maanantai 10. syyskuuta 2012

Positiivista ajattelua

Syksyinen kukka - ihana, kaunis ja tuoksuva
Ostin viime viikolla ruotsalaisen närä-lehden joka tuntuu olevan erilaisten henkiseen kasvuun ja pään sisäisiin asioihin keskittyvä aviisi. Hiukan epäileväisellä mielellä olen sitä lueksinut, vähän omaa suhtautumista itsekin iihmetellen ja ikäänkuin sivusta pähkäillen.

Horoskoopit ja Tarot-kortti-ennustukset tuntuvat hauskoilta lukaista mutta ei niistä elämän suunnannäyttäjiksi ole. Mielestäni.

Olen liukenut oman aarrekartan tekemisestä jo vuosia sitten - se on tekniikka jossa paperille piirretään/leikataan kuvia oman kuvan ympärille asioista joita haluaa elämässä saada ja saavuttaa. Aarrekartan tekeminen ikäänkuin aktivoi niitä toiveita ja haluja joita elämässä on - ja saa toimimaan niin, että asiat alkavat tapahtua toiveita kohti. Alitajunnalla on tässä suuri osa, onnistumisen kannalta. Tähän perustuu

Maalaismaisema - oma sielunmaisema puineen, peltoineen
Mutta olihan lehdessä asioita jotka kolahtivat.  Kuten positiivinen ajattelu, positiivisen elämänasenteen opettelu ja negatiivisten ajattelun karkottaminen. Sitä olen kaikin tavoin yrittänyt itse aivan omaehtoisesti noudattaa - jos elämässä on paljon vaikeuksia ja vastoinkäymisiä niinkuin kaikilla jossain vaiheessa elämässään on, voi valita omassa onnettomuudessa suremisen ja onnettoman elämän elämisen - tai sitten yrittää löytää joka päivästä ja joka hetkestä siihen aina kuitenkin jollain lailla sisältyvän positiviisen puolen.

Surra pitää kun on suremisen aika - jos viereltä kuolee omainen tai ystävä, joku itselle tärkeä ihminen poistuu viereltä kuoleman tai avioieron tai minkä muun takia hyvännsä, ei sille epätoivoiselle surulle ja kamaluudelle muuta voi kun surra, itkeä ja tuskailla.  Tätä olen tehnyt itsekin - aika paljon viime vuosina. Kuolemia on ollut, läheisten ja tärkeiden ihmisten lähtöjä. Avioero on kaikkien vuosienkin jälkeen itselläni vieläkin asia joka meinaa itkettää ja tuntuu yhä veriseltä ja vuotavalta haavalta. Se asia pitäisi varmasti nostaa jotenkin pöydälle ja käsitellä - ei se pelkästään sillä, että yrittää unohtaa kaiken pois sisikunnasta mene.

Työttömyys on vähän sama. Nyt olen päivä kerrallaan -mentaliteetilla päässyt kulkemaan hiukan eteenpäin mutta jotenkin tuokin asia pitää saada hoitoon. Haen tietenkin töitä koko ajan - mutta uutta työtä ei ole löytynyt vielä ja pelko vain kasvaa. Miten selviän elämästä, miten meidän käy,inun ja lasten?

Luin positiivisen elämänasenteen merkituyksestä. Luin siitä, kuinka universumille voi tehdä toivelistan ja elää ikäänkuin ne asiat joita toivoo, olisivat jo todellisuutta.

Hiukan vaikea ajatella ja hahmottaa, kuinka voisin elää ajatuksella, että minulla on kiva, hieno koti, työpaikka ja rahaa sellaiseen elämään, että puutetta ei ole elämän perusasioita - että voisin harrastaa ja minulla olisi mies, ystävä.... Mutta teen kokeen! Haluan uskoa ajatuksen voimaan ja saada positiivisen energian virtamaan niin, että se johtaa minua paremapaan huomiseen ja elämään jokaisen päivän onnellisena siitä mitä minulla on

Aloitan, kuten lehdessä ohjeistetaan, olemalla aktiivisesti iloinen ja onnellinen kaikesta siitä minulla on - kaikesta mikä on hienosti ja mistä voin olla iloinen:

Kiitos kun saan nauttia ihanasta ja kauniista maailmasta!
Kiitos!
Kiitos että olen terve, että lapset ovat terveitä. Kiitos omasta kodista ja kaikesta mitä meillä siellä on - tämä on hyvä koti ja meidän on täällä hyvä olla. Kiitos, että meillä on lämpöä ja ruokaa ja kiitos, että voimme harrastaa ihania asioita; musiikkia, nauttia upeasta luonnosta ja kävellä, juosta ja pyöräillä ihanassa puhtaassa lähiluonnossa. Kiitos että minulla on upea äiti jonka kanssa voin viettää aikaa. Kiitos sisaruksista ja kiitos ihanista kotieläimistä. Kiitos siitä, että saan hoitaa lapsiani vielä, kiitos että saan kokkailla ja leipoa ja nauttia hyvästä ruuasta. Kiitos, että saan elää ja olla terve ja tuntea kiitollisuutta!

Kiitos, että voin hakea töitä ja tuntea, että minua vielä tarvitaan. Kiitos, että saan tuntea positiivisia ja hyviä asioita joka päivä, saan halata lasta ja tuntea rakkautta.

Kaikkea voi toivoa, pientä ja suurta. Ajatuksena on, että toiveet kuvitellaan sellaisiksi, että ne ovat jo osa elämää. Niinpä minulla on jo seuraavat asiat elämässäni - Toivelistani:

Kaunis puutalo, upeat puut.
Kuvittelen sellaisessa asuvani
- haastattelu perjantaina hakemaani työpaikkaa varten
- onnistuminen työhaastettelussa
- uusi työ
- rahaa: 100.000 euroa!!!!!
- matka Pariisiin lapsen kanssa
- Eiffel-tornin huipulla käynti
- uudet farkut
- uusi pusero
- uusia alusvaatteita, kauniit rintsikat
- nahkapusakka
- puolukoita laatikollinen
- mies, ystävä
- maalatut seinät, uusi katto ja listat
- kaunis ja siisti koti
- kampaajalla käynti, kauniit hiukset
- kaunis ja hoikka kroppa
- hyvää ruokaa ja viiniä
- ystäviä
- lapsille opiskelupaikat ja hyvä tulevaisuus
- uusi auto

Uusi positiivinen elämänasenne on laitettu käyntiin jo viikonloppuna. Ylle kirjoitetut asiat minilla on siis jo omassa pakaasissani - elän sillä asenteella!

Vielä kukkii lilja pihalla, tuoksuu suopayrtti
Ihanaa kun tänään on kaunis sää ja pääsen kohta ajamaan polkupyörällä syksyn kirpakkaan säähän!

Elämä on ihanaa!!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti