keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tänään satoi vettä, wet day today, hela dagen

Siinä se tintti on - kiireisenä ei jää paikoilleen
Aamull satoi vettä kohisten ikkunan takana. Heräsin kuuden aikaan kohinaan, päästin kissan sisään ja tulin sänkyyn vielä tunniksi. Lapsi tuli viereen, hänkin oli herännyt sateen suhinaan.

Päivällä vettä tuli kohisten taivaalta. Katsoin sadetta ikkunasta samalla kun yritin saada itseni motivoiduksi hakemaan työpaikkaa jota en usko saavani. Sade tuli aika ajoin  kovempana, välillä melkein tauoten. Ikkunan takana puuhailee orava ahkerasti piilotellen omia aarteitaan maahan. Se vie siemeniä ja muita herkkuja piiloon lehtien alle, hakee kohta pois ja vie toiseen paikkaan. Häntä heiluu höyhenen kevyesti kun se hypähtelee pihalla.

Talitinttilauma etsii ruokaa jo pihalta - ja häpeäkseni tunnustan, että olen vienyt niille kourallisen hiutaleita ja muuta hyvää joka päivä. On ihana katsella niiden puuhailua - laumassa on ehkä 6-8 lintua ja talitinttien lisäksi mukana on toistakin sorttia; olisiko sinitiainen - niin luulen.

Välillä varis käy katsomassa pihapiiriä - se näyttää valtavan suurelta ja vähän pelottavalta kun on katsonut pienempiä eläimiä lähietäisyydeltä. Valtava nokkakin sillä on!
Siivosin komeron

En mennyt lenkille tänään enkä eilenkään. Tänään siivosin yhden keittiön kaapin ja silitin pyykkiä. Kaapissa oli yli kymmenen vuotta vanhaa currya - ja muitakin vanhoja mausteita. Siivottu on nyt, pois heitetty vanhat mausteet. Pesin koneellisen vaatteita.

Eilen leivoin kakun josta piti tulla "mud cake" eli sisältä löysä kakku joka maistuu ihanan paksusti suklaalta - mutta se oli liian kauan uunissa ja tuli ihan kypsäksi. Hyvää se on silti. Ainakin kermavaahdon ja kahvin kanssa.

Kaikki lapset olivat eilen kotona - söivät kuin leijonalaunma. Ahnaasti ja paljon, häipyivät sen jälkeen pöydästä kovasti lörpötellen ja meuhkaten. Kiva kun viihtyvät kotona ja ovat toisilleen hyvää seuraa. toivottavasti läpi elämän! On hienoa, jos voi olla sisarusten kesken ystävänä, läheisenä, tukena ja turvana aikuisena ja vielä vanhananakin.

Olen kyllästynyt olemaan kotona - kaipaan juttukaveria ja aktiivisempaa otetta elämään! Eilen avasin itselleni uuden Twitter-tilin ja yritän saada siihen "älykkäitä" kommentteja - ajatuksena on alkaa ylläpitää sitä yhtenä työnsaantia avustavana sosiaalisen median välineenä. Sinne sitten pitää miettiä sanomisiaan - antaa hyvä ja aktiivinen mielikuva itsestä hyvänä työntekijänä... Laitan linkin twitteristäni esiin kun olen saanut sinne keskusteluja - siinä on jo seuraajia ja olen saanut joitain vastauksiakin, ihan spontaanisti.
Muffinssien päällinen on tehty kermasta ja Omar-karkeista!
Makeeta, ihan totisesti!

Puuhailen kaikenlaista koko ajan - nukun melkein vähemmän kuin töissä käydessäni... Saanko mitään aikaiseksi? Enpä tiedä - lupaamani neulekin lapselle on vielä ihan alkutekijöissä vaikka se on aloitettu aikaa sitten. En ole saanut neulottua juuri mitään, muutenkaan.

Oma kahvihetki tänään
Osallistun tästä viikosta eteenpäin yhdelle TE-keskuksen järjestämälle työnhakukurssille. Se on verkkokurssi jossa oppi annetaan verkkosivun kautta. Alku on hyyyyyvin rauhallinen... näin kahden päivän aikana olemme vasta esittelemässä itseämme! Sain kuitenkin tuon Twitter-ajatuksen ohjaajalta joten jo pelkästään sen takia kannattaa olla mukana. Voihan olla, että sieltä saa vielä paljon muutakin hyätyä tulevina viikkoina!

Illalla olin taas yhdellä kursseistani. Kun tulin kotiin, oli lapsi leiponut kaverinsa kanssa muffinsseja! Olivat kaverin kanssa selanneet Pirkka-lehteä ja löytäneet hyvän ohjeen josta olivat tehneet pellillisen muffinsseja. Tosi hienoa!

Sain yhden työhakemuksen lähtemään tänään. Ja yhden avoimen hakemuksen. Eilenkin laitoin yhden menemään. Unohdan ne sikäli - mitä niitä sitten enää muistelemaan; jos tärppää, luen sivuja ja tietoja firmasta sitten taas.

1 kommentti: