torstai 1. maaliskuuta 2012

Uusi presidentti on astunut virkaansa

Vakava tilanne meneillään. Mitä miettivät presidentit?
Valta on vaihtunut, luin jonkun lehden nettisivulta. Meillä on uusi presidentti Suomessa, tästä päivästä hänen nimensä on Sauli Väinämö Niinistö. Tarja Halonen siirtyy asumaan omaan kotiinsa ja elämään toisenlaista elämää. Onko suomalaisten kannalta tapahtunut jotakin mullistavaa? - Tuskin! Uusi valtiosääntö on nyt voimissaan ja maan presidentti on toinen mutta elämä toki jatkuu samanlaisena kuin ennenkin. Noin suurinpiirtein ainakin.

Presidentin vaihdos on hieno seremoniallinen tilaisuus. Punaisia mattoja, presidentin virka-auto Mercedez valtakunnan vaakunalla, eduskunta ja hallitus, presidenteistä puhumattakaan juhlatamineissaan. Presidentti Niinistöllä oli jopa hieno silinterihattu päässään - sellaista ei olekaan pitkiin aikoihin nähty. Luulenpa, että Ahtisaari ei sellaista käyttänyt; ei se hänelle ehkä olisi sopinutkaan - olisi voinut tulla koominen vaikutus. Niinistölle silinteri sopii oikein hyvin.

Katsoin tilaisuutta eduskunnassa ja sen ulkopuolella hetkisen ja ihmettelin kuinka paperinmakuisesti ja kuivasti asia viedäänkään läpi. Aivan kuin Niinistö olisi ollut kyllästyneen oloinen tilaisuudessa ja haluavan sieltä pian pois! Hän kuunteli osin Halosen ja Heinäluoman puheita, mutta oli kuin omissa ajatuksissaan. Mutta niin olivat he kaikki sillä aikaa kun joku muu luki paperista omaa puhettaan. Niin väistyvä presidentii, puhemies kuin uusi, virkaan astuva presidenttikin lukivat puheensa paperista katsomatta paljon muualle kuin nimenomaan näihin alhaalla käsissä oleviin papereihin. Vähän omituista - eikö heidänkin kannattaisi hiukan piristää tilaisuutta luontevammalla ja edes hiukkasen pirteämmällä otteella. AIvan valtavan vakavia olivat kaikki, oli hiukan hautajaismainen tunnelma. Vaikka oli kyseessä uuden presidentin "kruunajainen".

Kai me suomalaiset olemme oikeasti näin jöröä kansaa että juhlakin on kuin hautajainen!

Mietin, kuka oli puheet kirjoittanut ja miksei niitä oltu opeteltu ulkoa paremmin... Mutta ehkä se on näin tarkoitettu; lukihan Kekkonenkin aina puheet paperista ja Kekkonen on esikuva pitkälti vieläkin Suomessa - varsinkin politiikan kentillä.

Lehdet ovat vaihdosta pullollaan seuraavat viikot - keskittyen kukin omaan osa-alueeseensa tilaisuuden osalta. Puheiden sisällöstä naispuolisten henkilöiden pukeutumiseen kulkee kommentointi tulevina päivinä!

Joskus olisi kovasti mielenkiintoista tietää mitä presidentin avustajat tekevät, ihan konkreettisesti - ja millä lailla nyt vaikka viestintäavustajat toimivat kulisseissa.

Olisiko kovin mielenkiintoista olla siellä töissä? Ovatko kaikki työpaikat poliittisia tuollakin tasolla - vai hakijan osaamiseen, kompetenssiin liittyviä?

Voisikohan meikäläinen hakea johonkin työtehtävään tuonne presidentin kansliaan? Työasiat ovat mielessä kun se uusi työ pitäisi löytyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti