lauantai 27. lokakuuta 2012

Ensilumi ja kunnon pakkasyö

Talvi saapuu - oletko valmis?
Torstain ja perjantain välisenä satoi ensilumi maahan. Nyt on koko maa ohuen lumivaipan alla - on valoisampaa ja talvikausi alkaa kunnolla. Pakkasta  yli 5 astetta ja kylmä keli jatkuu ainakin viikonlopun yli, sanotaan. Viime yönä oli kymmenisen astetta pakkasta ja aamulla huomasin, että lintujen ruokapaikalla oli tavallista enemmän kuhinaa. Tavallisten vierailijoiden, talitinttien joukossa oli iso parvi varpusia! Variksia ja harakoita alkoi pyöriä paikalla heti kun laitoin pari kuivettunua kauraleivän viipaletta murennettuna laudalle ja maahan.

Edellispäivänä tänne blogiin kuvaamani lupiini on nyt kuollut kylmään. Torstaina hieno ja tanakka, perjantaina jäässä ja notkolla. Kauan se tuossa kestikin, parisen viikkoa.

Lumi yllätti tavan mukaan autoilijat ja pelti on rytissyt. Kaikki siis aivan normaalisti maassamme.

Jollei tämä kaveri ole suloinen ja söpö, niin mikä sitten on?
Heräsin eilen aamulla aikaisin laittamaan työpaikkahakemuksen paikkaan johon oli viimeinen hakupäivä perjantaina. Tein hakemuksen liian pikaisesti eli huolimattomasti - huomasin meilin lähettämisen jälkeen, että hakemukseen jäi kirjoitusvirhe ja kaksi kappaletta oli rumasti yhteen vedetty. Ärsyttävää! Miksen ollut huolellisempi??? No, minulla on mahdollisuus viikonlopun aikana kirjoittaa kolme muuta hakemusta toisiin paikkoihin......

Kävin juuri kävelyllä ja totesin: kylmä on! Perunoita ja porkkanoita en uskaltanut ostaa kaupasta - ne olisivat paleltuneet kotimatkan aikana.

Katselin ja kuuntelin tilhiparvea joka on saapunut tänne meidän kotikulmille, kolmisenkymmentä töyhtöpäätä: kuin pieniä joulukelloja on niiden heleä viserrys! Ihana ääni, kertakaikkiaan. Kauniita lintuja, ihanat pienet tupsukat päässä.

Ja sitten tuo orava. Onko se ihan terve kun ei ollenkaan minua pelännyt kun meni lintulaudalle syömään sinne linnuille tarkoitettua evästä? Se aterioi siinä ainakin parikymmentä minuuttia ja jäi sitten pitkäksi ajaksi siihen istuskelemaan. Antoi minun kuvata ja ihailla itseään - juttelin sille ja siinä se istui, räpytteli silmiään. Aika nuori eläin näyttää olevan - varmasti kokee nyt talven tulon ja lumen ensi kerran.

Suloinen kun mikä on. Muistuttaa meidän omaa hypeksijäämme - chinchillaa.

Eläimet - kivaa porukkaa ovat! Ainakin näin koettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti