tiistai 4. joulukuuta 2018

Mitä tavoittelen elämässä

Joulun valoja. Kauniita.
Valoja yössä
Kuuntelin juuri webinaarin elämän tavoitteista. Olen tehnyt itselleni  tavoitelistoja ja kirjannut toiveita vuosien, vuosien ajan. En ole useinkaan päässyt tavoitteisiin vaikka olen omasta mielestä tehnyt työtä niitten eteen. Ehkä tavoitteita on ollut liikaa - olen tehnyt suuren kollaasinkin kaikista  niistä...  Yksi isoin ja tärkein ja kaiken kattavin tavoite on ollut viime vuosina hyvä työpaikka josta saa palkkaa. Toinen on löytää hyvä kumppani.

Tavoitteet näiltä osin on yhä tavoitteita - ja niihin voisi taas alkaa panostaa, entistä enemmän. Keksiä uusia keinoja, joilla matkata kohti toiveiden ja ilon ja halun kohteita! No, toki yritän koko ajan - hakemalla töitä aktiivisesti, esimerkiksi. Ehkä tässä koneen äärellä hakemusten rustaaminen ja ajoittainen firmoihin soittelu ei kuitenkaan inspiroi niin, että saisi asiaa oikeasti eteenpäin ja työllistymisen vauhtiin;  ainakaan ei ole tämä strategia juurikaan purrut.

Isoja ja innostavia tavoitteita elämään! Ei pliisuja joita kohti ei viitsi tarpeeksi nähdä vaivaa
Tavoitteet saa olla kuulemma ihan hulluja ja tosi isoja! Voiskos nyt sitten olla, että omat tavoitteet on liian latteita ja tavanomaisia; ei jänniä ja elämää suurempia?

Ok. Haluaisin asunnon Tukholmasta ja haluaisin vaeltaa Pyreneillä ja käydä Hawaijilla, silittää villiä delfiiniä. Haluaisin saada miljoona euroa rahaa ja viedä äidin käymään hienossa paikassa sekä omien lasten kanssa patikka- ja ratsastusmatkalla!

Mistä ihmiset haaveilevat
Rahassa, työssä ja liikunnassa asetetaan useimmiten tavoitteita, sanoi kouluttaja. No ihan totta - niitähän tässä toivoskelee paremmiksi itse kukin. Tietenkin!

Ihmissuhde. Siinä varmasti tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä koskeva tavoite tässä yksinäisten ihmsten maassa.  Miten löytää hyvä ihmissuhde?

Näin puhui ja pakisi kouluttaja: Mieti, mitkä on innostavia tavoitteita juuri sinulle, miten innostuu jostakin isosti ja todella? Ei kannata toivoa jotain laimeaa,  hiukan parempaa kuin mitä nyt on. Kannattaa maalata leveällä pensselillä ja miettiä, mikä todella, todella innostaa - jopa tuntuu utopistiselta!

Miten onnistua mahdottomissa jutuissa? Siinäpä haaste!

Henkinen ja fyysinen hyvinvointi, terveys ja raha. Tässä ne asiat, kaikki neljä  osa-aluetta joihin voisi ja pitäisi satsata - saada entistä paremmaksi ja joiden eteen tehdä työtä. Pitää nuppi kunnossa ja innostua asioista. Pitää oma kroppa kunnossa ja terveenä. Saada rahaa ja materiaa sen verran kuin on tarpeellista, ettei tarvitse koko ajan kärvistellä ja pennosia laskeskella..

Muuta webinaarissa kuultua:
  • Tunne joku tunne! Pitäisi tuntea sitä tavoiteltua  tunnetta jo matkalla päämäärään.
  • Harjoittele nauttimaan kaikista asioista elämässä. Ihan kaikista! Ei haittaa, että et aina pääse perille. Kun nautit matkasta, olet jo voittanut. OK olo itsensä kanssa on tärkeää - on helpompi nauttia lopputuloksesta,  jos on nauttinut jo matkasta. 


Horisonttiin on hyvä katsoa, löytää sinne tie.
Silti: miten mennä unelmaa ja tavoitetta kohti!
Miten saada se työ, joka on itselleni se kaikkein isoin tavoite. Ehkä tämä ei ole tarpeeksi isoa ja kauaskantoinen tavoite...

Ehkä näin; Tavoittelen sellaista elämää, jossa on hyvä elää: ei ole huolta taloudesta. Tämä ei ehkä ole kovin konkreettista...  Mutta sitähän tässä tavoitellaan: hyvää ja henkisesti rikasta elämää, tuntea olevansa tarpeellinen ja tärkeä edes jollekin. Saada tuntea toisen ihmisen lämpö ja hyväksyntä - tehdä jotain tärkeää ja oppia elämästä, joka päivä. Nauttia luonnosta, kaikesta. Hymyillä joka päivä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti