perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen jälkeen, ennen lapsen synttäreitä

Rauhaisa hetki neuleen kera
Pääsiäinen meni hiihtäessä ja ulkoillessa. Syömisen ohella. Jäällä pääsee yhä hiihtämään hyvin - varsinkin jos lähtee aamulla ennenkuin lumi pehmenee auringossa liikaa.

Ladut ovat jo aikalailla liestyneet ja muistuttavat paikkapaikoin raiteita joihin suksi sujautetaan - mutta eipä se haittaa. Tai no, jos hiihtää vanhoilla suksilla mallia rotanloukku, nykysuksien ja -hiihtovälineiden ladut eivät toimi ollenkaan. Se johtuu siitä, että vanha 70-luvun mono on nykyisiä leveämpi ja samoin on suksen side - se menee yli sentin suksen reunojen ulkopuolelle joten suksi monoineen ei yksinkertaisesti mahdu uomaansa!

Itse hiihtelin äidin vanhoilla suksilla joten hiihdin latujen viertä kun laduilla ei voinut! Ohi paahtoivat kuntohiihtäjät neonvärisissä vaatteissaan, ohuissa trikoonnäköisissä puvuissa ja näyttivät avaruusolioilta ohi suhahtaessaan. Aurinkolasit ovat päätä muotoilevaa mallia; olivat jotenkin pelottavia nämä urheilijat kun menevät kovaa sihahdellen, vakavan näköisinä eteenpäin. Itse hiihdin rauhaisasti vanhoilla suksilla kymmenen kilometrin lenkkejä. Huonokuntoiselle sekin tuntui jo saavutukselta! Pysähdyin usein katselemaan maisemaa ja nauttimaan hiljaisuudesta, jään paukkeesta ja valkoisesta maisemasta. Kun hiihti hiukan pidemmälle saarten rantojen lähelle, sai nauttia melkein yksin maisemasta. Jäniksen papanoita oli rannoilla kasoina, linnut sirkuttivat puissa. Kaksi harmaalokkia istuskeli jäällä - millä ne pärjäävät kun järvi on ihan jäässä vielä?

Mukavaa se silti oli, hiihtäminen. Aurinko paistoi ihanasti siniseltä taivaalta, lumi hohti ja kimmelsi. Aurinkolasit olivat tarpeen.
Jalkakäytävät ovat jäisiä ja melkeinpä vaarallisia.
Kuinka tuostakin kävelee kaatumatta...?
Neuloin valkoisen kaulahuivin pyhän aikaan - nopeaa neuletta kympin puikoilla, ohuehkosta langata jossa pieniä paljetteja. Novitan Säde-lankaa jota ostin alennuksesta jokunen viikko sitten. Huomasin muuten, että tuo lanka maksaa kahden ja viiden euron välillä mitä vaan eri kaupoissa - ja kalleinta se näytti olevan Novitan omassa liikkeessä, 4,95 euroa. Aika kummallista! Novita on usein kallis - vaikka langan laatu on ihan perus-perus-lankaa ja usein enemmän ja vähemmän tekokuitua. Tänään kävin Novitan myymälässä ja ihmettelin monia asioita - muun muassa tylyhköjä myyjiä jotka eivät edes tervehdykseen vastaa puhumattakaan, että olisivat esitelleet lankoja kun kysyin niistä. Kaksi myyjää eivät puhuneet edes keskenään, liekö joku kina päällä vai muuten vain huono päivä. Vai onko moinen ehtaa suomalaista palvelua? Siihen myymälään päätin olla enää menemättä!

Tänään on ollut vähän ankea päivä. Pää kipeä, silmiin tulee mustia läiskiä eikä näe kunnolla. Aikaisemmin minulla oli usein migreeniä joka alkoi juuri noin. Olen miettinyt, aiheuttaako tämä elämäntilanne tämänkaltaisia oireita.... Kuka tietää. Huomenna on uusi päivä.
Kahvipöytä pääsiäs-sunnuntaina. Pasha piileksii kuvan ulkopuolella.

Huomenna vietämme lapsen kaverisynttäreitä. Meille pelmahtaa tasan kymmenen esi-teiniä! Kävimme ostamassa tarjottavaa tänään - sipsejä, pikkunakkeja, pikkulihapullia ja erilaisia keksejä, limsaa. Leivon aamulla pullaa ja siivoan huushollin kunnolla. Juhlat alkavat neljältä, suurin osa vieraista jää yöksi.... Se on lapsille hauskaa; moni asuu lähellä mutta pointti onkin nukkua yhdessä olohuoneen lattialla!

Nyt taidan mennä potemaan päänsärkyä vällyihin. Hankalaa, kun ei näe kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti