maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hiihtolomat meni, paasto alkakoot!

Arabialainen maustekakku pullistelee uunissa
Maailman tilanne on pelottava. Ihan oikeasti. Miten tässä näin nyt kävikään kun vasta juhlittiin niin nappiin menneitä Sotshin olympialaisia ja nyt maailmankirjoja peuhataan ihan uuteen uskoon... Oliko tämä suunniteltu juttu, asioiden kulkujärjestys jo etukäteen tiedossa; kiero juoni saada hyvää julkisuutta upeista kisoista ja samalla varustautua sotimaan - vai johtiko yksi asia vain toiseen ja kolmanteen...? No, sitä ei voi tietää, voi vain spekuloida. Ei hyvä juttu, oli miten oli.

Hiihtolomat on olleet ja menneet - hiihtäminen ei onnistunut mutta onneksi sentään jonkinlainen jäällä kävely ja tepastelu. Kuulemma Saimaan norpan pesimälumet ja ihmisen tekemät pesät ovat vielä olleet kasassa. Toivottavati norpppa-pienokaiset selviävät tästäkin keväästä.
Illalla mentiin saunaan,
maattiin lauteilla jalat pystyssä!

Mehän käytiin mummilassa, niinkuin tapana on ollut. Siellä on kotoista ja mukavaa - saa puuhailla vanhanaikaisen mukavia asioita kuten lukea lehtiä kotipöydän ääressä, hörppiä kahvia ja pullaa ja jutella niitä näitä, neuloa ja katsella illalla telkkaria ja kommentoida siinä esiin tulevia asioita ja ilmiöitä. Virkistävää - varsinkin se, että saa jutella ja olla kuin joskus ennen! Ei tarvitse ahdistua omista möröistä aamusta iltaan. Sellainen virkistää ja saa elämän tuntumaan taas paremmalta. Jonkin aikaa.

Oma rahapula kyllä on kitonut elämän ihan kaameaan hämähäkin seittiin; luin juuri Suomen Kuvalehden verkkosivuilta (jotka ne pirulaiset on muuten saaneet maksullisiksi, nekin: GRR) että jos pankkilainan ja asuntolainan kanssa kamppaileva ihminen jää työttömäksi, pitäisi tämä seikka heti työttömyyden alkaessa, ehkä jo heti kun saa vihiä, että mahdollisesti on tulossa irtisanominen, mennä kertomaan omalle pankkiyhteyshenkilölle.

Kiesus sentään - miksi ihmeessä herättää nukuuva karhu, jos voi jollain lailla kepluutella lyhennykset? Olen kuullut paristakin ihmisestä, jotka tekivät näin, menivät neuvottelemaan pankkiin uutta lyhennys-suunnitelmaa YT:den tuiskeessa.  Ja mitäs  kävi:  pankki irtisanoi lainan ja halusi asunnon myyntiin, velat suitsait maksuun. Siinä sitä sitten oltiinkin todellisessa liemessä! Toiselle tuli avioeroa ja toinen pari muutti toiselle paikkakunnalle; suunnitelmat aivan ympäri. Oma ehdotukseni on, että tee  mitä muuta muuta hyvänsä, mutta älä mene pankinjohtajan pakeille kuin viimeisessä hädässä - silloin kun ihan oikeasti et enää voi syödä yhtään purkkipapuja tai puuroja, maksaa sähkölaskuja tai vakuutuksia...

Neulottiin kaulaliina ihanasta langasta. Äiti osti lankaa iki-ihanaa!
Eihän sitä tiedä, miten kammottavaksi elämä voi mennä kun rahaa ei enää tule mistään ja lapset ehkä otetaan huostaan ja itse joutuu kadulle - mutta ennen sitä voi taistella, niin paljon kuin ikinä vaan pystyy!

Viinipullo pukeutui
kilisevään mekkoon
Maailman kirjat ovat sekaisin, monella tavalla - jos vertaa siihen, kuinka olemme saaneet elää viimeisinä vuosikymmeninä. Jo sana liikekannallepano sai kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä; isovanhemmat sanoivat tuon sanan ja monia muita sanoja oman lapsuuden leikkien lomassa kun aikuidset joivat kahvia tuvan pöydän ääressä - silloin kuuli paljon pelottavia tarinoita menneen sodan kauheuksista, pommikoneista, desanteista ja evakkoretkistä ja viholliskoneista jotka tulittivat lapsia lumihankeen.... Miten tuollaiset asiat ovat nyt tulleetkin mieleen.

Ehkä kaikki menee lopulta hyvin, sotaa Krimille ei tulekaan ja työttömyyskin paranee.

Aina voi toivoa. Toivosta elää moni muukin - kuin se kuuluisa lapamato!

Tiistaina alkaa paastokausi. Nyt olisi mitä mainioin aika paastota, ihan oikeasti. Nesteitä juotavaksi, ei muuta. 40 päivää. Mikä estää - muu kuin heikko luonne?

1 kommentti:

  1. Ihmmiskunta ei viisastu koskaan, aina pitää sotaa yrittää milloi missäkin.
    "hyvinvointisuomi" pistää parastaan, ihmiset kyykkyyn.

    VastaaPoista