maanantai 11. tammikuuta 2016

Kohta tulee iso lumimyrsky!

Hypisteltävän ihana hajuvesipullo: Marc Jacobsin iltalaukkumainen ihanuus
Pitkin päivää on peloteltu Kaakkois- ja Etelä-Suomeen yöllä tulevasta hurjasta lumisateesta ja myrskytuulista. Yöllä se saapuu: Lunta ehkäpä jopa parikymmentä senttiä, jopa yli. Kuulemma.

Istuskelen tässä keittiön pöydän ääressä ja katson pimeälle pihalle: vielä ei lunta sada. On pimeää, taivas pilvien peitossa. Lämpötila on - 8 astetta. Kovat pakkaset jävisivät mutta ollaan sentään vielä  talvilukemissa. Pihalla on lunta alle viisi senttiä. Aamulla kun herään, sitä on sitten todennäköisesti kunnon nietoksina. Kun se myräkkä kohta alkaaa kylvää satoaan!

Olen laittanut viime päivinä linnuille apetta iltaisin: jotkut tulevat jo tosi varhain, hämärissä, syömään - esimerkiksi mustarastaat ja jotkut tiaiset. Nyt en viitsi laittaa siemeniä ulos koska ne jäävät vain lumen alle.
Quiche Lorraine.
Kinkkupiiras ilman vihanneksia. Yleisön pyynnöstä
Viikonloppuna oli ihana talvinen sää. Oma viikonloppu meni koti- ja keittiöhommssa; kävimme mummilassa ja tein siellä ruokaa, puuhailin ja tein kaikkea pientä. Neuloin äidille rannekkeet koska iän myötä verenkierto on ilmeisesti hidastunut - hän joka tapauksessa palelee nyt herkemmin kuin ennen. Itse olen palellut aina, jopa kesällä joten saa nähdä millä itseäni lämmitän jos ikinä vanhasi elän.
On jotenkin luksusta päästä vessaan, joka on näin sievä ja siisti.
Tässä miesten ja naisten yhteisen toiletin nurkkaus.
Kävimme kahvilassa, kuten aina kun käymme kaupungilla ruokaostoksilla. Kierros menee tutlla tavalla, vähän muunneltuna. Ensin torille josta ostetaan vihannekset, hallista lihat ja muut ruoka-aineet sitten marketista. Pelataan aina mahdollisuuden tullen (=äiti pelaa) peliautomaateilla joilla hän melkein aina voittaa kilisevän kasan kolikoita. Itse laitan korkeintaan loton tai Eurojackpotin vetämään - kumma kun niistä ei tilille kilise koskaan mitään! Sitten käymme kahvilla. Kiva tapa. 

Lapsetkin - nykyiset nuoret siis - tulevat aina mielellään mukaan ostos- ja kaupunkikierrokselle. Käymme myös aika ajoin yhdessä katselemassa kivojen kauppojen alennusmyyntejä: vaatteita, kenkiä ja tuoksuja joita suihkuttelemme itseemme ja toisiimme.

Tällä kertaa piti ostaa nuorimmaiselle talvikengät. Onneksi sellaiset löytyivät ensimmäisestä kenkäkaupasta, siitä 120 vuotta vanhasta, hyvästä. Hinta oli miinus 30 prosenttia. Pohjalliset lisälämmikkeeksi. Muuta ei nyt sitten ostellakaan; kengät maksavat ihan tarpeeksi alennusmyynnissäkin. Mutta katsellaan, hypistellään ja haistellaan! Ja hyvä kun nuori sai kunnon kengät rikkinäisten, muovisten tilalle.
Rannekkeet äidille. kaksinkertaisella langalla - lämpimät.
Nyt otan kirjan ja menen sänkyyn. Koira jo odottelee, milloin kapuamme sänkyyn. Kissa pyydetään sisälle ja ollaan kodin lämmössä kuin karhuperhe. Lunta alkaa sataa kohta - aika kiva ajatus vaikka liikenne sotkeutuukin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti