lauantai 29. tammikuuta 2011

Naisen asema - miksi niin vaikea asia?

Viime viikon lehtisaalista
Miksi politiikkoa ei saa kehua naisellisin sanakääntein?

Lueskelin lauantain kunniaksi ison kasan lehtiä joita en ole ehtinyt lukea viime viikkoina. Lähinnä Suomen Kuvalehtiä, Talouselämä-lehtiä mutta myös erinäisiä muita kaupan ja talousalan lehtiä, höystettyinä joillakuilla naistenlehdillä.

Naisten asemaa on sivuttu useammassakin aviisissa. "Naisten palkat hyytyivät". "Nokian hallitus miehistyy" ja "Kesko-johtaja kutsui päämisteriä kokovartaloministeriksi".

Kahvipöydässä vaihdetaan mielipiteitä.
Laskiaispullaa maidon kera vai ilman...?
Surkuhupaisaa oli taas lukea uusi "Audi-mies" -tyyppinen uutinen siitä, kuinka mies puhuu naisen ominaisuuksista - tällä kertaa maan edustavan ja "hoikan suuri...silmäisen" pääministerin naisellisuuksiin huomiota kiinnittäen. Kömpelön miehekkäästi. Asia itsessään oli omasta rajoittuneesta mielestä jopa kömpelön herttainen. Ja humoristinen - positiivisella tavalla.

Jutussa toki kyse miehen naiselle antamasta kohteliaisiuudesta, vitsin varjolla hänen antaessa kiitosta rouva pääministerin kauniille vartalolle. Keskon johtaja oli kiinnittänyt naisessa huomion niiihin ominaisuuksiin joihin mies kautta historian on naisessa huomion kiinnittänyt - ja tulee aina kiinnittämään...

Naisasialiitto (!!) ei siitä pitänyt, nosti asiasta uutisen. Julkisesti ei siis saisi Unioinin mielestä kehua naisen ulkonäköä. Itselleni, naiselle, ei tämä kyllä mene jakeluun. Miksi ei? Naiset näkevät paljon vaivaa ollakseen edustavan näköisiä - mutta sitä ei saisi julkisesti huomata...

Naiset puhuvat miehistä ja miehet naisista. Se on ikäänkuin osa elämää. Nainen huomaa hyvännäköisen miehen siinä kuin toisinkin päin. Joka ikisessä työpaikan kahvipöytäkeskustelussa, puhumattkaan muista baari- keittiön- tai vaikka johtokunna pöydistä - joissa ei median aina tarkkaa reportteria ole paikalla näistä keskustellaan. Ja toki niissäkin pöydissä, joissa journalisti istuu ja itsekin näitä totuuksia laukoo. Juu, ihan olen itsekin kuullut itse lehtimiehen laukovan seksistisiä mielipiteitä kurvikkaista naisista sekä raamikkaista miehistä. Mutta siitä ei saa uutista - keskon-miehestä sai maukkaan uutisen aikaiseksi, taas kerran. Aih...

K-kaupat ovat jokamiehen kauppoja.
Yleiskäsityksen mukaan yritysten johdon tulisi kuitenkin pysytellä linjalla, jolla tällaisia asioita ei sanota - tai muuten nousee mekkala lehdistössä ja television keskustluohjelmat ottavat naisten esineellistämisen vakavien keskustelujen aiheeksi. Kohtapa sitten uutisoidaankin sammakon suustaan päästäneen johtajan eronneen "omasta pyynnöstään" yhtiön palveluksesta. Saapi nähdä, joutuuko tämä Kesko-johtaja eroamaan noin pahan mokan jälkeen. Menee vielä Keskon maine, kun on kiinnittänyt huomiota ministerin naisellisiin piirteisiin!!!

Voi mamma mia, mitä teatteria kaikki tämä onkaan!

Kielenkäyttö ja puheenparsi Suomessa ovat, myös "isojen pomojen" suusta tulleet rankemmiksi, kaiken kaikkiaan. V-sanaa kuulee päivittäin käytettävän, samoin muuta alapääsanastoa. Kuuluu tähän päivään puhua roisisti ja käyttää rankkaa sanastoa. Naisista heitetään vaikka minkälaista läppää - mutta niin heittävät naisetkin miehistä.

Olinpa juuri jokunen päivä sitten palaverissa johon osallistuva mieshenkilö kertoi menevänsä käymään paskalla, aloitetaan sitten. SE jos jokuin tuntui mauttomalta - enkä kyllä kovin iloisesti muutenkaan kuuntele muutakaan voimasanastoa - en kotona, enkä myöskään työpaikalla.

Se vaan on huonoa käytöstä.

Mutta päämisnterin nimittäminen kokovartalomisteriksi tämän läsnäollessa - kun hänelle on naisellinen ja kaunis vartalo - ei ole sallittua.
Samalla kun naisten oikea alistaminen, naisten ja lasten seksuaalinen ja muu hyväksikäyttö tuntuvat vain lisääntyvän maailmassa. Seksin myyntiin pakottaminen, alistaminen, naisiin kohdistuva väkivalta. Naisten aina miehen palkkoja alemmat palkat, sSuomessa niinkuin muuallakin... Siinä niitä ohan oikeita naisten ongelmia - sen lisäksi, että äitiyslomat, yksinhuoltajuuden aiheuttama eriarvoisuus, naisten köyhyys verrattuna miesten köyhyyteen Suomessa ovat asioita, jotka eivät lopulta oikein ketään kiinnosta. Se ei ole media-seksikästä. Siksi siitä ei viitsitä vauhkota.

Se, että joka puolella yhteiskunnassa näkyy ja kuuluu melkein pakonomainen seksin ylikorostus on myös asia joka äitin'ä ja naisena ärsyttää aika ajoin rankasti. "Äiti, mitä on lapsiporno?" kysyi lapsi taannoin, luullen, että kyseessä on joku lapsille tarkoitettu kiva juttu jota voisi äidiltä pyytää itselleen.

Niin surullista!.

Itse saan väkivaltaisia ajatuksia mieleen kun kuulen tai luen näistä kaamesita Jammu-sedistä jotka käyttävät lapsia seksileluinaan.  Miksi heitä ei kastroida? Siksikö, kun heitä on niin paljon? Grrrr.
Isot asiat jäävät pienten varjoon - ainahan on hauskaa pouida julkkkisten asioita mieluummin kuin maailman oikeasti vaikeita asioita. Skandaalin saa aikaan helposti mitättömästä asiasta - ja siitä saa paljon hauskoja poliittisia anekdootteja ihmisten iloksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti