torstai 2. huhtikuuta 2015

Kuvia hiljaisen viikon varrelta


Pääsiäisruoho ostettiin tänä vuonna pussissa, josa luki Kattgräs/Kissanruoho. Oikeasti pussissa on kauraa eli havre. Se kasvaa vauhdikkaasti ja kissa toden totta popsii sitä päivittäin. Se kyllä popsisi muutakin ruohoa varmasti yhtä suurella innolla.

 
Tulppaanit pääsivät hyvään vauhtiin maaliskuun lämpimien kevätsäiden aikana. Pihalla hypeksi rusakoita - pareittain ja jopa viiden-kuuden rusakon lauma toisiaan takaa ajaen. Jäniksillä ja rusakoilla tuntuu olevan kiima-aika ja niitä näkee melkein päivittäin.


Narsissit tuoksuvat keittiön pöydällä. Ihanat kukat - ne tuovat iloa elämään! Nämä nimenomaiset tuovat myös tuoksua, vahvaa ja jotenkin vaniljamaista aromia leviää koko asuntoon.

 
Palmusunnantaina ihailin koiran kanssa kävelellessäni hienoa vanhaa kuusiaitaa joka oli juuri tasoitettu saksilla muotoonsa.
     
 
Pienet virpojat kulkivat kylillä noitana ja pääsiäispupuna. Pellon viereinen puro oli sula ja kiinnosti koiraa kovasti. Mustarastas lauloi lähipuussa ja talitintti huuteli tityytä toisella puolen tietä. Keväistä!

                               
 
                 

Sitten tuli lunta ja räntää usean päivä ajan. Maailma sai kaikki harmaan sävyt syvän mustasta kirkkaan valkoiseen. Eniten oli harmaata - muita värejä ei paljon ollutkaan. Koiran turkki keräsi kaiken  mutaisen tummanharmaan loskalumen tassuihin ja mahan alle jota kaduille ja pientareille satoi.

 
Tulppaanit eivät paljon lumisateesta välitä - sieltä ne puskevat läpi ja kohtahan tuokin lumi pois sulaa.
 
 
 
Narsissit ovat auenneet, kaura kasvanut suureksi. Kolli järsii sitä omalla persoonallisella tyylillään. Tänään on kiirastorstai ja huomenna peitkäperjantai. Hiljainen viikko on meneillään. Tai suuri viikko - kuinka sen haluaakaan ajatella. Joillekin on ollut ihan tavallinen viikko, uutiset ja media paahtavat vaaliasiaa, propagandaa ja Alppien lentoturman tutkintaa.
 
Kuuntelen Matteuspassiota radioista. Ulkona on pimeää.









2 kommenttia: