sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ruokakaupassa

Omassa kaupassa, siinä jossa yleensä asioin, on nykyisin paljo vähemmän tavaraa hyllyissä kuin vuosi-kaksi sitten. Liha- ja lekkelehyllyt ovat melkein aina puolityhjinä ja aina löytää syötävää alennettuun hintaan - ovat vanhenevaa päivämäärää. Ostan niitä toki melkein aina - olemme jo vuosia eläneet pääsääntöisesti alennetuilla  hinnoilla. Joskus kyllä kyllästyttää syödä aina samaa kanaa tai jauheliharuokaa, siskonmakkaraa ja nakkia eri muodoissa. Kastikkeina, keittoina jne.

Maitotuotteet ovat usein myös alennettuina. Niin myös, kun viimeksi kävin kaupassa. Piimää, jogurtteja ja maitoa sekä sulatejuustoa. Leipää saa halvemmalla kuin ennen - niitä ei alenneta, en tiedä mitä eilisille leiville käy kun ne eivät koskaan saa päälleen alennuslappuja, kuten vähän kauempana olevassa K-kaupassa.

Ihmiset ostavat - ainakin näillä kotikulmilla - selvästi vähemmän ja halvempaa ruokaa. Niinkuin itsekin. Ruokabuumi jyllää televisio-ohjelmissa mutta kotioloissa monet syövät edullisesti.

Eihän edullinen ruoka ole huonoa ruokaa - mutta ei se tietenkään ole sellaista gourmeeta kuin esimerkiksi eilen telkkarissa näytettiin. Kokkihjelmia tulee valtavan paljon - en niitä jaksa itse katsoa, huomasin vain, että jollakin kanavalla oli ohjelma ihmisistä, joiden harrastus oli käydä syömässä maailman eri puolilla olevissa Michelin-tähtien parhaimmisto-ravintoloissa. Nämä henkilöt matkustelivat maailmalla, menivät yksin syömään huippuravintoloihin, söivät ja kertoivat ruokailukokemuksensa sosiaaliseen mediaan. Vaikutti todella yksinäiseltä ja jotenkin surulliselta: yksin kulkemassa ja syömässä hienoissa ravintoloissa joissa he kuvaavat ruoka-annoksen ja poistuvat syötyään. Mitä iloa on syödä aivan yksin huippuruokaa ja juoda hyvää viiniä - ilman seuraa??? Maksaa paljon - mutta nämä ihmiset eivät varmaan rahan puutteesta kärsi, ovat vain keksineet itselleen erikoisen harrastuksen...

Ruuanlaitto-ohjelmat ovat sitten toinen juttu. Niitäkin tulee vaikka millä teemalla, kilpailua ja muuta kokkailua. Enpä jaksa oikein  niitäkään...

Pitäisi vielä kehitellä formaatti, jossa kokataan alennusruoista hyvää ja terveellistä lapsiperheille ja miksei muillekin.
 
No, kotiruokailu meikäläisittäin on toinen juttu. Pääasia on saada maha täyteen joka päivä. Lapselle, eläimille ja itselle.

Mallasjuomaa lapselle
Onhan wokki eri kastikkeilla hyvää, nakkikastike ja siskonmakkarakeitto samoin. Tänään söimme kiunkkukiusausta, eilen spagettia ja jauhelihakastiketta. Lapsen kanssa ei muutenkaan tule erikoisuuksia laitettua.

Ja se hinta: aina se on tärkeä kun joka päivä on syötävä ja raha on tiukkaa tiukemmassa!

Huomenna on ruokalistalla eilinen kinkkukiusaus ja tiistaina ajattelin keittää borssia. Vielä muutama vuosi sitten hyvin kannattanut kauppamme oli pullollaan tavaraa, nyt ei enää niin ole. Paljon heitetään pois - siksi ovat alkaneet kai pitää pienempiä varastoja hyllyissä. Hyvä niin - paremmalta tuntuu, kun ruokaa ei heitetä niin  paljon roskiin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Laputettuja tuotteita kerään minäkin, aina kun sopiva osuu kohdalle. Mutta noita sokerilla maustettuja jugurtteja en osta halvallakaan.
    Sitten leipään. Ostan valmiina vain ruispaahtoleipää, jota ilman en saa aamua alulle. Muut leivät leivon itse: sämpylöitä, korileipää ja siemennäkkäriä. Pakastimessa on aina sämpylöitä, joita voi tarjota vaikka vieraille kahvin kanssa. Samoin siemennäkkäriä.

    VastaaPoista
  2. Sämpylöitä voisi tosiaan leipoakin, tai sitten vaikka ihan kokonaisen leivän! Joskus tuntuu, että omat sämpylät alkaa maistua aina samalta - ja joskus ne on aika hiivaisia...

    VastaaPoista