maanantai 12. syyskuuta 2016

Säät hellivät ja ruoka maistuu.

Tyylikkäänä kauppaan kulkee vanha rouva
Viikonloppu meni toisaalta ruokaa tehden, toisaalta ulkona metsissä kulkien! Ulkona on niin ihanaa, että voisi melkein nukkua teltassa - jos sellainen olisi! Laavullakin toki - jos olisi hyvä makuupussi.
Sammalmatto, ihana

Nytpä ei ole kumpaakaan - ensi viikonloppuna saan toivottavasti vielä nukkua aitassa; jätin aittaan vielä sängyn pedattuna odottamaan ja nyt sitten odotan itse, että pääsen viileään aittaan, omaan sänkyyn nukkumaan! On ollut niin lämmiin, että tuskin hiiret ovat sinne vielä menneet turkimaan, onko syötävää. Syötävää ei tietenkään ole - turha sinne on otuksia houkutella ruuan hajulla, mutta ainahan ne tulevat tutkimaan mitä löytyy. siksi täytyy laittaa sänkyvaatteet, matot ja muut tekstiilit sun muu kosteasta kärsivä siirtää pois aitasta.

Kaunis kattaus nimikortteineen kuuluu hienolle aterialle kuten tämä.
Lauantaina kävin ruuanlaittokurssilla - kivaa pitkästä aikaa! Hyvää ruokaa saimmekin tehtyä, kauniisti sen katoimme ja yhdessä sitten söimme - kotiinkin riitti maistiaisia!

Vorschmack, smetana ja duchesse-perunat

Kursseilla ylipäätään on kiva  käydä, sekä erilaisissa koulutuksissa. Työväenopiston kurssit alkavat näinä aikoina - ilmoittauduin kahdelle joista toista ei järjestetä liian pienen osallistujamäärän takia. Se on harmi - mutta pääsenpä toiselle jossa tehdään - yllätys yllätys - käsitöitä! Käyn myös kutomassa kangaspuilla pian, mutta se ei ole kurssi!

Ruokakurssilla sain uusia vinkkejä ja opin tekemään perunaruusukkeita pursottimella - se ei tietenkään ole vaikeaa, mutta enpä ole ennen tehnyt eikä minulla ole tuollaisia teriä - mutta voisin joskus hankkia kyllä! Vorschmackia enole myöskään koskaan tehnyt, vain kerran maistanut enkä silloin tykännyt. Nyt tykkäsin! Kuusi ruokalajia, mukava seura ja asiaan kuuluvat juomat: A vot, siinä se on. Hyvä oli olo kaikin puolin kurssilaisilla!

Tätä valkoista ei kerätty
Puhtaat lakanat, Clean Sheet Day

Metsässä oli tarkoitus löytää sieniä suolattavaksi ja syötäväksi - vähän saatiinkin, rouskuja lähinnä, mutta metsäretki meni kyllä enemmän luonnosta nauttimiseksi ja koiran suurta iloa seuratessa. Voi että tuo koira  nautti kun se hyppi purojen ja kaatuneiden puiden yli, plompsahti kerran puroonkin ja se jouduttiin pesemän ja kuuraamaan kunnolla kotona, suihkussa.

Sitten, kotona metsäretken jälkeen, oli vuorossa ruuanlaitto, kuten joka päivä. Nykyään osaan arvostaa sitä, että on ruokaa jota laittaa - ennen en osannut; oli aina kiire ja väsytti ja ruuanlaitto ahdisti kun olisi mieluummin lukenut kirjaa tai lehteä tai ihan vaan ottanut nokkaunet! Kun kolme lasta tarvitsi ruokaa eikä millään keksinyt aina uusia ruokalajeja jotka maistuvat kaikille, ovat nopeita tehdä eivätkä vie koko iltaa! Silloin ei tarvinnut miettiä rahaa koko ajan - olinhan töissä ja sain palkkaa.Itse olisin usein tyytynyt voileipiin, olinhan syönyt työpaikkalounaan!

Nyt on toisin - on vain yksi lapsonen syömässä, joskus toki isommatkin käyvät, samoin voi olla muita ruokavieraita kuten oli viikonloppuna. Mausteena kaikessa on nyt tämä työttömyyden aiheuttama rahanpuute.
Kauraomepaistosta vaniljakastikkeen kera kotikeittiössä
Tänä sunnuntaina ruoka oli proosallisesti spagettia ja jauhelihakastiketta. Päivällä nautimme kahvin kanssa kaura-omenapaistosta joka maistui hyvältä vaniljakastikkeen kera. Syksyn herkku vailla vertaa!

Tänään minulla on illalla ihana sänky odottamassa: puhtaat, raikkaan tuoksuvat lakanat! Tuuletin sänkyvaatteet aamupäivällä, laitoin puhtaat lakanat sänkyyn, kissan avustuksella. Pesin lakana- ja pyyhepyykin joka nyt on vielä pihalla narulla kuivumassa. Illalla vedetään lakanat teinin harmitukseksi ja sitten mankeloin raikkaat, tuoksuvat lakanat kaappiin!

Täydellisessä maailmassa - ja amerikkalaisissa elokuvissa - puhtaiden lakanoiden alle sujahtaisi komea ja kaikin puolin mukava mies mukaan. Niin hyvin eivät asiat ole täällä - vielä ainakaan!

1 kommentti:

  1. Nuo ruokakurssit ovat mukavia. Silloin kun meille hankittiin tuonne piharakennukseen leivinuuni, niin kävin leipäkurssilla. Oli muistaakeni muutama ilta ja viikonloppu päälle. Monenlaista leipää ja sämpylää opin tekemään.

    Puhtaat lakanat on niitä arjen suuria iloja!

    VastaaPoista