perjantai 17. maaliskuuta 2017

Kevät ja räntäsade. Neuletta syntyy...

Vettä sataa, kohisten oikein. Räntä muuttui vesisateeksi ja nyt varmaan loppukin lumi sulaa pois. Jo maaliskuuun puolivälissä!

Vähän on olo mälsä tässä. Siskonmakkarakeiton valmistuksen aloittelen kohta.Elämä on harmaata. Tai beessiä, eikö se ole kaikista väreistä tylsin? Sellainen seitkytlukulainen väritön väri....

Neuloin pari vuosikymmentä vanhasta pörrölangasta pipon.
Vähän se pistelee, olisi pitänyt luoda muutama silmukka enemmän

Teini haluaa pitää pienet juhlat kavereilleen ja haluaa, että äiskä on pois nurkista. Mietin, minne menisin - elokuviin olisi kiva mennä mutta nyt on rahapussi ihan tyhjä. Ja poissa pitäisi olla mielellään yön yli. Huokaus!

Halusin kirjoitella jotain kivaa  tänne. Pakista jotain ajankohtaista ja hauskaa. Ajatuksesta huolimatta ei nyt teksti luista, ajatus junnaa paikoillaan. Ei toimi oma tietokone, pää...

Lapaset ja niille  aluslapaset jotka pysyvät jatkossa piilossa
Laitan pari kuvaa neuleista tuohon vielä. Vähän olen neuleskellut joka päivä. Toiveena oli jokin päivä sitten opetella vuorillisten lapasten teko. Ajattelin, että aloittaisin neulomisen lapasen vuoriosasta, kärjestä ja etenisin sieltä alaspäin neuloen ensin vuorin ja jatkaisin sitten resoriin ja menisin sitten päällilangalla normaaliin tapaan varresta ylös. Peukalot sitten lopussa. En kuitenkaan  löytänyt ohjetta mistään enkä viitsinyt alkaa kokeilla hommaa omasta päästä... Tein sitten, toki myös omasta päästä,  ohuesta lankakorin pohjalta löytyneestä sukkalangan lopusta - joka loppuikin kesken ja jouduin jatkamaan toisella - lapaset jotka saavat toimia aluslapasina. Voilá. Ei tietenkään yhtään sama asia, mutta tyydytti neulevietin.

Neuloosin kourissa kun jatkuvasti olen, enemmän tai vähemmän, mallailin lapasten jälkeen millä väriyhdistelmässä seuraavaksi jotain hauskaa tekisin. Ruosteen puna-ruskea yhdistettynä keltaisen kirjavaan, joskus Tallinnasta ostettuun lankaan tuntui sopivalta, vaikka ne eivät ihan samanpaksuisia olekaan. Yhdistelmä vaikutti kuitenkin aika pliisulta. Pussin pohjalta löytyi muutama metri mustaa lankaa - ja sitten alkoi taas sukkaa syntyä.

Sukat tuloillaan. jollekin joka väreistä tykkää.
Lämmin väri = lämmin sukkapari!
Olen minäkin, yksi mummelo joka neuloo loppumattomasti sukkia ja lapasia - enpä olisi uskonut tai varsinkaan toivonut tähän joutuvani!  Jotain pitäisi saada keksittyä ja pian - enhän näin voi jatkaa!

Yritän kirjoitella uudestaan parempana hetkenä!

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Keräsin Seljan oksia yhteen vaasiin ja mahdollisesti Kuusaman oksia toiseen (en ole varma olivatko Kuusamaa) ja nyt tuo pieni pilkottava lehtivihreä piristää niin kovin. Köyhän naisen Tulppaanit :). Lisäksi istutin herneitä piirakkavuokaan, josko pian saisin versoja sosekeiton koristeeksi. Vihreä jotenkin tuo mukanaan elinvoimaa. Jaksamista arkeen, kesää kohti mennään!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Satu. Vihjeestä otettu vaarin- laitoin herneitä kasvamaan pienelle lautaselle! Heitin porkkanat pois, ne kasvoivat yli 15 senttisiksi ja tekivät isot valkoiset juuret mutta sen pidemmälle ne eivät lautasella vedessä kasva.

    On tosiaan kiva katsoa, kuinka kasvu alkaa ja kehittyy - vaikka ulkona sitä saa pian seurata kunnolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa! Toivotaan mukavaa herneenversosatoa meille molemmille. Ajattelin myös kokeilla pajunkissapupukranssin tekoa oveen tulevana viikonloppuna. Isompi ja pienempi kranssiympyrä tekoon, yhteen narulla ja sitten vielä pupunkorvat narulla kiinni pääosaan. Korvaan voi laittaa jonkun nauhan rusetiksi. Näin kuvan jossain ja oli tosi kivan näköinen.

      Poista