keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Simaa ja munkkeja, jujutsua ja alkusammutusta

Kaikki kaapista löytyneet pullot otettiin
simakäyttöön. Ei kahta samanlaista!
Laitoin siman tekeytymään pari iltaa sitten. Hiivaa laitoin pienen kynnen kokoisen palan - niinkuin aina ennenkin - vielä kädenlämpöiseen nesteeseen. Ei tapahtunut mitään vuorokauteen joten eilen illalla laitoin sekaan toisen nokareen. Pullotin nesteen tänään ja toivon, että huomenna siinä on edes hitusesti hönkää! Munkkien paistaminen on vielä epävarmaa - lapsi haluaa munkkeja mutta jos hän on ainut munkinsyöjä kotona, en oikein viitsisi... Katsellaan! Nyt on hiivaakin kotona, munkinpaistorasvaa vaan pitäisi ostaa. Tai sitten ostan muutaman munkin, Amicalta. Kaupasta saa tehtaanmakuisia munkkeja, niitä en halua. Enkä donitseja!

Vappu on sinällään kiva juhla - mutta yksin vapun vietto on kuitenkin aika höhlää.

Tänään on satanut koko päivän. Koiran kanssa on käyty pienillä kävelyillä - kävelyjen jälkeen on pesty karvajalkoja joihin tarttuu mukaan vaikka ihan mitä oksista multaan ja hiekkaan. Koira uikuttaa nyt taas ulos tuossa vieressä,  tönii kuonolla ja tökkii tassulla. Kai sse on kohta  taas  lähdettävä! Tuo hurtta ei huonosta säästä välitä - ulos on kiva mennä oli sää mikä hyvänsä.

Pihalla kävi taas tänään tepastelemassa sepelkyyhky. Välillä se huhuilee oksalla, päivisin käy tepastelemassa tuossa pihalla. Kiva sitäkin on katsella, isompi on kui  katupulut. Peippo on nähty jo monta kertaa, mustarastaat ja varikset ovat pesäpuuhissa ja varpusilla kai jo onkin poikaset jo. Sinitiainen pesii myös lähistöllä.

Lapsi on aloittanut uuden harrastuksen - jujutsun. Käy treenaamassa pari kertaa viikossa, siellä on nytkin harjoituksissa. Hyvähän on, että on harrastus mutta ei ole ilmaista tuokaan, tosiaan. Pyytää jo rahaa vyökokeeseen ja passiin. Pukukin pitää varmaan pian hankkia.

Huoh. Miksi kaikki maksaa aina niin paljon...? Miksi minulla ei ole enemmän rahaa...=




Kävin itsekin viikonloppuna kurssittautumassa. Alkusammutusta, tulipalon tukahduttamista ja sammuttamista opeteltiin, muun muassa. Meillä on sammutuspeitto kotona vaan ei vaahtosammutinta, sellaista punaista sammutinta. Sammutuspeittokin pitäisi varmasti ottaa esiin lankalaatikon uumenista. Sitä ei hädän tulle saa esiin nopeasti, vaikka kuinka yrittäisi!

Ja pitää kai ne palovaroittimetkin taas hankkia; hermostuin muutamavuosi sitten hälyttimen jatkuvan piippailuun ja heitin koko laitteen huitsin nevadaan... tai varaston perukoille, pois kitisemästä!

Iloista vappua kaikille! Trööt!!!





1 kommentti:

  1. Hei,

    Miten voit? Toivottavasti asiat elämässäsi ovat kääntyneet parhain päin. Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista