torstai 18. heinäkuuta 2019

Kesäpäivät kuluvat nopeasti


Ilta-aurinko. Järvi. Tunnetko tuoksun?
Kesä on ihana aika! Jokaisesta minuutista haluaisi nauttia - mutta aika menee hurjan nopeasti!  Ihmiset valittavat, että on kylmä. Ja onhan heinäkuussa kylmä ollutkin; joinakin öinä vain muutama aste lämmintä ja aamuisinkin noin 13 - 15 astetta. Viileää se on heinäkuuksi. Mutta ei onneksi mitenkään epänormaalia. Ja luonnon kannalta tämä sää on parempi kuin viime kesän trooppinen helle.
Kadunvierukset kukkivat, hevonhierakka on jo ruskettunut!

Kirjava pillike
Juu, pidän itsekin paljon lämmintä päällä. Nytkin on villasukat jalassa vaikka vielä pärjäänkin tässä avoimen oven vieressä lyhythihaisessa T-oaidassa. Hento ilta-aurinko paistaa keittiön ikkunasta ja pieni tuulenvire heiluttaa piden ja pensaiden oksia. Asteita on ulkona ehkä parikymmentä, korkeintaan. Mutta hellettä on luvassa, viikonlopuksi ainakin.

Kiva! Viikonloppu on töistä vapaa ja jotain kivaa ulkona olemista ajattelin keksiä. En nyt jaksa lähteä ajamaan maalle - ja rahatkin on ihan loppu, en nyt pääse senkään puolesta lähtemään. Ei ole matkarahaa.

Tämänkertainen neule. Nalle-lankaa 
Viikonloppuna siivoan kotona, käyn pyöräilemässä. Neulon ja luen. Ja nukun pitkään aamulla! Jostain kummallisesta syystä olen kamalan väsynyt ollut viime aikoina. Nukunko liian vähän? Luultavasti? Syönkö jrkevästi? No en ehkä - mutta en nyt kamalan epäterveelisestikään. Liikunko tarpeeksi? No en takuulla. Vajaab tunnin kävelyä päivittäin. Ei oikein muuta - normaalia hyötyliikuntaa.

Onko tämä henkinen juttu, korvien välissä? Kai, ehkä. Joka tapauksessa olisi hyvä saada tämä väsymys pois jotenkin. En vaan tiedä miten - paitsi nukkumalla viikonloppuna.
Muovia, muovia. Tulee huono omatunto kun näitä ostaa.
Kansi menee suoraan roskiin, käyttämättömänä

Kävinpä pari päivää sitten taas S-kaupassa tässä lähellä. Menen sinne illalla keräilemään halpoja elintarvikkeita, 60 prosentin alennuksella sellaisia tuotteita, jotka illalla heitettäisiin muuten roskiin. Meitä halvan ruuan haalijoita on kaupassa aina useita - jotkut tulevat jo ennen kahdeksaa sinne ja keräävät kärryt ja korit täyteen ja odottelevat sitten seiniin nojaten, että kello tulee 21.00 jolloin alennus astuu voimaan.

Itse en viitsi niin kauaa seisoskella kaupassa - menen vähän ennen yhdeksää ja keräilen piirakoita, lihoja ja maitotuotteita, jos niissä on alenusta. Useimmiten jotain löytyykin. Noita Skyr-jogurtteja ostin pari vaikka ärsyttääkin Arlan tapa pakata välipalatuotteet moninkertaiseen muoviin ja vielä muovilusikka mukaan.  Miksi ihmeessä? Näinä muovin välttämisaikoina, kun joka päivä puhutaan kierrätyksestä ja muovin haitoista, voisivat yrtykset tehdä sen verran hyvää työtä, että karsivat ylimääräisen muovin pakkauksistaa. Esimerkiksi moninkertaiset kannet purkeista, muovilusikat jne. Nyt monet ovat jo onneksi päättäneet lopettaa muovipilline käytön - pienestä oi aloittaa ja edetä isompiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti