torstai 7. tammikuuta 2016

Loppiainen ja paukkupakkanen



Vielä on tähti ikkunassa.
Jos vaikka Nuutinpäivään pitäisi


Blogi on jäänyt hunningolle - ei ole osannut kirjoittaa oikein mitään, tuntuu, että kaikki tuli jo moneen kertaan kirjoitettua. Yritelläänpä taas - kun vihdoin muistin salasanatkin tänne!

Paukkupakkanen on täällä - ja siitä ei ole syytä valittaa, niin hyvältä kylmä ja talvinen sää tuntuu sateisen ja suojaisan, pimeän syksyn ja jouluntienoon jälkeen!

Kävin koiran kanssa ulkona - nuori uros mennä viilettää 25 asteen pakkasessa ikäänkuin se ei kylmää huomaisikaan! Alussa linkkasi kyllä kolmella tassulla, aamulla kun menimme kävelylle. Omat käsivarret ja posket tuntuivat jäätyvän vaikka vaatetta oli paljon päällä. Miten lie 25 astetta tuntuu noin kylmmältä vaikka on sitä paljon kylmemmässäkin sentään vuosien varrella oltu ja ulkoiltu, jopa hiihdetty tuulisella järven selällä kouluaikaan. Kylmä oli tietenkin silloinkin, eikä kaksinkertaiset neulelapaset pitäneet hyytävää viimaa näpeistä poissa. Sen muistan vaikeimpana kylmäkokemuksena lapsuudesta - vaikka laittoi kuinka monet lapaset päällekkäin, aina tuuli läpi! Nyt neulon lapasia vaikka kuinka innolla, mutta itse pidän vuorattuja nahkarukkasia talvisin käsiä lämmittämässä!

Tein juuri itselleni elämän suunnitelmaa - tai oikeastaan listan omien tavoitteiden saavuttamisesta. No, näitä listoja tulee listattua vuosittain ja - huokaus - samat asiat niissä tuntuu olevan vuodesta toiseen! Mikä lie, että niitä ei saa toteutettua? Luin juuri kirjan aiheesta Sydänmagneetti; sen antoi minulle lainaksi nykyisen työharjoittelupaikan työkaveri. Sieltä nyt poimin jonkinlaista ohjeen poikasta paremaan elämään. Positiivinen ja elämää avoimesti katsova on hyvä olla, vaikka joskus tuntuu, että potkii liiankin kanssa tuo kohtalo tai mikä se sitten onkaan joka tätä elämää sekoittaa ja hämmentää... Oma magneetti ei ole ollut oikeassa asennossa, kai sitten.


Joka tapauksessa on kiva olla olemassa ja nauttia esimerkiksi kovista pakkasista. Tänään metsässä kuuntelin, aikaisin aamulla, kuinka pakkanen sai suuret hongat paukkumaan. Mietin, mitä puissa tapahtuu kun pauke käy, pakkanen puree oikein kunnolla.   Monikymmenvuotiset puut ovat sitä ennenkin kokeneet, se on selvä. Lintuja syötin tänään isolla määrällä siemeniä ja leivän palasia. Täälläpäin ei tunnu oikein muut syöttävän lintuja ja niinpä meillä oli itseni, lapsen ja kissan iloksi piha aivan täynnä syöjiä talitintista ja sinitiaisesta mustarastaisiin, varpusiin ja variksiin ja harakoihin. Oravakin kävi ruokailemassa. Mitään eksoottisia tai harvinaisempia eläinkävijöitä ei ole näkynyt - parin vuoden takaista kaunista fasaania, Kyllikkiä, olen kyllä kovasti kaivannut. Se kävi ahkerasti syömässä ja vietti aina aikaa ruokapöydässä, Joskus jopa pari tuntia.

Tulisipa se takaisian, vai liekkö enää hengissä, iso ja kaunis lintu.

Kuvahaun tulos haulle downton abbey loppujakso
Eilen katselin Downton Abbeyn viimeisen jakson. Häitä ja onnea, iloa koko loppuosa. Kiva, kun oli noin positiivista - vaikka jonkun mielestä ehkä imelää ja liian makeaa. Nautin siitä kyllä, myönnän! Kaksikymmentäluvun draaman jälkeen siirryin katsomaan Suomen ja Venäjän välistä kiekkojunnujen kultaottelua. Jännä oli, se on pakko myöntää. Neule jäi pöydälle kun jännäsin miten peli meni.

Hyvinhän siinä kävi - ja tänään ei ole uutisvirrassa juuri muuta ollutkaan kuin kiekkokulta-asiaa. iso juttu, näköjään. Oli Putinkin soittanut lehtitetojen mukaan Niinistölle eilen ennen matsia. Olivat presidentit todenneet, että paras voittakoon. Diplomaattista - ja ilmeisen iso asia tuollakin tasolla. Mielenkiintoista.

Nyt sain tämän vuoden avattua täällä maailmassani. hyvä, kiva! Katsellaan jatkoa, yritän kirjoitella omaksi ilokseni ja huvikseni tänne, laittaa kuvia ja kerroskella oman elämän kuvioita.

2 kommenttia:

  1. Heipparallaa ja Hyvää Alkanutta Uutta Vuotta! Kiva oli kuulla sinusta pitkästä aikaa :) Jep, nyt ne pakkaset tuli parin leudomman talven jälkeen. Alussa olin ihan "jäätynyt kalikka" tuolla ulkosalla, mut nyt alkaa jo tottua kylmään ja tosi kiva päästä siitä loskakelistä eroon. Tänään täällä on satanut lunta melkein koko päivän :) Täällä on ihmiset ripustellut puiden oksille talipalloja (kerrostalon sisäpihan puihin) ja siivekkäät siellä näkyy pörräävän ja rannassakin useat käy sorsia, variksia ym syöttämässä. Just ajattelin et mitenköhän nuo linnut oikein pärjäävät näillä kylmillä, varsinkin nuoret yksilöt jotka eivät ole kokeneet näin kylmää leutojen talvien jälkeen..no, toivottavasti hyvin! Joo, tuo junnujen lätkämatsi jäi kyllä näkemättä kun menin niin aikaisin nukkumaan, vaan tuntuupa siitä lehdet edellen kirjoittavan, heh. Muuten, kiva jos olet saanut työharjoittelupaikan, tuntuu, että paikoin nekin on kiven alla..Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteesta! Työharjoittelu on ihan ok juttu - ei siinä, että tarvitsisin tuota harjoittelua; on vaan kiva olla mukana tekemässä hommia ja olla osa porukkaa, työelämää. Se, että olen siinä itse työttömänä, yritän unohtaa. Menin sinne vapaaehtoisesti ja yritän tehdä hommat iloisin mielin. Kuulin kyllä, että palkkatyötä en luultavasti saa eikä se johdu siitä, kuinka hommat hoidan "vaikka kuinka hyvin tekisit" vaan siitä, että rahaa palkkaan ei ole. Silti - päivä kerrallaan ja tulevaisuuteen uskoen!

      Poista