torstai 19. tammikuuta 2012

Viimeinen iso vaalikeskustelu alkamassa!

Aamupäivän maisema ikkunasta
Ihan pian alkaa viimeinen suuri vaalikeskustelu ennen vaalipäivää. Täytyy muuten sanoa, että en tiedä onko vaalipäiviä kaksi vai yksi - saako molempina viikonlopun päivänä äänestää? Asia selvinnee - olen menossa äänestämään selvä se. Ketä äänestää - niin, siinäpä kysymys. Monet kuulemma taktikoivat koska haluavat vaikuttaa toisen kierroksen henkilövalintaan - siis äänestävät esimerkiksi mieleistä kakkosehdokasta sen sijaan että äänestäisivät henkilöä jota todellisuudessa kannattavat. Toinen asia tämän kerran vaaleissa on se, että aalikeskusteluja on ollut niin kamalan paljon ja ihmiset ovat niitä seuranneet aika lailla tarkkaan - lehdetkin raportoivat niistä tosi aktiivisesti - että monet yllättävät ehdokkaat tuntuvatkin hyviltä - ja monet vanhat tutut jo nuutuneilta.

Paavo Lipponen vaikuttaa vanhalta ja väsyneeltä - hän ei olekaan se vakavasti otettava vanha ja viisas valtiomies vaan yksinkertaisesti jo teränsä menettänyt entinen poliitikko - eläkeläinen! Niinistö on niinikään vaikuttanut nuutuneelta ja aika vaisulta; kuin hänkin olisi väsähtänyt - tai sitten hän on vain jotenkin kyllästynyt; ei tunnu jaksavan kampanjoida ehkä enää. Hmm... Väyrynen sitten taas porskuttaa ja kehuu itseään estottomasti, aina ja aina vaan. Se meni osin jo vitsiksi ja hän otti siitä vitsistä kaiken irti. Nyt vitsi on jo vesittynyt ja omakehu alkaa jo haista ikävältä. Ja onhan siellä vielä muitakin - Haavistokin joka kai on tänään gallupeissa jopa kakkonen. Olisi tosi iso jytky jos hän pääsisi toiselle kierrokselle, sitä on tänään jauhettu aika lailla... Myönnän itsekin, että olisi aika "mielenkiintoista" jos meillä olisi presidenttinä mies jolla on nuori ulkomailta tuotu puoliso - ja vielä samaa sukupuolta presidentin kanssa... Öhöm, voisi mennä monella ulkomaanmatkalla pasmat hiukkasen sekaisin.

Lumisia näkymiä -
tulisipa mustarastas!
No, katsotaan kun keskustelu alkaa. Moni varmaan tekee päätöksen tämän keskustelun ja siitä sukeutuvan analysoinnin ja keskustelun pohjalta. Tämän varmasti tietävät kaikki 8 kandidaattiakin!

Toinen päivän iso asia on valtava lumipyry joka on saanut maan valkoiseksi - siis todellakin valkoiseksi! Liikenne on ollut sekaisin niinkuin aina kun sää muuttuu. Lunta on tullut jopa 20 senttiä vuorokauden aikana - ja nyt lumi on painavaa kun lämpötila on vain hiukan nollarajan kylmemmällä puolella.

No niin - nyt alkaa vaalikeskustelu. Ei kun Pasilan studiolle! Kaikki kahdeksan ovat puheissaan hyvin voitonvarmoja. Odotan hyvä työpaikkahakukeskustelua!

2 kommenttia:

  1. Kaunista on siellä sinunkin kotokulmillasi :) niin on täälläkin.

    Nythän se tämä viikonloppu näyttää kenet kansa tahtoo Presidentiksi, aika kivasti jännitystä näissä vaaleissa.

    ps. nuo sinun kuvaneuvokkisi ovat mainoita, aiheuttivat sen että itsekkin leivoin tosca kakkua tosin omena soseella joka tulee kuorrutten alle, meillä tykätään siitä versiosta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas viestistä, Vaarinkukka! Maailma on tosiaan kaunis - ja on ihana nauttia lumesta ja talvimaisemasta pitkän ja synkän ajan jälkeen!

    Kun tekee ruokaa joka päivä, voi hommaa piristää kirjoittamalla siitä ;-). Olen itsekin köyttänyt sekä omenaa että omenasosetta toscassa - se piristää makua mutta omat lapset eivät siitä pidä, harmi kyllä. J

    VastaaPoista