lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin leivoksia ja lumitöitä

Istun kuuntelemassa lempiohjelmaani Lauantain toivotut levyt ja odottelen samalla uuniperunoiden valmistumista. Ilman on jo täyttänyt perunoiden herkullinen tuoksu.

Nälkä on kova! Tein aamulla Runebergin leivoksia vanhan (alkuperäisen, kuulemma) reseptin mukaan. Sen jälkeen menin lumenluontitalkoisiin pihalle - katolta tuli niin valtaisat määrät lunta, vetäen mukanaan myös lumiesteet kolisten alas katolta, että kaikki talossa kotona olleet kutsuttiin pikatalkoisiin. Kävi näet niin, että eilis-illan ja yön aikana satanut nolla-asteinen lumi oli täyttänyt parkkipaikan ja ja kaikki kävelytiet. Lumensiivousvuorossa olevan asunnon ihmiset tekivät lumitöitä - tai perheen äiti ja teini-ikäinen poika huhkivat pihalla pari tuntia. Ihmettelin missä isäntä luuraa - mutta kahden hengen voimalla piha oli juuri valmis ja puhtaaksi kolattu kun katolta kuului pamaus - ja sen jälkeen lähti lumivyöry katolta alas - kovalla metelillä. Ja sitäpä tulikin sitten oiken kunnolla - sekä lunta että isoja jäälohkareita, lumiesteiden lisäksi! Onneksi ei ollut ketään alla, siinä olisi henki mennyt varmasti.

Naapurin auto
Tässä vaiheessa haettiin lisäjoukkoja kehiin, hiukan ennen puoltapäivää. Ja tunti, pari tämän jälkeen katolta tuli jälleen uusi satsi lunta. Yksi kola kolmesta meni rikki, toinen oli huono jo alunalkaen. Tehtiin hommia niillä välineillä mitä oli käytettävissä - itse käytin Fiskarssin pistolapiota jolla sain kaivettua jäitä käytävältä.

No - iso homma, mutta tulipa tehtyä. Itse en tehnyt hommia yhtä paljon kuin muut. Leivoin aamulla tunebergejä ja laitoin pienen juhlapöydän esikoiselle jolla on tänään syntymäpäivä. 
Potkukelkka - hyvä menopeli

Poissaollut mies siivousvuorolaisten perheestä tuli onneksi paikalla - pahassa krapulassa. Siinä syy aikaisempaan poissaoloon!  Myös moni muu talon miesasukas tuli onneksi hommiin. Katolla on vielä lunta lisää iltapäivällä - saa nähdä milloin se tulee alas...

Syntymäpäivä-sankari ei saanut kunnon lahjaa äidiltään, jotain perusjuttua hygienina hoitoon vain. Rahat ovat tältä äiskältä niin loppu, että elo on aika ankeaa nyt - ja näin jatkuu seuraavat pari kuukautta, ainakin. Pääsyynä ahdinkoon hammaslääkäri - samoiin mennyt joulu, äidin syntymäpäivä ja mitä nyt onkaan ollut...Periaatteessa ei pitäisi olla mitään menoja peruslaskujen lisäksi - kaikki kostautuu aina kuukauden. kahden kuluttua kunnolla. Syksyn remontti on tuskaisa maksettava, kestää viisi vuotta... Korkojen nousu tulee tekemään elon vielä rankemmaksi; palkkojen nousu on aika epätodennäköistä. Vuoden alussa tulee postilaatikkoon laskuja nippukaupalla kun lasten harrastusmaksut, autoon liittyvät maksut ym lankeavat maksuun. Autosta puheenollen; bensa on kallistunut viime kuukausina aika lailla. Kohta tulee iloksemme vielä erilaisia ruuhkamaksuja. Ne tuntuvat kiusanteoltakun poliitikkojen puhuma hurskas ajatus julkisten liikennevälineiden käytöstä ja luontoa ja ilmastoa säästävistä toimenpiteistä on vailla totuuspohjaa. Jos työmatka omalla autolla kestää vajaan tunnin mutta julkisilla melkein kolme tuntia suuntaansa, ei julkisten käytölle ole mitään järkeä. Lähellä työpaikkaa ei taas meikäläisellä tai kaltaisillani ole varaa asua. Että ärsyttää!!!

No - nyt on tilanne kuitenkin kinkkinen ja maanataina on pakko soittaa pankkiin, noloa kyllä. Pakko pyytää pari kuukautta lainanlyhennysvapaata. En selviä mitenkään muuten.

Ruispuolukkaa luonnollisesti
Ruokakauppaan en aioi mennä lähiaikoina ollenkaan. Miten voisinkaan!? Tänään syön ruispuolikkapuuroa, lapset saavat kalapuikkoja ja uuniperunoita. Ja jälkkäriksi runebergeja.

Tänään kävin molemmissa lähikaupoissa etsimässä -50% lapuilla varustettuja tuotteita. Ei yhtään, kummassakaan kaupassa! olin varmaan liian myöhään liikkeellä kun vasta iltapäivällä, lumenluonnin jälkeen menin kaupoille. Ostin sitten vain Nicola-merkkisiä multaperunoita ja kookosmaitoa ja maitotälkin.


Fish and chips suomalaisittain

Viime viikolla ostin jogurttia alennuksella. Viimeinen myyntipäivä oli mennyt edellisenä päivänä. Ei se minua sinällään haittaa . mutta olisi ollut kiva saada vähän isompi alennus kuin 30 prossaa siitä!

Puuro, makarooni, riisi, peruna ja hernekeitto: niillä pärjätään ensi viikko. Näkkileipää on, voita ja jonkin verran maitoa. Porkkanoitakin löytyy. Ja pakasteessa on jotain, samoin on säilyketölkkejä yms. Eiköhän tästä taas jotenkin selvitä.

---------------
Loppuun vielä - kävin katsomassa mitä horoskooppi sanoo tästä kuusta. On vähän ankeaa niin töissä, rahan kanssa kuin lastenkin kanssa; kaksi on joutunut lääkärinhoitoon onnettomuuksien kanssa ja pelkään, että sanonta "ei kahta ilman kolmatta" pitää paikkansa... No, horoskooppi hehkutta ihan villinä kaikkea hyvää - mistä tuokin "tiede" kaiken ammentaa..:
In your career, things could not be better. Jupiter, plant of good fortune, has arrived at the pinnacle point in your chart. Not since 1999 have you had such an extraordinary career favor from Jupiter, and your good fortune will last until June 4. This means you have to plant the seed during that phase, specifically, start to interview for a new position, or open the doors of your new business. If you already have your own business, then you may want to think of ways that would allow you to spread your influence.

Make every day count! By April and May you will be in full swing, and career offers and positive feedback for work you've done should be heartwarming. Entrepreneurial enterprises, if well scoped out, will be fortunate for you, but just be sure not to rush in without knowing your industry's rules and standards for businesses. Doing your preparation will help you ensure that you can avoid losses, fines, and backtracking, and can ensure success later.

Exciting reasons to travel will come up in late month, and if you can possibly take a trip then or at any point in March, it would be a splendid idea. It looks as though you can go quite far if you like, so look into bargain packages to far flung, exotic locations. (Työmatka onkin tiedossa maaliskuulle!)

In love, with Venus touring your seventh house of partnership and marriage, you will have an opportunity to bond closer to your established partner or to mend a fence (if needed) from February 2 to 28. Valentine's Day falls Monday, February 14, and finds the moon in Cancer. Lucky you, that is the perfect place for the moon to be for you, so be sure to go out! You have a romantic night ahead! While it is true Cancers who are attached will have the edge this month, as we all get closer to month's end, singles will get their share of sparkly love vibrations


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti