torstai 9. heinäkuuta 2020

Vettä tulee taivaan täydeltä

Vettä sataa. Ränni vuotaa.
Istahdin tähän. Tarjoitus oli mennä lenkille koiran kanssa ja viedä kirjoja kirjastoon ja viedä muovit, pahvit ja metaaliroskat kierrätyspisteeseen.

Mutta sitten aukeni  taivaan vesihana oikein kunnolla. Sade kohisee alas. Nyt sitten odottelen sateen laantumista ja kuuntelen radiota.

Kela ei ehdi vastailemaan asiakkailleen

Nuorimmaiseni, vielä kotona asuva nuori, meni treeneihin. Käy joka päivä salilla treenaamassa,  joskus kaksikin kertaa. Yhden viikonpäivän on yrittänyt pitää vapaata kyllä mikä on hyvä. Hänkin on nyt lomautettu työstä, jonka sai vasta keväällä ja ehti olla töissä vasta pari kuukautta. Hän ei nuorena henkilönä ja ilman ammattitutkintoa olevana saa työttömyyskorvausta Kelalta. Viesti tuli viime viikolla, noin kuuden viikon odottelu jälkeen. Miksiköhän sitä asiaa ei ehditty kertoa aikaisemmin?

Kelan asiakkuus on harvalle iloinen asia. Sinne mennään, kun apua tarvitaan ja nyt keväällä ja kesällä apua tietenkin tarvitsee moni. Työttömyys ja lomautukset saavat ihmiset epätoivoisiksi. Mistä raha asumiseen, ruokaan?

Keväällä oli muuten eri työttömyyskassoissa sekä Kelalla auki toimeentulo- ja työttömyystukihakemusten käsittelijöille paljon paikkoja. Hainpa niihin minäkin, myös oman liiton kassaan. Aika paljon tiedän kokemusperäisesti työttömyydestä! No, yllätys ei liene, että en saanut paikoista yhtäkään enkä päässyt edes haastatteluihin. hakijoita varmaan riitti ja joukossa oli senkin alan huippuosaajia pilvin pimein. Näin aina.

Lähdetään maalle kun hän tulee kotiin, kaikki lapseni tulevat mukaan ja ollaan yhdessä mummilassa pari päivää. Itse jään hiukan pidemmäksi aikaa varsinkin jos pääsen mustikkametsään!

Lauantaiksi on luvattu pahoja tuulia, ukkosta ja jopa myrskyä. Siellä metsän vieressä maalla vanhassa talossa myrsky ja ukkonen on kurja koska salama on jo pari kertaa lyönyt ihan lähelle taloa ja navettaa pihapiirissä ja jopa taloon - kaikki sähköt on pantava pois päältä. Puita kaatuu ja tuhoja saattaa  tulla. Nythän tuhoja on jop ennustettu eripuolille maata.

Mukavaa kesää, lukija!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti