perjantai 31. joulukuuta 2010

Vuosi vaihtuu - saunoen ja puuhaillen

Sence of a woman - tältä tulen tulevana vuonna tuoksumaan
Aamulla saunaan - viikko jo mennyt jouluaaton saunasta äidin luona - nyt oli jo korkea aika päästä lauteille lämmittelemään! Siispä menin lapsen ja kollin kanssa saunaan - kolli meillä on perheessä innokain saunoja, se voi viettää aikaa kuumilla lauteilla vaikka tunteja! Niin tänäänkin. Vanhin lapsi saunoi yksin meidän jälkeemme - kollin kanssa hänkin!

Ai, että on nyt ihanan puhtoinen olo! On iho pesty ja kuorittu, kosteutettu ja ravittu! Näin on hyvä ottaa vastaan uusi vuosi jota pikipuolin jo elämmekin.

Äiskän oma
Lakanoiden vetoa, mankelointia ja lehden lukua. Tavaroiden järjestelyä, kuusen neulasten lakaisua ja imurointia. Siinä raukean päivän rauhaisia toimia. Syömme pian eilen tehtyä chili con carnea, sitten lähdemme hiljalleen kaupunkiin katsomaan mitä uuden vuoden vastaanotto siellä pitää sisällään. Jotain hauskutusta lapsille, sitten ilotulitteiden paukuttelua - vähintäänkin. Taivas on pilvessä joten tulitus ei varmaankaan näy niin hienona kuin muuten olisi ollut mahdollista.

Mankeloitu Aku - onpa yhä äkäinen
Vuosi 2010 on ollut rauhaisa vuosi. Lähinnä on tehty valtavasti työtä mutta on pidetty lomiakin; olimme lapsen kanssa ´kesällä Maurituksella - paikassa, jonne lapsi päivttäin kaipaa! Hän haluaa sinne uudelleen, on puhunut sinne muuttamisestakin! Matka oli kallis joten tuskin ihan pian sinne olemme uudelleen menossa - mutta onhan kiva että reissusta jäi mukavat muistot! Kyllä me jonnekin varmasti huomenna alkavana vuonna menemme - jollei jotain yllättävää tapahdu - sairastumisia, töiden loppumista tai maailmassa muuten asioita joita ei osaa edes ajatella.

Tässä vaiheessa vuotta on toki tarkoitus ajatella positiiviisa asioita tulevasta. Moni aloittaa laihdutuksen, tipattoman tammikuun ja tupakkalakon. Minulla ei noista miään listoilla - mutta ulkoilua pitäisi alkaa harrastaa enemmän. Eilen kirjasin jo listaa toiveista ja haaveista; jossain oman olemuksen syövereissä ne ovat koko ajan: paremmin olisi hyvä elää, omia läheisiään hyvin kohdella mutta elää myös omaa elämää parhaalla mahdollisella tavalla. Se, että rahaa ja materiaa toivoo lisää on luonnollista - mutta ei niin tärkeää kuin moni muu asia. Jos saa näin elää kuin nyt elämme, olen iloinen. Koti, lapset ja kotieläimet ympärillä, työpaikka jossa viihtyy ja josta saa palkan. Äiti ja sisaret omaa elämäänsä hyvin eläen puhelinsoiton päässä.

Hyvä näin.

Lumimaisema ulkona odottaa meitä. Käyn kaupassa kohta - huomenna teen meille lohipiirakkaa. Muuta en suunnittele. Teen hiukan lumitöitä, neulon.

Heijaa vaan. Hyvää uutta vuotta ja iloista mieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti