perjantai 11. heinäkuuta 2014

Ja elämä jatkuu, vie uusiin seikkailuihin

Pihasiili alkaa jo VAATIA ruokaa. Puri kiinni sormeen tänään..
Luuli saavansa ruokaa niin tarrasi kiinni. Taitaa olla uros
Olen viime aikoina nukkunut huonosti, syönyt vielä huonommin.

Jollei uni maistu, voi sen ajan jonka muuten nukkuisi, käyttää johonkin muuhun kuin hiostavassa sängyssä kieriskelyyn. Näin olen miettinyt.

Ja koska olen uuden elämän kynnyksellä (Juu, kylläpä tosiaan olen) olen aloittanut kunnon kohentamisen ja itseni timmiin kuntoon laittamisen! Olen tehnyt vatsa- ym liikkeitä pari kertaa päivässä olohuoneen lattialla ja tänään aloitan lenkkeilyn. Ihan leppoisasti aloittelen, intervalliharjoitttelulla - joka sanana omaan löysään kuntoon viitatessaan tuntuu suureelliselta, mutta tarjoittaa kohdallani, että kävelen ja juoksen puolen tunnin - tunnin lenkin joka toinen päivä.

Käyn siis lenkillä, yksinkertaisesti. Kävelemässä ja juoksemassa. Joka toinen päivä, vähintään puoli tuntia kerrallaan, reippaasti edeten.

Tänään läksin lenkille kun olin juonut aamuteen ja lasin vettä, syättänyt eläimet ja kuunnellut aamun uutislähetyksen. 50 minuuttia meni - sykkeistä sun muista arvoista en tiedä kun ei ole vehkeitä mittaamiseen, mutta kroppa sanoi, että kuntoiltu on! Yritin tehdä ohjelman mukaisesti - 5 minuuttia kävelyä ja minuutti juoksua, mutta kännykän kello ei ole ihan hyvä tähän hommaan kun se menee lukkoon aina muutaman sekunnin jälkeen eikä näytä sekuntteja...

Kesän juoksulenkit kulkevat ihanissa maisemissa
Uudet tukevat rintsikat, urheilua varten tehdyt, on kyllä pakko hankkia! Vähän höhlää on juosta rinnoista kiinni pitäen - ja samaten juosta rinnat hölskyen. Molemmista saa katseita, kumpikaan ei tunnu hyvältä... Hmm.

Toinen kiusa on, että olen saanut ripulin joka on kestänyt jo jonkin päivän. Mutta se johtuu varmasti muista ulkoisista tekijöistä - ja ennenkaikkea sisäisestä myllerryksestä. Miehen poistuminen kuvioista ja omat tyhmät kuvitelmat kuinka hän viettää elämänsä uutta kevättä nuoren ja kauniin rakastettunsa kanssa saavat näköjään meikäläisen kropan omituiseen kuntoon.

Sitä nyt sitten hyödynnän tässä, kropan riutuvaa tilaa; tavoitteena on saada vartalo samaan kuntoon kuin missä olin nuorimmaisen ristiäisissä, mahtumaan silloin pitämääni nättiin, tiukkaan 36-38 kokoiseen mekkoon. Milloin? No, jossain vaiheessa tänä vuonna. Mahd pian. Siinä mekossa olin  nätti. Nyt tuntuu, että en ole nätti missään enää - mutta nyt teen pienen yrtyksen parempaan suuntaan: maha kutistetaan kuntoon, allit kuritetaan tiukoiksi ja naamalle nostetaan ilo ja hymy! Kynnet ja hiukset pidetään kunnossa; tämä elämänmuutos tuo mahdollisuuden uuteen ja sen eteen teen töitä. Haluan onnistua.

Konkreettisia kilo- tai syketavoitteita en tee - minulla ei ole sen kummemmin vaakaa kuin muitakaan mittareita. Mutta näkeehän etenemisen peilistä ja vaatteista!

Tavoitteena parempi olo, nätimpi kroppa, usko tulevaan, työ josta saa palkkaa ja hyvä olo, onnellisuus. Ehkä jopa rak....

Aika paljon tavoitteita, unelmia ja toiveita. Mutta uskomalla ja yrittämällä tämä hoidetaan. Hoidetaan myös koti lapsineen, eläimet. This is my life. I will make it a good one!


5 kommenttia:

  1. Sun siilisi näytää olevan yhtä ahne kun meillä nämä siilit. Makaavat ruokansa päällä kun syövät. Näitä on 7 kappaletta, kissanraksuja kuluu:)

    Hienoa, että olet aloittanut kuntoilun. Se virkistää sekä kroppaa että mieltä. Kunhan saa lähdettyä, se on se vaikein osuus, ainakin minulla. No, järveen saan lähdettyä kyllä. Mutta älä ota liian kovia tavoitteita, muuten voit piankin kyllästyä. Vähän kerrallaan.
    Minustakin paras aika kuntoilla on aamu, ei ole vielä liian kuumakaan.

    VastaaPoista
  2. / siiliä! Wau. Täällä on kaksi - luulisin. Ne liikkuvat yksin mutta toisella on paksut mahakarvat jotka tursuaa piikkipeiton alta. Tämä valokuvassa oleva on hiukan pienempi. Tarrasi tytärtä sormesta ja jäi siihen roikkumaan, ei meinannut irrottaa millään. Toivottavasti ei tule vesikauhua!

    Siilit jäävät helposti autojen alle, samoin oravat. Niitä molempia pyörii tässä ilonamme. On aina surkea nähdä joku kaverista kuolleena tien poskessa, varisten ruokana.

    VastaaPoista
  3. Kissoista nuorempi muuten sai tosi hepulin kun näki kenelle ruoka vietiin. Oli ihan sekona - katsoi ikkunasta, ravasi edestaas ja maukui hurjana. Kateus piinasi tätä ahmattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin naapurin kissa, joka normaalisti on täällä pihalla kuin kotonaan, välttää visusti siilien ruokintapaikkaa. Se yritti toukokuussa tassullaan tönästä siiliä, jota pääsisi sen ruokia syömään. Mutta piikit taisi antaa opetuksen:)

      Onhan noita mukava seurata. On niillä erilaisia niitä sivukarvoja, muutaman erotan kokonsa puolesta. Takapihalla ruokaili kerran kolme ja täällä talon edessä oli neljä siiliä, joten kesäkuussa ainakin kävi seitsemän:) Melkoinen vilinä käy heti kun laitan kissanraksut ruoka-astioihin ja raikasta vettä juotavaksi.

      Poista
  4. Hei! Palaa jo kertomaan elämästäsi!

    Terveisin "Kohtalotoveri"

    VastaaPoista