keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Kesä tuoksuu lehmuksen kukille. Ja mansikoille!


Lehmus kukkii. Tuo ihana puu!
Melkein tuoksu tuntuu!
Työmatkan varrella on paljon lehmuksia jo reilun viikon niistä on lähtenyt vahva, makea tuoksu. Melkeinpä paksu, ilman täyttävä raskas tuoksu.  Vahva, mutta ihana! Lehmuksia kasvaa teiden varsilla, rantatein varrella, järven tuntumassa ja rautateiden varsilla. Se on yleinen kaupunkipuu joka näyttää viihtyvän raskaankin liikenteen keskellä. Ja sen kukat ovat vahvan tuoksuisia - ilmeisesti mettä täynnä koska puissa pörrää ampiaisia, mehiläisiä ja kimalaisia sun muita  hyönteisiä niin, että pörinä kuuluu kauas!
Puiston puita. Lehmus, kuusi

Rakastan puita. Metsiä ja yksittäisiä puita. Oikeastaan kaikkia puita. Mielipuita jos ajattelee, voi sanoa haavan ja lehtikuusen. Ja sen jälkeen luetella melkeinpä kaikki mahdolliset puut hevoskastanjasta mäntyyn, kuuseen ja kouvun kautta katajaan.

Puut ovat ihania, metsät paikkoja, joissa on hyvä olla ja siellä pitää päästä käymään usein. Puistotkin ovat mukavia paikkoja
 - kaupunkien levähdyskeitaita, parhaimmillaan.


Näin kesän lomakauden kaikken syvimpään aikaan on helppo tehdä työmatkoja. Junat, bussit ja tiet ovat  rauhaisia, ei ruuhkaa juuri missään!

Junalla töihin, heijaa!
Penkit tyhjänä

Työpaikalla on liiankin hiljaista. Lounasruokala on kiinni ja käytävät  kumisevat tyhjyyttään. Siivooja vahaa lattioita, itse kuuntelen  musiikkia kuulokkeiden kautta ja yritän keskittyä työn tekoon. Tylsää!

Olen kolmannessa pätkätyössä vuoden sisään - mahdollisuuksia lomaan ei ole. Eipä se mitään; työttömänä sai levätä enkä siitä tykännyt. Nyt voisin tehdä enemmänkin, mutta kun paikalla ei ole juuri ketään....

Seesteisen kauniita kesämaisemia junan ikkunasta.
Rauhaa!
Työpiste. Houkutteleeko? 
Olen syyllistynyt kaiken maailman lehtien lukuun kesken työpäivän, myönnän.Tätä tekstiä nyt kuitenkin kirjoitan ihan tässä kotona, keittiössä.

Päivä meni loppuun sitten, tämäkin päivä, Ostin kotiin mansikoita - Ihanan hyviä, tosi herkullisia! Ja tuoksu  vasta ihana onkin. Nautittiin!

Mansikat on keskikesän herkku - uusien perunoiden ohella niitä kesän ihania makuja - omasta maasta. No, tällä kertaa ei omasta mansikka- ja perunamaasta niinkuin aikoinaan. Mutta Suomen maasta, lähellä kasvaneita. Herkkua vailla vertaa!

Herkkuja. isoja, punaisia, makeita, hyviä. Vähän kermaa kaveriksi kippoon.



4 kommenttia:

  1. Oletko nyt palkallisessa työssä? Hyvää kesää (kylmästä säästä huolimatta)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Juu, nyt olen muutaman kuukauden mittaisessa palkkatyössä. Syksyllä vielä, jos kaiki menee hyvin, saan jatkaa. Toukokuussa aloitin. Sitkeän yrittämisen kautta sain tälmän pienen työrupeaman. Hyvä niin.

      Hyvää kesää sinullekin. Vilpoista tosiaan on.

      Poista
    2. Tosi hienoa, onnittelut sinulle! Olet todellakin ansainnut työpaikan. Kunpa minuakin vielä onnistaisi.

      Poista
    3. Kiitos!
      Toivon kovasti, että sinäkin saat työpaikan. Sitkeyttä se vaatii. Itse menin "mukavuusalueen ulkopuolelle" ja hain sellaista työtä, mistä ei ole kokemusta - super-pienellä palkalla. Se oli myös määräaikainen mutta sen ansioista sain tämän nykyisen - jossa vieläkin olen vähän uuno, kun ala on niin vieras.

      Päivä kerrallaan mennään ja yritän oppia alaa ja tehtävää - ja joka päivä tuleekin uutta oppia. Nyt on ihan hyvä olla kun tietää, että laskut voi maksaa ainakin muutaman kuukauden ilman itkua ja hammasten kiristystä. Jollei tule koeaikapurkua...

      Poista