tiistai 24. elokuuta 2010

Syksyn sateet ovat täällä




Ehdin aamulla töihin ennen sateita jotka alkoivat joskus yhdeksän paikkeilla. Tulin jo kahdeksaksi ottamaan pari kuvaa parhaasta myyntitiimistä; aamukahvin ja karjalanpiirakan lisäksi saivat siitä hyvästä kiertävän pokaalin (joka on täynnä Dumle-makeisia) omaan nurkkaukseensa. Sitä on kiva näytellä muiden tiimien vähemmän myyneille jäsenille - ja kuittailla aina sopivat tilaisuuden tullen aiheesta!

Olen aivan rättipoikkiväsynyt; työpäivä venyi 11 tuntiseksi ja sen jälkeen kävin metsästämässä mehupulloja mustaviinimarjalehtimehua varten jota sitten pullottelin ruuan jälkeen. Ei ole suurta intoa paljoa kirjoitella - työasiat ovat joka tapauksessa päällimmäisenä mielessä. Lsten koulu ja harrastukset ovat kännissä normaalisti, samoin muu elämä on heilahtanut koulu-työ-kuvioon. Samoin väsymys on täällä!

Töiden lisäksi on mielessä ollut kovasti täti ja hänen elämänsä, maailmansa. Hänen huonontunut kuntonsa ja sairautensa, korkea ikänsä ovat mielessä. Jospa lähettäisimme hänelle kortin myöhemmin viikolla!

Uutiset tältä päivältä ovat mitä ovat - isohkoja lento- ja bussionnettomuuksia maailmalta - kymmeniä kuollut Kiinassa ja Filippiineillä. Suomen sikainfluenssarokotteen väitetyt sivuvaikutukset - monilla lapsilla on ilmennyt narkolepsiaa rokotuksen antamisen jälkeen. Huh. Meillä vanhin ja nuorin saivat rokotteen - en ole huomannut heillä mitään erityistä. itse en sitä ottanut; ajattelen usein öääkkeistä ja sairauksista, että niitä tulee ja menee - on hyvä monasti osa taudeista sairastaa eikä syödä niin valtavasti lääkkeitä. En ole lapsillekaan juuri koskaan mitään lääkkeitä antanut; flunssat on sairastettu kun niiä on tullut, samoin muut taudit. Antibiootteja olemme koko neljän hengen perhe syöneet ehkä 10 kuuria yhteensä. Ymmärrän tietenkin, että jos on jotain vakavaa, täytyyy se hoitaa. Onneksi meillä ei ole tähän mennessä ollut. Toivottavasti ei tule narkolepsiaakaan!

Politiikka on syljettävän inhaa seurattavaa usein. Yksi puolue keksii alkaa inhota maahanmuuttajia ja kun siitä saa huomiota ja hurraa-huutoja, toiset seuraavat perässä - mutta väittävät että eivät seuraa. Sitten kun ei pärjätä muutoin huomiontavoittelussa, nostetaan esiin presidenttikortti. Nyt ovat sosdemarit keksineet äänestää kuka heillä olisi paras presidenttiehdokas - ja kaikki mediat menevät lankaan, uutisoivat suuresti tätä epä-uutista... Niinkuin sillä mitään merkitystö olisi nyt kuka olisi mistäkin puolueesta hyvä presidenttiehdokas parin vuoden päästä - pienessä maassa jossa presidentin valta kapenee kapenemistaa... En vain voi ymmärtää miten median mielestä ehdokkuudella spekulointi jo on noin merkittävä asia, että se menee yhdeksi tärkeimmistä uutisista kaikilla kanavilla tänään - ovatko lehdisön edustajat väsyneitä tai sairasvuoteella ja ottavat helpon kopin kun se heille jeitetään? Suomen pressa on seremoniamestari - yhdessä pienessä EU-maaassa jonka asiat päätetään ihan muualla kuin presidentin pöydän ääressä.

Kaipa tällekin spektaakkelille jokin syy jossain taustalla lienee... Ja toisaalta - ehkä ihmiset tykkäävät tällaisesta uutisoinnista. Pitäähän moni myös Big Brother-ohjelmasta; sitä seurataan tosi paljon - tänään näin mainoksen uudesta puhelimesta jolla voi seurata reaaliajassa mitä tässä tosi-TV-sarjassa tapahtuu! Kohta alkavat iltapäivien lööpit täyttyä jälleen asioista joita siellä talossa tapahtuu - kuka joi liikaa, kuka löi ketä ja kuka nai ketä... Toinen aivan taattu uutisointiaihe alkaa myös pian: tanssii tähtien kanssa-ohjelma jonka kilpailijoita seurataan silmä ja korva tarkkana ja kilpailijoiden elämä nostetaan lehtien kautta koko kansan iloksi ja kiusaksi! Uhh.

Lehdet kirojittavat TV-ohjelmista - ja TV-ohjelmat saavat paljon mainostajia kun katsojia on paljon. Telkkari ja lehdistö nostavat omituista buumia epä-asioista ja koko kansan seuraa melkeinpä pakkoseurannalla mitä näissä ohjelmissa tapahtuu... Leipää ja sirkushuvia kansalle - näin pysyvät isot asiat poissa mielestä kun voi miettiä kaikkea sitä mitä taloon filmattavaksi tulleet ihmiset tekevät ja sanovat tai oliko oikeudenmukaista kun se ja se putosi tanssikisasta...

Hoh hoijaa - nyt olen valittanut monen päivän edestä. Lopetetaan se. Ihan samantien!

Vielä pari kuvaa viikonlopulta, sieltä jostain muualta kuin päivänpolitikasta, telkkariohjelmista tai työmaalta - maaseudun seesteisestä ilmapiiristä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti