torstai 14. lokakuuta 2010

Kaivosmiehet pelastettu



Valtava mediamylläkkä sai puoli maapalloa seuraamaan Chilen kaivosmiesten pelastamista sortuneesta kaivoksesta. Seurasin sitä itsekin - oli hienoa nähdä kuinka he yksi toisensa jälkeen nousivat ylös ja kaivautuivat ulos kapselista. kaikki toimivat samalla lailla - halasivat omaisia, presidenttiä... sitten heidät vietiin sairaalaan tutkittaviksi. Hyvä mediajuttu Chilelle; maa sai paljon julkisuutta ja hyvää mainosta.

Tiet ovat muuttumassa liukkaiksi, sanoo uutisten sääankkuri juuri. itse en ole tänään ajanut kuin pikku pätkän kun vein lapsen aamulla kouluun - oli sateista ja hänellä paljon kannettavaa. Liikuntavälineet - hokkarit - kitara, iso koulureppu - eivät ne kaikki pyörällä kulje ja sateella vielä huonommin. Kaverikin sai koulukyydin samalla ja lapset tulivat kuivina luokkaan. Itse vein opettajalle viikonlopun kahvilanpidon loput mukit, lautaset ja muut tarvikkeet - säilyvät parhaiten opettajan hoteissa luokassa!

Eilen vein isot lapset lentokentälle - ehtivät hyvin vaikka koulusta tuli molemmille tosi kiire. Halpalentoyhtiöt toimivat erilailla kuin isot ja kansalliset. portilla pitää olla tosi ajoissa, matkatavaraa saa mukaan niukasti eikä syötävää tarjota. Ny en ehtinyt näitä kahta matkustajaa syöttää mutta saatiin heidät onneksi koneeseen kuitenkin ajoissa vaikka kaulaliina ja tietsikka unohtuivatkin kotiin. Toivottavasti nämä päivät ovat ovat koko isän poppoolle onnistuneita - on kurjaa, jos välit isään pysyvät viileinä ja jotenkin kitkaisina. Peukkuja pidän kovasti.

Koivu lentokenttäreitin varrella
Tein herkkua meille kotona tänään kun meitä on nyt vain täällä kaksi, eläinten lisäksi. Tein hyvää stroganoff-tyylistä kastiketta kuoriperunoilla, jälkkäriksi tein kinuskikastiketta jota nautimme säilykepersikoiden kanssa. Lapsi ei niitä persikoita tietenkään halunnut, huokaus...

Itselleni haudutin päivällä ruispuolukkapuuroa - hyvää pariksi päiväksi!

Tämä päivä on mennyt yskiessä - tuntuu, että pää halkeaa ja keuhkot irtoavat kiinnikkeistään. En mennyt töihin; olisin ollut jokseenkin ei-toivottu siellä. Sain rauhassa yskiä ja tehdä hommia keittiönpöydän ääressä, ampiaispesä-pääni kanssa. Nokka vuotaa kuin huono kraana. Tällaista on flunssa. Ei sitäö ole ollutkaan pariin vuoteen näin kunnollisena. Nyt sitten sairastetaan. Eilen hain apteekista Bepanthenia nokan alle ja nenäsuihketta, että henki kulkee. Päänsärky vaimenee hiukan Buranalla. ja meikäläinen yritää elää ilman lääkkeitä - joopa joo.

Nyt ompelen lapsen partiopaitaan siitä puuttuvan merkin - paitaa tarvitaan viikonlopun partioleirillä; ovat menossa yöksi laavuun. Katsotaan mihin tuo myrsky siihen mennessä siirtyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti