torstai 18. marraskuuta 2010

Lunta! Voi kun ihanaa, hui kun kamalaa

Nyt sitä lunta sitten tuli! Märkää - paljon! Sohjoksi teille mutta kaunistukseksi puiden päälle, valoksi metsiin ja maisemaan. Ja iloksi lapsille1

Ihanaa, sanoi lapsi aamulla. Kaunista sanoi äiti - ja meni harjaamaan rappuja ja pihakäytävää! Harja ei riittänyt, otettiin lapio. Tuli hiki - hyvää liikuntaa, ajatteli äiti nyt. Kissa livisti ulos, teki kauniita kissanjälkiä lumeen. Äiti vei pari kourallista maapähkinöitä lintulaudalle, jatkoi lumitöitä ja meni sitten aamuteelle. Kello oli sentään vasta varttia yli seitsemän. "Äiti, katopa ikkunasta ulos" sanoi lapsi joka ei saanut aamupalaansa syötyä, ihaili maisemaa ikkunasta ja kaikkea sitä ihanaa lunta joka valaisi maisemaa.

Mitä Kurre meinaakaan?
Oravahan se siellä puuhaili. Tuo samainen kurre joka meille kovin tuttu on - kaveri joka käy aamupäivisin aina tutkimassa paikat; kaikki siement, jyvät ja oravalle sopivat herkut menevät tämän hapsuhännän mukana orava-jemmoihin. Sillä oli jo talviturkki peittonaan, selkä harmaana se tuossa puuhaili. Talitintit eivät meillä juuri ruokaa saa, jos orava jatkaa samaa ahnehtimistaan. Linnut seurasivatkin kurren touhuja hiukan kauempaa, menivät nokkimaan sen pudottamia roposia maasta.

Aurinko nousee.
Pilvipeitto kuin meren pinta.

Eilen olin Tukholmassa. Lunta oli sielläkin. Ihan hullu päivä - matkustamiseen meni tunteja; lähdin aamulla ennen kuutta ja olin kotona kymmenen jälkeen illalla. Paljon aikaa meni takseissa, lentokoneessa ja lentokentällä. Loppuaika - normaalin työpäivän mittainen - meni eri neuvotteluhuoneissa... Silti ihan hyödyllinen matka ja mukavaakin oli; sain puhua ruotsiakin joka on aina hauskaa! Työsiat menivät eteenpäin - se toki oli matkan tarkoituskin! Mutta kyllä on tänään väsyttänyt. Edellisyön vajaa neljä tuntia unta, viime yön vajaa kuusi - se ei ihan riitä; vaikea keskittyä kun nukuttaa koko ajan. Matkustaminen väsyttää - vaikka noin pieni matka onkin kyseessä. Nyt on pää taas jomottavassa vaiheessa.

Tänään lumisohjo hidastutti liikennettä, ymmärrettävästi. Tein pikkuisen lumitöitä - mutta toki vain pienen rupeaman. Viikonloppuna olisi kiva ehtiä kävelylle talvimaisemaan. Tänään en ehtinyt.

Lapsista teinit ovat olleet pulkkamäessä! Pienin oli kaverin kanssa pizzalla ja katsomassa jotain elokuvaa kaverin tädin luona ihan tuossa vieressä. Lapsella on vieläkin yskä, vaikka syö lääkkeitä. Sitkeä flunssa, tämä.

Katselin potkukelkan kuvia lehden mainoksessa. Oi, tuollaisen haluaisin, ajattelin. ilmoitus olikin Itä-Suomalaisen päivälehden sivulla - ja kauppakin siellä. Olisipa hauskaa potkukelkalla posotella!

Joulukuuset ovat jo ilmestyneet katujen ja torien varsille, liikenneympyröihin ja kaupunkien paraatipaikoille. Lumi tekee niistä kauniit ja loistavat. Mukava olo tulee, valot ja lumi loistavat pimeydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti