maanantai 20. maaliskuuta 2017

Sitruunakakku ja saunan lämpö

Kevättä on jo vahvasti ilmassa - ja onhan tänään kevätpäivän seisaus. Se tulee joka vuosi yllätyksenä - jostain olen saanut päähäni, nämä neljä eri vuosittaista seisausta ennen aina uutta vuodenaikaa ovat 21. päivä mutta näin ei  siis ole... Ensi vuonna varmaan taas luulen näin; tämä oppi ei näköjään mene kallooni millään!

Ihanaa, että on valoisaa. Aamulla ja illallakin vielä. Harakat ja varikset ovat pesäntekopuuhissa jo täysillä, samoin talitintit nyhtävät kaikenlaista pehmeää pesiinsä.

Sitruuna-appelsiinikakku viikonlopun kahvihetkiin
Olo  on ollut muutaman päivän tai jonkun aikaa - oikeastaan en päivistä tiedä - nihkeä, matala ja vähän kurja. Oma vanhin lapsi sanoi, että en saa olla niin negatiivinen, pitää uskoa, että asiat onnistuvat. "Onhan monella muulla paljon huonommin asiat". Totta, totta. Meinasin pillahtaa itkuun, kun minulle noin sanottiin, vaikka tietenkin tiedän, että hän on oikeassa.

Jotenkin tuntuu, että en osaa tehdä ja katsoa asioita oikein, toisin kun olen ennen tehnyt - enkä pääse eteenpäin. Mitä pitäisi tehdä? Alkukuusta olen hakenut tosi paljon töitä, kymmeniä erilaisia paikkoja, eri vaatimuksin - mutta kaikki sellaisia, jotka pystyn hienosti tekemään. Mihinkään ei tule vastausta tai vastakaikua. MITÄ voin tehdä?

Hitsi, en halua vaan olla ja öllöttää, tehdä töitä haluan, haluan elättää itseni ja perheeni, saada jotain tehtyä, aikaiseksi. Saada palkkaa! Olla hyödyllinen ja oikeasti osa tätä yhteiskuntaa - joka työttömiä luusereina pitää. Ja sellaiseksi itseni tietenkin tunnen, luuseriksi. Nyt varsinkin, kun en saa tehtyä hakemuksia vaikka voisin niitä jälleen suoltaa vaikka kymmenen eri paikkoihin. En vaan tiedä, kannattaako työn hakeminen kun mikään ei auta. Kun on nuorempiakin työnhakijoita joille paikat menevät - niinhän ne aina tuntuvat menevän. Joihinkin on ollut liki 200 hakijaa, toisiin "vain" 50. "Emme valitettavasti tällä kertaa valinneet sinua."
Täälläkin on tullut makoiltua,
löylyteltyä kunnolla. Pellavapyyhkeellä!

Itku ei auta markkinoilla. mutta mikä auttaa? Kun pääsen taas hiukan iloisemmaksi tästä, niin sitten? Rahat on aivan loppu, miten ihmeessä tästä selvitään?

Kuka ottaisi töihin, vaikka vähäksi aikaa? Osaan tosi paljon asioita! Ei siitä kauan ole, kun minua pidettiin tosi tehokkaana ja hyvänä työntekijänä, huippu-asiantunijana!!!

Leivoin viikonloppuna kakun äidin iloksi. Hän toivoi raikkaan makuista kakkua, ei raskasta jossa on paljon voita ja muuta "paksua". Tein sitten sitruunakakun johon laitoin kokonaisen sitruunan ja appelsiinin raastetut kuoret ja kummastakin puolikkaat mehut; raikas tuli kakusta! Kiva, kun voi ilahduttaa  toista!

Saunassa on hyvä olla!
Sauna on on myös paikka, jossa on hyvä olla. En tiedä miksi, mutta olen viime aikoina palellut tosi paljon - liekö vain sen takia, kun kotona on oikeasti aika viileää - alle 20 astetta, joissain huoneissa 16 - vai siksi, että mieliala on matala ja silloin tuntuu, että on kylmä? Sitten tuleee tarve päästä lämpimään, kuin syliin sinne saunan hyväntuoksuiseen, puhtaaseen lämpöön! Yksin saunoessa makoilen lauteilla selälläni, jalat ylhäällä, venyttelen ja lepäilen, joskus nukahdankin...


7 kommenttia:

 1. Huomenta! Mietin tuossa, että mitäs jos tänään et tekisikään hakemuksia lainkaan, vaan vapauttaisit itsesi tekemään kaikkea sellaista, mistä saa edes pientä nautintoa. Kävisit kirjastossa kävellen, joisit ihanat iltapäiväkahvit, leikkaisit vaikka kauniita kuvia vanhoista lehdistä ja tekisit niistä hyvän mielen kartan jne. Tällaista itse puuhastelen, kun mieli on maassa. Ja askartelen tosi paljon, sillä se on oma intohimoni. Ja saunominenhan on aivan ihanaa hellimistä. Saunakeikkaan voit yhdistää vaikka kasvokuorinnan, mihin tulee sokeria, hunajaa ja vähän öljyä. Nuo aineet nopeasti sekaisin ja heti nassua kuorimaan, etteivät sokerikiteet ehdi liukenemaan. Huomenna voi taas miettiä työjuttuja, mutta tänään ei tarvitse. Mukavaa päivää harmaudesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja ihanan näköinen tuo kakku. Voisinko reseptiä toivoa joku kerta :)? Niin ja jos ei niitä kuvia varten ole lehtiä, niin kuules ihan reteesti vaan lehtiroskikseen kurkkaamaan. Kierrätystä sekin on.

   Poista
 2. Ihana kommentti, kiitos! Joskus tuntuu, että jos ei koko ajan ole töitä hakemassa, on ikäänkuin tosi laiska ja huono - oma mielihän noita kehittää, tuollaisia ajatuksia!

  Taidan ottaa onkeen tuon ehdotuksen - ja tehdä kasvokuorinnan ohjeellasi! Noin lusikalliset kutakin, öljyä hiukan vähemmän?

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊 kyllä se näin on, että itse olemme itsellemme usein niitä ankarimpia. Jos mieli on apea, ei se ruoskimisella parane. Silloin kannattaa ottaa aikalisä ja tehdä jotain akkuja lataavaa. Nyt en muista kuorinnan suhteita. Sokeria taisi itse asiassa olla vähän enemmän, kuin muita aineita. En ole hetkeen tehnyt, toivottavasti onnistuit.

   Poista
 3. ...mitä tulee tuohon kakkuun, niin olen leipojana - niinkuin ruuanlaittajana ja käsitöiden tekijänäkin - vähän sellainen, että vähän tuota ja sitten tuota! Perusresepti on tiedossa tai katson sen keittokirjasta ja sitten laitan makuja mielen - tässä tapauksessa äidin toiveen - mukaan. Mausteita käytän yleensä paljon enemmän kuin missään ohjeessa neuvotaan - kakkuun meni kahden hedelmän kuoret raastettuina ja melkein desi mehua. Sitten vaniljasokeria. Hyvää siitä tuli! Voilla leivottu, muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok eli perus kuivakakku ohje, johon nuo raastetut kuoret ja mehut. Hyvältä kuulostaa ja voilla ilman muuta 😊.

   Poista
 4. Kännykästä kommentoituna kaikki kommentit tulevat jostain syystä tuplana. Siksi olen poistanut kommentteja, jos ihmettelet :).

  VastaaPoista