torstai 11. heinäkuuta 2019

Heinäkuinen torstai.

Saksalaisia kirsikoita. Hyviä ja mehukkaita!
Aika vilpoisaa on ollut tänään. Pitkät hihat ja takki on tarpeen. Vettä ei onneksi tänään enää ole satanut. Melkein välillä tekisi mieli vetää pipo päähän ja lapaset käteen.  No, en kuitenkaan sitä tehnyt. Työpöydän ääressä käytin kyllä hiirikädessä ranneketta; tuntui, että käsi jäätyy muuten!

Kukkasukat ja lyhytvartinen 7 veljestä sukka . Tuli vähän iso
Illalla neuloin sukan valmiiksi, lyhytvartisen. Toisen teen huomenna. Vähän iso siitä tuli, olisi pitänyt laittaa 11 silmukkaa puikolle kun noin paksusta langasta tein. Tuon kuvassa olevan toisen parin neuloin viikonloppuna. Tuli taas hullu neulontahimo: oli ihan pakko saada sukat neulottua! Mikähän tuokin pakkomielle on; tulee vaan tunne, että nyt on ihan välttämättä saatava lankaa ja puikot sormien väliin - sukan tarvetta tässä ei ole kuitenkaan kellään.
Liian iso ja löysä sukka


Näin tuon langan lankakaupan mainoksessa, alennuksessa vielä. Pakkohan se oli hakea sieltä kotiin. 6.90 maksoi lankakerä noihin vaalenapuna-liilakirjaviin sukkiin, vähän jäi jäljellekin.

Lyhyet sukat teinkin siinä neulehuumassa ja sukkainnossa sitten jämälangoista joita kaivelin pusseista. Vähän liian paksua otin lyhyisiin kesäsukkiin. Ei tullut niistä kesäsukat ollenkaan! Ehkä tuli syksy-sukat, toisten sukkien päällä pidettävät...

Sukkapuikot on osin kadonneet jonnekin. Minulla niitä on paljon, mutta osa on hävinnyt jonnekin- nytkin kudon sukkia kahdella eri puikkotyypillä kun kumpaakaan ei ole viittä enää löydettävissä. Bambua ja metallia,  pari ruusupuistakin, onneksi kuitenkin samaa paksuutta.

Neilikat kukkivat omalla pihalla. Näitä on monen värisiä. ja leviävät helposti.

Metelöivä
matonpesukone
levossa latautumassa.
Kävin töitten jälkeen kaupassa ja ostin kirsikoita. Saksalaisia. Hyviä ovat, ihan supernamia. Yritän syödä marjoja ja vihanneksia enemmän, vähentää epäterveellistä sokeria, pullaa ja vastaavaa ja syödä vähemmän lihaa. Aina se ei kyllä onnistu. Suklaata on helppo välttää jos ei ole rahaa - mutta jotenkin sieltä kaupasta usein joku patukka tarttuu mukaan silti. Juu, olen tänäänkin syönyt yhden Dajmin.

Marjat on hyviä ja nyt niitä voi välillä ostaakin, vaikka on ne meikäläiselle kuitenkin kalliita. 7 euroa litra ovat kirsikat marjakojulla. Lidlissä oli vähän halvempaa ja siellä kävin tänään.

Töissä hurraavat pesulaitteet. Jopa kattolamppuja pyyhittiin, kattolistoja puunattiin, kaikki lattiat ja seinät, ovet ja pöydät pestään vahvan hajuisilla aineilla.
Siivousvälineitä
Siivoojilla on maskit naamalla kun pesevät paikkoja, hanskat käsissään. Me sitten istutaan siellä humussa ja hengitellään kemiallisia yhdisteitä!

Kokolaittiamattoa pestiin niin, että matto kasteltiin, siihen laitettiin jotain vaahtoavaa ainetta joka sitten hangattiin mattoon. Lopulta laitettiin kone päälle joka kai imiessään vettä pesi maton. Siinä ei sitten ennen huomista saa kävellä.

Kone ulvoi reippaalla äänellä pesun ajan, siivoojalla oli sekä kuulosuojaimet, että suusuojus/naamari. Siinä sitten yritettiin vieressä keskittyä työn tekoon ilman mitään suojaimia...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti