lauantai 12. maaliskuuta 2011

Siis että ottaa päähän

Elämäni kirjahyllyjä 1: vanhempien uudempi hylly
Tietokeneen on vallannut virus enkä pääse kuvatiedostoihin tai kuvankäsittelyohjelmiin. Joskus tämän tietokoneen kanssa työskentely on kuin pikkulapsen kanssa puuhailua - jatkuvaa kiukuttelua ja välillä mikään ei toimi, ei sitten millään. Aina on joku "hyvä syy" miksi se tai tämä ei toimi. Ja sitten pitää buutata kone, sulkea ohjelmistoja - tai konee sulkee kaiken itse, tuosta noin vain.

Siis että ottaa päähän.

Otin kuvia tänään kauniissa ulkoilmassa - eipä niitä nyt voi katsoa. Toki voi tehdä sitten jotain muuta.

Päiväkävelyllä kaävin yhdessä kaupassa jolla on hulppea ja hieno nimi Suomalainen kirjakauppa. Hah. kirjoja siellä on toki jonkinverran - ja ne kaikki, muutamaa yksittäistä ousta omalla hyllynpätkällään lukuunottamatta, ovat suomalaisia. Asun toki suhteellisen pienellä paikkakunnalla joten kirja- sen koommin kuin muiltakaan erityiskaupoilta ei voi kummoista odottaa. Silti ottaa sitten niin raskaasti päähän aina mennä tuohon kauppaan ja kysyä jotain kirjaa johon siellä työskentelevä nuori hipsukkainen työntekijä aina,säännönmukaisesti, sanoo - ensin nakuteltuaan tieotokonettaan - "meillä ei  ole tuota kirjaa. Sen voi kyllä tilata. Sen voi sitten hakea täältä ensi viikolla."

Juu, kiitos vaan. Saman tien tilaan sen halvemmalla jostain nettikirjakaupasta.

Meillä ei ole täällä ole muita kirjakauppoja täällä kylillä. Prismassa on toki jonkinlainen suosittujen kirjojen hyllynpätkä ja monet kioskit myyvät pokkareita. Niitä en kyllä itse laske sellaiseksi kirjamyynniksi jota kaipaisin.

Elämäni kirjahyllyjä: äidin oma
Tänään kävin kyselemässä - turhaan - Ludmila Ulitskajan vastaa suomennettua kirjaa Naisen valheet - tai mitä vain tämän kirjailijan kirjaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Suomalainen kirjakauppa ei näitä kirjoja pidä hyllyssään, vaikka Ulitskaja on paljon esillä eri lehtihaastatteluissa ja kirja on kovin ajankohtainen. Kirjailija itse oli viikko sitten Suomessa ja antoi paljon hastatteluja. Yksi Naisen valheet -kirja on kuulemma kirjakauppaan tilattu - mutta milloin tämä tulee perille, sitä ei myyjä osannut sanoa. "Viikon-kahden päästä ehkä". Akateemisessa on - soitin sinne - kirjaa "pitkä rivi" hyllyssään. Vähän käyp katteeks...

Kirjan voi tietenkin tilata netistä, esimerkiksi verkkokirjakauppa Amazonista - mutta itse pidän siitä, että kirjaa saa selata ja siihen hiukan tutustua ennenkuin sen ostaa.

Oma ns kirjakauppamme satsaa lehtien, lelujen, askarteluvälineiden ja erilaisen krääsän myyntiin, tyyliin Tiimari. Saman kadun varrella on Tiimari ja Suomalainen kirjakauppa - molemmista saa helmiä, tarroja, kukkaruukkuja, pahvirasioita ja pelejä sekä leluja.. Kirjat eivät myy tarpeeksi hyvin. Kai. Vai onko meillä kauppias joka ei pidä kirjoista - askarteluvälineet ehkä on kivampia! Na niin - sieltä saa myös karkkia!

Harmittaa moinen.

Ja nyt vielä harmittaa tämä tietokone joka on sairastunut johonkin virukseen - niitä on ilmoituksen ukaan 38. Blue screen jo kolmasti puolen tunnin sisään. Hei vaan - jatketaan kun kone on kunnossa jälleen. Ensi viikolla.

Nyt tässä onkin hyvä mahdollisuus ulkoiluun  - sää on kaunis, aurinko paistaa ja hanget hohtavat! Linnut alkavat viritellä keväisiä säveliä - ainakin talitintti ja varis siellä jo ilkamoivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti