tiistai 23. joulukuuta 2014

Lunta sataa, ihanaa!

Lumisade ja pikku-pakkanen tekevät ihmeistä maailmalle joka on ollut synkän musta jo ikuisuuden! Tuntuu, kuin valot olisi sytytetty ulos - lumi valaisee ja kirpakka pakkanen piristää ilmaa ja olemusta. Tänään näin jopa auringon kajon taivaan rannassa. Siinä vasta ihana, keltaiseen vivahtava jouluvalo!

Ihanaa!

Tänään kävin kuikuilemasa maailman menoa kauppakeskuksissa ja kaupoissa. Ihan hauskaa, kun ei anna stressin tulla! Katselin tavaroita ja ihailin joulun kimaltelevia koristeita.

Joku kertoi juuri tänään, että Suomen pääkaupunki on ainut Euroopan pääkaupunki jota ei koristella jouluun muutoin kuin aivan keskustassa ja tavarataloissa. Puistot eivät saa jouluvaloja tai talot koristeita. Sama muuallakin Suomessa, kerrottiin. Ehkä täällä on vähemmän jouluvaloja tosiaan - paha sanoa,kun ei ole tullut hirveästi vertailtua! Ruotsissa ja muissa naapurimaissa valoja kyllä taitaa  olla enemmän. Onko se sitten huono asia - no, ei välttämättä. Kauppakeskus loisti kyllä kultaa, hopeaa ja valojen välkettä aivan eurooppalaiseen malliin!

Joulu tulla jolkottaa. Tein mummon vanhalla reseptillä piparitaikinaa. Mureita pipareita niistä tulee kun taikinassa on perunajauhjoja neljännes jauhoista. Maustepippuria, neilikkaa sekä inkivääriä myös ja tietenkin kardemummaa ja kanelia.

Leivon aamulla, kun taikina on levännyt viilesässä ensin yön, niinkuin leipojansakin. Yötä nyt!

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti