perjantai 30. marraskuuta 2012

Kävelyllä lumipyryssä

Posti kulkee kun kusti polkee, säästä riippumatta
Lunta sataa, tuiskuaa. Metsässä puut humisevat tuulessa ja tiet ja polut nietostuvat. Viima saa posket ja huulet tunnottomiksi.

Sää on pöllyävän lumen harmaannuttama. On ihanaa kävellä talvivaatteissa kunnon tuiverruksessa; tulee aivan lapsuuden ja nuoruuden lempikirjojen Jack London-fiilis kun puskee niska kumarassa tuulta päin! Vain suden ulvonta kaukaisuudessa puuttuu!

Tintit syövät ahnaasti
heiluvassa ruokapaikassaan
Luonto on ihana - lumi kuuluu Suomeen ja pohjoisille seuduille. Nyt sitä tulee taivaan täydeltä ja se tuntuu kotoisalta!

Mietin jo suksien kaivamista esiin - mutta odotellaan nyt viikonlopun yli vielä! Pulkalla voisi myös mennä laksemaan - lähdettäsiin vaikka lapsen kanssa. Pulkka vain pitää ostaa - entinen meni rikki. Ja onhan meillä Stiga, vanha kunnon rattikelkka.

Talvi on siis tullut, sopivasti juuri ennen ensimmäistä adventtia!

Siitä puheen ollen - nyt pitäisi saada pari hyasinttia kotiin, ja huomenna täytyy rakentaa adventtikynttelikkö ja laittaa pari valoa ikkunaan. Kiva, kiva!!!!
Ensimmäinen pellillinen  muffinsseja uunista ulos!
Leivoin juuri mustikkamuffinsseja, makoisia tuli. Viime kesän mahtava mustikkasato suo herkkuja pitkälle kevääseen, uskon. Maustoin muffinssit mustikoiden lisäksi kardemummalla ja ripauksella vaniljasokeria - kohta keitän kahvit ja otan yhden tai kaksi lämpimäistä. Sitä ennen siivoan kodin nurkat pölystä. So long!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti