lauantai 21. tammikuuta 2012

Viikonloppu - ihanaa!

Posliiniesineitä omasta menneisyydestä. Pesin ja järjestin ne kaapin uumenista.
Olipa tuo mennyt viikko rankka! Töitä kymmenisen tuntia joka päivä ja sen lisäksi pari tuntia aika hurjassa liikenteessä matkalla töihin tai töistä pois. Venäjän tunnit iovat alkaneet - tunneille meno syö myös rutkasti aikaa ja autossa istumista, parkkipaikan etsimistä teiden varsilta jonne on kasattu lumivuoria - ja ne on tiet4nkin sijoitettu parkkipaikoille...

Lunta sataa. Talvi on kaunis.
No. Viikko on ohi ja parin päivän ajan saa huokaista! Olla kotona, nukkua - tehdä rauhassa ruokaa ja neuloa, virkata.... Lukea myös! Tosin reilusti puolet aiotuista asioista jää tekemättä mutta jotain sitä aina saa tehtyäkin!

Olin kotona perjantaina muutamaa minuuttia vaille seitsemän. Juuri parahiksi kuuntelemaan ykköseltä radiosta suorana musiikkitalosta lähetetyn RSO:n konsertin. Konsertti oli loppuunmyyty jo aikaa sitten - katsoin ohjelmaa "sillä silmällä" jo jokin viikko sitten. Ohjelmassa oli Rahmaninovin Pianokonsertto nro 2, Olli Mustonen solistina - ensimmäistä kertaa soittamassa uudessa musiikkitalossa.

Tämänkertainen käsityö -papukaijan värejä sukkiin
Yritin lahjoa ja paimentaa lapsen hiljaiseksi konsertin ensiosan ajaksi - ja kiltisti hän olikin. Vähän tietenkin jutteli mutta meni kissan kanssa ulos ja puuhaili omia juttujaan. Söi edellisenä päivänä tehtyä kinkkupastaa - mutta ei itse jaksanut kuunnella tätä ihanaista konserttoa. Se oli upea - istuin sohvaan kuuntelemaan, otin neuleen käteen ja neuloin ja kuuntelin - eläydyin! Kun Mustonen soitti ylimääräisen numeron, alkoivat kyyneleet valua silmistä - itketti... ilman syytä. Musiikki puhdisti, teki ihmeen hyvän olon. Hieno, hieno konsertti! Olli Mustonen on upea taiteilija - hänen oma sävellyksensä esitetään pian, muistaakseni Tampereella.

Tauon jälkeen oli ohjelmassa Stravinskyn Tulilintu mutta silloin minun piti jo olla äiti; laitoin radion kiinni, jo aivan puhdistuneena!

Sukat valmistuivat musiikin tahtiin - ja pääsivät heti käyttöön!
Vanhin lapsi tuli illalla kotiin, söi ja jutteli sisarustensa kanssa ja meni nukkumaan. Hänellä oli ylitöitä lauantaina eli täysi työpäivä jonka hän ottaa aina mielihyvin vastaan - silloin saa 50 prosentin palkanlisän - ja työnantaja hankkii pitsaa ruuaksi! Ei tarvinnut ottaa eväitä siis mukaan! Työpaikalla on myös oma ruokala mutta siellä on ruoka henkilölle joka ansaitsee tonnin bruttokuukausipalkan täydellä työajalla aivan liian kallis.

Itsekin nukuin yli 9 tunnin yöunet - olin niin väsynyt loppuviikon että meinasin nukahdella vähän joka paikkaan taas!

Lauantai on mennyt leppoisasti - kotihommissa. Vähän tässä on joutunut tekemään lumitöitäkin mutta sisähommissa on päivä pääsääntöisesti mennyt. Pari tuntia meni lapsen uuden harrastuksen tiimoilla jäähallissa ja siinä vieressä ruokakaupassa. Lapsi on jättänyt partion ja aloittanut jääkiekon. Erilaisia luisteluharjoituksia kolme-neljä kertaa viikossa. Tänään oli, huomenna on ja taas tiistaina, torstaina. Lapsi on innosta soikea - sai tänään pelipaidat ja sukat, ja jo oman pelinumeron! Äiti saa ommenlla nimen paitaan luultavasti huomenna. Partiopaitoihinkin sai ommella merkkejä jatkuvasti joten siinä mielessä ei muutosta ole äidin rooliin tullut...

Junnukiekkoa
Huomenna on vaalipäivä. Mietin itse josko äänestäisin henkilöä jota kannatan - vai pitäisikö mennä spekuloimaan ja äänestää toisin...? Hmm...

Äiti on kipeä; veli soitti että äidillä on flunssa ja kova kuume. Se on hiukkasen huolestuttavaa - äidillä on keuhkoahtauma ja astma, heikko sydän, sepelvaltimotauti ja ties mitä allergioita. Yskä ja kova flunssa ei ole hyvä, ei ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti