tiistai 6. tammikuuta 2015

Pakkaspäivä: Jihuu!

Turjake vauhdissa - heijaa, juostaan vielä lujempaa!
Loppiainen ja pakkas-sää: Upeaaa!

Aamulla mittarissa oli piirua vaille kaksikymmentä astetta pakkasta. Jo eilen koin pakkasen kirpaisun poskissa ja nenässä - puhumattakaan varpaista jotka jäätyivät tunnottomiksi jo vajaassa tunnissa ulkoilmassa. Huopatöppöset pitäisi löytää jostain varaston peruloilta; vanhat nahkasaapikkaat ovat nyt liian kylmät talviulkoiluun.

Hiihtämäänkin pääsisi jo - tosin lunta on vielä aika vähänlaisesti. Koiran kanssa on ulkoiltu, koiraa ei pikku pakkanen huoleta - se kiitää innosta soikeana yli lumikasojen, risukkojen ja kantojen, heti kun kun pääsee. Ihanaa katsoa hurtan menoa ja sitä energiaa, joka sillä on!

Koira-poikamme on nyt varsinainen turjake tosiaan - turkki on hurjassa kunnossa, mutta lämmittäähän se pakkasella. Kohta se kyllä parturoidaan siistimpään kuntoon. Sitä ennen juostaan hullun villin lailla lumikasoissa ja metsän siimeksessä. Ihanaa, kun saa lumessa temuta ja metsässä vilistää!

Hyvää kolmen kuninkaan päivää - mahtava kuu valaisee tietäjien matkaa näinäkin aikoina, talven pilvettöminä öinä! Kuu valaisee metsässä kulkijaa jo hienosti - lumi heijastaa valoa joten ihan on tunnelmallista havumetsän siimeksessäkin, kovinakin pakkaspäivinä!

2 kommenttia:

  1. Teidän koirapoitsu näyttää nauttivan talviulkoilusta yhtä riemuiten kuin meidänkin koireli. Se juoksentelisi umpihangessa vaikka viisi tuntia eikä sittenkään tahdo sisälle. No, sehän on suomenpystykorva, jota varmaan veri jo vetää metsään. Mukavaa talvenjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saretska! Hurtta tosiaan olisi vaikka AINA ulkona peuhaamassa - itse ei niin usein jaksaisi, mutta koiran ilo ja loppumaton energia on onneksi tarttuvaa!

    VastaaPoista