sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Vaalit oli ja meni. Muuttuuko mitään?


EU-vaalit on pidetty. Kansa on valintansa tehnyt - pulinat. Näinhän on tapana sanoa. Tosin vielä ei olla pulina-vaiheessa - ääntenlasku on vasta käynissä. Alexander Stubb on äänikuningas, se jo tiedetään. itse pidän outona, että mies joka on ministeri Suomen haallituksessa, pyrkii sieltä pois innolla. Äänestäjät hänet sinne ovat äänestäneet - nyt sitten äänestettiin mies Eurooppaan jonne hän toki sopiikin profiililtaan parhaiten, näin on saanut ymmärtää. Mutta hups, vaikka saisi super-huippu-äänet EU-vaaleissa, on Mr Stubb jo pian kohta valittavana Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sitä myöten pääministeriksi.

Suomi on siis A. Stubbin hurmiossa, suuren hymyn vallassa. Vai onko? Toivottavasti Kokoomus valitsee jonkun kahdesta muusta ehdokkaasta - jotenkin tuntuisi oikeudenmukaisemmalta ja kaikin puolin järkevimmältä.

No, eipä nyt aleta politikoimaan tässä!

Äänestyspaikalla vallitsi jo jokseenki  eurooppalainen tunnelma: äänestyspaikkana toimiva koulu on remontissa. Remontista varoittavat kyltit koulun pihalla oli kirjoitettu selvällä italian kielellä: Attenzione lavori in corso. No onhan aidan yläpuolella toki kyltti suomeksi. Työntekijät sitten taas ovat Virosta, muun muassa.

Jännitetään vielä hetkonen. Miten Euroopassa onkaan äänestetty?

Helle ainakin loppuu tänään. Äiti kertoi, että rakeita on kotimaisemissa satanut, maa peittynyt valkoiseksiukkonen jyrissyt. Sähköt menivät, kännykät eivät toimi vieläkään kunnolla. Onneksi lankalinja on vielä käyttössä!

Kaikki muuttuu, jollain lailla. Huomaako vaalien tulosta elämässä mitenkään?

Elämä jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti