keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Jouluaaton puolella mennään

Uuniin menossa
Joulupipareita on leivottu.Lapset ovat tehneet piparimökin osat - ne tosin on vielä koottava. Joulun päivinä sille löytynee kivasti aikaa.


Ukot ja akat, sydämet ja lapset
rivissä ja pinoissa
Naapureilla on kuuset jo koristeltuina olohuoneissaan. Sen näkee kun katsoo omasta ikkunasta ulos. Meillä ei ole kuusta - menemme mummin luo huomenna joulua vastaanottamaan; siellä on kuusi. Omasta metsästä toissapäivänä jaettu. Veli ja sisko sen valitsivat - jostain laaksosta se on otettu, vai oliko lie aitan takaa. Enpä muista - katsotaanko, tunnenko puun kun sen huomenna näen!

Oman metsän puu ei varsinaisesti maksa mitään - mutta kun se otetaan vähän niinkuin harvennusmielessä, niin yleensä se on aika rimpula. Mutta kukapa on sanonut, että joulukuusen pitää olla upea ja tuuheaoksainen puu joka kaadetaan vain ja ainoastaan muutaman päivän olohuoneessa seisottamista varten!!!??? On se yhdenlaista tuhlausta tuokin - vaikka kuinka luonnon puu jotenkin ekologiselta tuntuukin.
Lasten leivontavuoro


Kuvat lopuista rahoista. Muistoksi!
Joulu on muutoinkin tuhlauksen ja roskaamisen kulta-aikaa: se määrä kaikkea mitä hankitaan ja heti heitetään kohta roskiin oon kamala. Jos nyt vaikka ajatellaan, että lahjapapereita, naruja ja nyörejä ja kaikenlaisia pakettikortteja ostetaan varmasti satoja tuhansia - ja heti lahjan saajan sen avattua kaikki heitetään roskiin. Ruokaa menee roskiin kamalasti, samoin kaiekkea ruuan tekoon liittyvää - kuten muovisia kinkkupusseja ja alumiinikääreitä... No, ei siitä enempää. Näin se maailma on tällä hetkellä rakennettu. Luulen vahvasti, että tämä tuhlausasia ainakin nykyisellä tyylillä, tulee loppumaan lähivuosikymmeninä. Jos nyt maapallo kestää sitäkään odottaa...

Meillä on aika lailla vähäroskaista elämä tällä hetkellä. On se myös ihan tiedostettu asia kun sekä itse, että varsinkin lapset, ovat omaksuneet ekoloogisen ja aika vihreän elämän tavan. Hyvä niin.

Hyvää joulua kaikille!

1 kommentti: