lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kevään korvalla, kun pelko ja uhkakuvat kasvavat

Elämä makeaksi karkeilla. Onnea syntymäpäivänä!
Lapsi vietti syntymäpäiviään elämänsä tähän saakka pienimmin lahjoin. Karkkeja sai, hiukan muutakin mutta elämäntilanne heijastuu pakosta  lapsenkin suuriin päiviin  jos äiti on työtön ja rahaton. Olisiko elämä paremmassa mallissa ensi vuonna, kun seuraavan kerran vietetään syntymäpäiviä?

Räntäsateinen aamu on vaihtunut siniseen taivaaseen ja kirkaaseen ilmaan. Uutiset saavat olon huolestuneeksi muutoinkin kun oman työttömyyden ja elämäntilanteen osalta; mitäpä jos Venäjä..... Tavallinen ihminen ei asialle juuri mitään voi, muuta kuin olla ja elää niin hyvin kun vaan osaa. Jos jotakin tapahtuu, sitten eletään sen mukaan. Oikeudenmukaisuus ja suuret tavoitteet vallanpitäjien mielissä ja suunnitelmissa ovat mitä ovat;  kansa elää ja yrittää sopeutua.

Macarones ja suklaakeksit - naisten ja lasten herkkuja!
Kun talous menee huonosti ja maassa on ongelmia, ovat suuret maat ja vallanpitäjät kuninkaista ja keisareista tsaareihin ja presidentteihin  alkaneet valmistautua sotaan, kautta historian, satojen ja tuhansien vuosien ajan. Nyt jälleen suurvalta pullistelee lihaksiaan kun kaikki ei mene ihan niinkuin toivoisi, kun valta tuntuu kapenevan. Kaikki muut ongelmat hukkuvat uhkakuvien ja propagandan alle jota ihmisille syötetään. Kansallisuustunteeseen vetoaminen on asia, joka auttaa aina, samoin se, että kerrotaan muiden uhkaavan "meidän" turvallisuuttamme. Pelastetaan omat ihmiset, oma kulttuuri ja tavat. Pelko saa ihmiset toimimaan toisin kuin muulloin, rauhallisemmissa olosuhteissa. Nyt on pelko vallannut ihmiset ympäri Eurooppaa ja muuallakin; olemmeko astumassa uuden uhkan ja pelon tilanteeseen - ja miksi, oikeastaan?

Lasten viidakko on suloine  ja jannittävä.
Viidakon lait elämässä ottaa moni käyttöön
- siitä on söpöys kaukana.
Tänään on naisten päivä. Venäjällä se on aina ollut suuri päivä; ruusuja, lahjoja ja hyvää ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa kuuluu päivään. Maanantai on vapaapäivä Venäjällä, naisten päivän johdosta viikonloppu on pitkä. Miten Venäjällä naisia nyt juhlitaan kun maan suuri mies on päättänyt hölskyttää maailmaa oikein kunnolla?

Nyt voi lähteä ulos kävelylle, nauttia kohta tulevasta keväästä ja tehdä sitten ruokaa, syödä ja lukea ja tehdä käsitöitä. Katsoa illalla telkkaria ja välttää lukemasta niitä kaikkia analyysejä ja pelotteita joita kaikki mediat nyt ovat pullollaan.

Elämä ei ole helppoa eikä se ole oikeudenmukaista. Kukaan ei sitä ole luvannutkaan, silti sitä jotenkin aina toivoo.


2 kommenttia:

  1. Voi miten toivoisin kevään tuovan sinulle työpaikan ja turvatumman toimeentulon.
    Kuitenkin hyvää naistenpäivän iltaa

    VastaaPoista
  2. Kiitos mummeli! Hyvää naistenpäivää sinullekin!

    VastaaPoista