lauantai 4. maaliskuuta 2017

Maailmalla tapahtuu, kotona ei niinkään


Talviset päivät ovat  ihania - kirkkaan kuulas taivas ja luminen maisema.
Uutisia kun kuuntelee, ei voi kuin ihmetellä, kuinka paljon asioista uutisointi on muuttunut. Suuret maat satsaavat entistä enemmän puolustusmenoihin - herää kysymys, miksi. Ovatko ne oikeasti ja tosissaan suunnittelemassa sotaa? Maiden johtajilla on entistä enemmän ja laajemmin selkeästi diktatoorisia piirteitä - jopa maissa, joissa sellaista ei olisi osannut näin selkeästi kuvitella. Johtajien puheet alkavat olla muutenkin aika huolestuttavia - totisesti tulee mieleen, miten tuollaisten puheiden ja löysien huulien heittäjä voi johtaa suurta maata - mitä se vielä voi saadakaan aikaan?
Äidin lilja. Kaunis

Sitten on vielä nämä puolalaisen EU-parlamentaarikon tapaiset tyypit, jotka saavat hillittömästi julkisuutta, kun kertovat, että naisten pitäisi saada pienempää palkkaa koska naiset ovat tyhmempiä kuin miehet. Huokaus. Varsinainen älykkö - ja miksi hänen typeryyksiään palkitaan kertomalla niistä? Ja miksi, oikeastaan, itsekin siitä kirjoitan? Toisaalta - olen itsekin tämän elämäni varrella törmännyt tällaisiin mielipiteisiin, jopa ihan omassa lähiperheessä. Ei liene ihan harvinaista, että miehet - ja myös monet naiset - ovat sitä mieltä, että miehen rooliin kuuluu päättää ja määrätä, johtaa.

No. Jokainen yrittää nostaa omaa tärkeyttään keinoilla, jotka hyviltä tuntuvat. Joku käyttää fyysistä voimaa omien ajatustensa ja mielipiteittensä alleviivaamiseen - yksityishenkilöinä, ryhminä, valtioina.

Uhh. Uutisisia ei aina jaksa seurata. Usein ei myöskään keskusteluja ja mielipide-ohjelmia. Nyt on alkamassa kunnallisvaalikampanja ja kohta ei välty kukaan samojen asioiden jatkuvalta toistelulta, kököiltä mielipiteiltä jotka harvoin johtavat mihinkään konkreettiseen. Niillä vain vakuutellaan ihmiset uskomaan ja äänestämään - ehkä vähiten huonointa vaihtoehtoa.

Kyyninen täti tässä paasaa!

Menisinkö kävelylle, hengittämään raikasta ilmaa?
Monella ihmisellä ei elämä ole mallillaan. Sairaudet, rahattomuus, työttömyys, yksinäisyys... Miten asioita voisi saada parannettua;  itse mietin näitä enemmän ja vähemmän koko ajan. Yrittää pitää silti, toivoa, että asiat järjestyvät. Joskus ne järjestyvät - joskus eivät.


1 kommentti:

  1. Todella tärkeät asiat, kuten heikoimmista huolehtiminen, eivät yleensäkään ole poliitikkojen agendalla vaan mm. se, millä keinolla joku taho pääsisi taas rahastamaan kansalaisia!

    VastaaPoista