perjantai 15. huhtikuuta 2011

Liekki hiipuu vaikka sen palaa haluaisi

Lilja - kaunis, tuoksuva ja täynnä elämää
Marian päivästä on jo reilut pari viikkoa. Tämä tuli mieleeni kun kuuntelin tuttavan kertomusta tyttärestään. Mariasta.

Tytär sairastui aivosyöpään nuorena aikuisena, pari vuotta sitten. "Sama tauti kuin Tabermanilla" kertoi lapsen vanhempi, kun kuuluisa kirjailija kertoi omasta sairaudestaan. Kirjailija kuoli - mutta tyttö sinnittelee yhä. Nuorempana taistelu kestää kauemmin - tässä tapauksessa.

Kärsimyskukka
Puhekyky on viime päivinä mennyt jo pariin sanaan - ei saa enempää ulos, vaikka kuinka yrittää. Mutta "silmissä on taistelu, elämä haluaa voittaa".

Mutta tyttö ei jaksa enää nousta istumaan, ei pääse liikkumaan - kun ei pääse edes itse kääntymään sängyssä. Koirien ystävä, liikunnallinen ja aktiivinen oli ennen sairastumistaan.

Läheisten tuska on kova. Suru jo nyt on valtava vaikka tyttö, nainen, lapsi on vielä siinä - ruumis pettää hiljaa, syöpä on vahva vastustaja, näkymätön ja ankara.

Henki yrittää taistella vielä.

Voittaako elämä, voiko ihme tapahtua?

Huomenna on Lasaruksen lauantai, muistona Jeesuksen hyvän ystävän kohtalolle - Martan ja Marian veli oli sairastunut ja kuollut. Kun Jeesus ehti paikalle ystävänsä luo jonka sairastumisesta hän oli kuullut, oli tämä jo kuollut. Hänet oli laitettu jo hautaan, kivi oli viritetty haudan eteen. Kuolemasta oli jo neljä päivää, ruumisoli alkanuthaista. Jeesus meni kuitenkinhaudan ovelle, pyysi vierittämään kiven pois ja kutsui Lasarusta. Lasarus tulikin esiin, vielä kääreet käsissään.

Lasarus tuli, hän sai elää vielä Jeesuksen ihmeteon jälkeen.

Sitten, vajaa viikko tämän jälkeen Jeesus itse sai heittää elämänsä ristillä.

Sellainen ihme tapahtui silloin. Nyt meillä on sairaanhoto ja jaihmisiä pelastetaan - tämä tyttö jokakantaa Jeesuksen äidin nimeä on on kuolemansairas - vaikka silmissä palaa elämänhalu.

Miksi hän ei voi pelastua? Vielä jonkun aikaa elää? Miksi ei liekkiin voisi vielä puhaltaa, että se lepattaisi?

Ihmettä odotellessa - aloitamme viikolopun ja vietämme kohta Lasaruksen lauantaita ja palmusunnuntaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti