perjantai 12. elokuuta 2011

Loma meni, kylmä tuli

13 astetta ulkomittarissa aamulla. Vettä satoi. Lapsi lähti aamulla kouluun pyörällä sadetakki päällä.

En suostu vielä uskomaan, että on syksy. Elokuu ON KESÄKUUKAUSI. On, on!

Toisaalta - kun koulu alkaa ja kaikki erilaiset työväen- ja kansalaisopistojen harrastuspiirit alkavat, alkaa myös laskeutuminen pimeään vuodenaikaan - hiljallensa mutta kuitenkin.

Tämä neiti nauttii elämästä - ja ihmiset ihastelevat:
On se niin ihana. Söpö.
Olen bongannut kolme kurssia joille haluaisin osallistua syksyllä. Vielä en ole niihin ilmoittanut; ei kai vielä voisikaan. Keväällä ilmoittauduin kahdelle kurssille - mutta en töiden takia päässyt yhdellekään kummastakaan. Harmitti keväällä joka tiistai kun olisi pitänyt sinne lähteä, mutta töissä oli palaveria, kokousta, asiakastilaisuutta sun muuta jotka AINA ovat omia harrastuksia tärkeämpiä. By default. Kaksi kertaa oli lasten harrastus pääsyn esteenä, yhden kerran olin työmatkalla. Harmitti tietekin sekin, että 90 euroa rahaa meni pohjattomaan kaupungin kassaan ilman mitään vastinetta itselle.

No - katsotaan saanko mentyä kursseille!

Leikit puistelutelineellä
Mutta nyt on alkamassa viikonloppu ja pitkät aamu-unet ja pyöräily kameran ja lapsen kanssa syksy-maisemaan. Siivousta ei voi enää jättää tekemättä joten lauantaina heivaan matot ulos ja eikun puunaamaan. Sitten neulon, luen lehtiä ja kuuntelen ainakin yhden äänikirjan loppuun. Nautin!

Elokuun täysikuu on luvassa ihan pian! Se myyttinen - nyt en näe sitä sinisen järven pinnalla hehkumassa, en tuvan lattiaan raitoja tekemässä. Mutta ehkä se näkyy taivaalla parkkipaikan yllä. Ja vinkkaa silmää!

Saunan jälkeen
Viime viikolla oltiin vielä maalla mummin luona - ensi viikolla ehkä myöskin. Marjoja ja kukkia pitäisi kerätä vielä talteen, nauttia kesän tuoksuista ja äänistä vielä kun siihen on mahdollsuus.

Äiti kyselee ja kaipaa sinne seuraksi. Käytäisiin saunassa, siinä maailman parhaassa suuressa saunassa jossa löylyt ovat leppeät ja pihalla vilvoittelupaikka tuuletustelineellä jossa koivujen ja haapojen humina on leppeä, sirkkojen ja hepokattien siritys vielä huumaavana ilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti