maanantai 8. heinäkuuta 2019

Kesä on, vettä satelee

Kesäkukkia kesäkuussa.. Ovat toki elossa yhä!
On kiva kun on kesä. Ei se niin kamalasti haittaa, että vettä sataa eikä helle pahemmin kiusaa - olihan meillä tosi lämpimiä päiviä kesäkuussa. Hellettä monta viikkoa! Niin kuumia päiviä, että luonto alkoi jo nuokkua ja jano kasveilla oli kova. Lähimetsän pihlajat alkoivat roikottaa oksia jo surkeana.

Omat sisäkukat olen nyt kantanut kaikki - melkein - ulos, saamaan luontohoitoa ja vettä taivaalta. Yleensä tykkäävät. Paitsi , että pitää kaivella niistä noita hitsin kotiloetanoita! Monet kukat kukkivat sitten syksyllä kun ovat saaneet olla ulkona kesän.

Konsertin alussa
Suomen kesän ei kuulu olla samanlainen kuin etelämmässä, jos nyt luontoa ajatellaan.

Hyvä siis näin!

Etanoita paljo vesisade kyllä lisää. Niitä on ihan kamalasti; kotiloita varsinkin. Jalan alla rouskuu jos niihin tallaa, vahingossa Jopa jalkakäytävillä kulkee sellaisia kymmenen sentin pötkäleitä joilla on toinen pää jotenkin raidallinen. Yhh... Itse en osaa noita(kaan) tappaa mutta en kyllä tykkääkään.

Kesäkuun alussa kävin aivan valtavan upeassa konsertissa, Kymi Sinfonietta ja Pietarin Filharmonia soittivat niin upeasti, että lakosin melkein penkkiin! "Pjotr Tsaikovskin viidennen sinfonian hivelevän kauniit melodiat soivat sellaista kaihoa ja kaipuuta, jotka jättävät unohtumattoman jäljen." Näin sanottiin ohjelmajulisteessa ja totta se olikin. Ihana, upea konsertti! Harvoin - liian harvoin - tulee käytyä kuuntelemassa elävää musiikkia.  Nyt kun kävin, jäi siitä hyvä tunnelma ja kaikin puolin hieno kokemus!

Lanka-alennusmyynnistä löysin paria ihanaa ohutta lankaa.
Niitä neulon yhdessä.
Olen neuloskellut. Punaista puseroa luonnonlangoista, joka on nyt tauolla, kun oli pakko - jostain ihmeellisestä syystä - tehdä muutama pari sukkia. Minun olisi varmaan pitänyt ryhtyä, tai siis kouluttautua,  käsityön opettajaksi kun teen niin mielelläni kaikenlaisia käsitöitä.

Kutominen puissa on ihanaa, neulominen on aivan tosi koukuttavan kivaa ja ristipistoja, virkkausta ja esimerkiksi vaikkapa himmelin tekoa ja aika paljon muutakin käsillä tehtävää voisin tehdä vaikka kuinka paljon.

Se mikä ei oikein suju, on tämä blogin kirjoittaminen. Tuntuu, että samoja asioita aina vaan pyörittelin jo aikaisemmin. Vaikka kiva on kirjoittaa, ei viitsis samoja asioita toistella jatkuvasti. Nyt taas teen tähän muutaman rivin ja katson, josko keksisin jonkun kivan aiheen myöhemmin viikolla.


Tämä oli nyt tässä, kuitenkin. Tänään, heinäkuun alussa kun ulkona tuoksuu kesäsade ja ruusut kukkivat.
Ihan vaan huvikseen laitan tämän kuvan yhdestä ruoka-annoksesta
jonka nautin tuossa jokunen viikko sitten.
Tukeva annos kaloreita! Hyvää, söin joka murusen! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti