keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Työttömyys vuodenlopun lehtijutuissa. Uusi vuosi ja palkkatyö kiikarissa, rakkauskin astuu elämään!



Töitä, töitä, perunanmyyjänä,
kalakauppiaana tai konttoristina?
Eihän tämä tunne kaikkia nyt työttömänä olevia koske - tunnen työttömiä, joiden mielestä on ihan ok olla kotona - heillä on puoliso kotona ja he puuhailevat kotona kotiaskareita ja harrastavat liikuntaa, käsitöitä, mökkeilyä ja oman palstan viljelyä ym. Tunnen myös henkilöitä jotka nostavat työttömyyskorvauksia ja käyvät harmaissa töissä - saavat satasen päiväliksaa jokaikiseltä arkipäivältä, käteisenä kouraan.

Mutta me, jotka olemme työnhakutilanteessa, työttömyyspäivärahalla ja haemme kokoaikaisesti töitä, tunnistamme kyllä tuon asian omaksemme. Kiitos tekstistä, Jani Kaaro.


Iltalehti kertoi pitkäaikaistyöttömästä joka sai töitä - tosin piti muuttaa Imatralta pääkupunkiseudulle, että sai myyjän paikan Gigantista, mutta työtön muutti työn perässä uudelle paikkakunnalle kun kotiseudulla ei töitä ollut. Hänkin oli hakenut satoja työpaikkoja ennenkuin tärppäsi. Onnea siis Tommi Matikaiselle Forumin myymälään! Hyvä on saada lukea joskus työttömyydestä positiivisiakin juttuja!

Kolmas työttömyyttä liippaiseva juttu on ilmeisesti taas tyypillinen poliitikko-juttu: SDP pohtii josko työttömät voisivat tehdä hiukkasen töitä menettämättä työtömyysturvaansa. En tiedä, mitä töitä sitä pääsisi tekemään sata- pari tai kolmekin sataa euroa kuussa tienatakseen - se aiheuttaisi joka tapauksessa valtavan byrokraattisen myrskyn työttömyysturvaa maksavan liiton tai Kelan toimistoissa. Kyselin keväällä, kun menin tukityöhön, josko voisin ansaita pari-kolme sataa menettämättä tukea, sain vastaukseksi, että lain mukaan voin kyllä, mutta maksut tulevat sitten kuukauden, jopa kahden päästä siitä mitä ne muuten tulevat. No, asia jäi siihen. Enhän voi olla maksamatta laskuja tai ostamatta ruokaa pariin kuukauteen kun viranomainen tutkii tilannetta.


SDP:n ajatukset työttömistä rikkaruohoina - kuten Juhana Vartiainen onnistui hassun hauskasti sanomaan - on yhä tuoreena ielessä. Rikkaruoho tässä yrittää nyt asennooitua tulevaan, uutseen vuoteen ja uskoa, että
 
VARMASTI TULEE  AIVAN SUPER-UPEA VUOSI, 2015: LÖYDÄN MAHTAVAN MIEHEN JOKA RAKASTUU MINUUN,  MINÄ HÄNEEN. SAAN TÖITÄ JA SIITÄ PALKKAA JOLLA PYSTYN ELÄMÄÄN JA MAKSAMAAN OMAN JA LAPSEN MENOT! PÄÄSEMME MATKALLE JA PYSYMME TERVEENÄ, SAAN ENTISTÄ TIMMIMMÄN VARTALON!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti