tiistai 30. marraskuuta 2010

Talvitervehdys ja hoosiannan kaipuu

Tietokone huollettu ja kaikki hyvin? Ei aivan niinkään - omat valokuvat hävisivät, monet ohjelmat samoin.. Siksi täälläkään ei ole uusia kuvia vaikka kamera on niitä pullollaan; en saa niitä työstettyä.. Kone kaatuu vähästäkin ja koska tämän läppärin takuuaika on jo umpeutunut mutta raha on tiukassa, täytyy konetta käsitellä silkkihansikkain - ja tallentaa kaikki säästämisen arvoinen ulkoiselle kovalevylle.

Edellisen sivupäivityksen jälkeen on uutisia valunut kaikkien tietoisuuteen paljon. Tanssikisa on loppunut, Iralnnin pankkikriisi käy meidän kaikkien kukkarolla koska "haluamme pelastaa suomalaisen palkansaajan ja asuntovelallisen" sanoi joku poliitikko tänään. Kiitos kovasti. Olen molempia joten kiitollisuuteni on siis suuri. Uutisia saadaa lukea niin ikään Paperiliiton ison pampun erottamisesta ja Finnairin tänään alkaneesta lakosta. Molemmat ay-uutiset olivat jotenkin tahmean inhottania. Ammattiyhdistys on monessa hyvä asia - mutta välillä todella alkaa ihmetellä, ketä varten ne ovatkaan olemassa? Ei todellakaan aina omien jäsentensä etujen takia, eimitenkään...! Eikö ammattiyhdistysihmisten pitäisi toimia työntekijöiden ja heidän työantajansa yhteiseksi hyväksi eikä aina änkyröidä ja olla hankala? Monesti tulee mieleen, että ay-aktiivit hankaloittavat töitä ja aiheuttavat aivan turhaa kitkaa työntekijöiden ja työnantajien välille. Tämän voin aivan rauhassa sano, itsekin liiton jäsen ja palkollinen työntekijä. Ja hyviä etuja omaan laarinsa saava pomo näköjään menee sikariportaaseen ja unohtaa edustamansa uhmiset myös paperiliitossa. Uskomatonta!!!

Nyt on kylmä sää - pakkasta viistoista astetta ja lumi narskuu jalkojen alla. Ilman pipoa ei ulkona tarkene!Pihalintuja syötetään pikkuisen kanssa urakalla - orava ne taitaa mahaansa napsia suurimmalta osin. Talitintit saavat sitten loput, mustarastaskin toki aika hyvin pitää puolensa.

Ensimmäinen adventti meni.Olisi ollut kiva käydä laulamassa ja kuuntelemassa Hoosiannaa - mutta se ihanuus saa jäädä odottamaan aikaa kun minullaei enää ole koululaisia kotona. Koulut ja kaikki mahdolliset lasten harrastukset laittavat adventtiviikonlopun täyteen pakko-ohjelmaa koulun joulumyykjäisistä (joihin äidin tietenkin odotetaan leipovan kakkuja ym myytäväksi luokan kassan hyväksi) partioleiriin, uimaleireistä ratsastustapahtumiin. Luistelunäytöksiä ja koululasten suloisia konsertteja on niin ikään ohjelmassa runsain mitoin. Pois se, että adventtina saisi levätä ja laittaa kotia kuntoon -tai muuten vain nauttia päivästä. Monenan, monena vuotena olen joutunut sanomaan EI KIITOS vanhan tädin kutsulle mennä adventtiruokailemaan hänen kotinsa lähellä olevaan kouluun; tapa joka meillä aina ennen oli, kun mummokin vielä eli. Mutta nyt lasten harrastukset pitävät medät kiireisinä! Hoosianna saa odottaa...

Adventtikynttilät ja tähdet koristavat meillä nyt kotia. Kaikki on mukavaa ja rauhaisaa - jos osaa katsoa palavaa kynttilää tai rauhaisasti pienessä vedossa liikkuvaa tuohitähteä ikkunassa. Täytyisi yrittää osata!

Yritän saada kivoja kuvoia taas esiin pian. Joulunaikaan niitä on kiva ottaa. Toivottavasti kone kestää ne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti