![]() |
Äiti, onko tämä oikein? |
Koska itse tein useinkin silavapannaria eikä mummia saatu kiinni, tein herkun omalla tutulla tavalla. Ja maistuihan sekin - puh, onneksi! Hyvää oli ja näin se syntyy:
Janikan lihaisa uunipannukakku:
![]() |
Tarvikkeet valmiina. Aloitetaanko? |
Noin 150 g pekonikuutioita ja saman verran lihaisaa ylikypsää kylkeä
1 litra maitoa
4 kananmunaa
hiukan suolaa
pari hyppysellistä valko- ja viherpippuria tai pippurisekoitusta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita tai margariinia
4 kananmunaa
hiukan suolaa
pari hyppysellistä valko- ja viherpippuria tai pippurisekoitusta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita tai margariinia
![]() |
Kaadetaan kypsät savulihat pannulle, paistetaan pekonit ... |
Ruskista pekonikuutiot ja levitä pannulle tai uunipellille. Kypsä savukylki laitetaan paloiteltuna sellaisenaan pannulle.
Sekoita pannukakkutaikinan ainekset sekaisin. Pannukakut ja letut ovat lasten herkkua - ja he auttavat mieluusti ruuan teossa. Sitten on kiva kertoa muulle perjheelle ja kavereille kuinka ruoka on tehty- Oma apulainen soitti mummille ja kertoi tehneensä lihapannukakkua "äiti auttoi".
![]() |
kaadetaan taikina lihojen päälle ... |
![]() |
... ihan kokonaan.Tarkka homma! |
Kata pöytään pannukakun seuraksi jotain raikastavaa kuten hyvää salaattia, puolukkahilloa tai raakaraastetta. Etikkapunajuuretkin käyvät, totta kai. Vesi ja maito tai piimä ovat hyviä ruokajuomia.
"Tuli yhtä hyvää kun mummilla."
![]() |
Ja sitten uuniin! |
![]() |
Äiti - tää on NIIN hyvää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti