sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Hoosianna - adventtiaika on täällä!

Nyt on laitettu kynttilöitä ja valoja kotiin - on punainen liina ja adventtikynttelikkö keittiön pöydällä ja sydän esikoiselta tyhjäksi jääneessa ikkunassa, orkideoiden ja atsalean yläpuolella. Kukat kukkivat suurin valkoisin kukin - pidän huoneen sen verran viileänä että kasvit viihtyvät hyvin, kukkivat hienosti ja pitkään. Mutta viihtyvätkö ne punaisessa sydänvalosta - sehän jääkin nähtäväksi.


Kolli katsoo ikkunan takana pakkasessa sisälle lämpimään. Haluaa sisään!
Aamulla nautimme riisipuurosta kanelilla ja sokerilla maustettuna ja olihan pöydällä luumukeittoakin. Sai ensin syödä puuroa kanelilla ja sokerilla, sitten ottaa jälkkäriksi puuroa sopan kera! Keiton ostin kaupasta, myönnän... Tuli muuten halvemmaksi ostaa litran pönikkä, verrattuna mitä olisi tullut maksamaan pussi luumuja ja sokeria, perunajauhojakin vielä. Pönikkä maksoi alle euron.

Ihana pakkaskeli ulkona teki päivästä superihanan! Kymmenisen astetta pakkasta ja jalkojen alla nitisevä lumi - ah ihanaa! Kävelin ja katselin metsän puita, pihapiirejä ja taloja. Joulun ja talven valoja on monessa ikkunassa ja pihan puussa ja pensaassa. Näyttää kivalta! Katselin taloja ja mietin minkälaisia ihmisiä siellä asuu - onko siellä kotoisa ja mukava tunnelma vai kireää perhettragediaa. Onko tuolla alkoholisti tai perheväkivaltaa - vai liekö yksinäisyyttä vai oikeasti niin viehättävää kun miltä ulospäin näyttää?

Sain tänään apua kolmen taulun seinälle laitossa; en ole itse opetellut poran käyttöä - jotenkin on tuntunut, että en haluakaan ihan kaikkea itse oppia tekemään - johan tässä tulee tehtyä kaikenlaista jo muutenkin. Toisaalta on tietenkin hyvä jos pystyy tekemään kaiken itse - mutta nyt siis sain apua taulujen kiinnitykseen ja siitä olen iloinen. Muutaman kuukauden nuo taulut nojasivatkin seinään ihan noin vain, muina tauluina!
Atsalea ja orkidea. Valkoisia kukkia valkoisessa maisemassa.

Huomenna alkaa vajaa työviikko. Itsenäisyyspäivä on torstaina ja lapsella perjantai vapaana - se päivä on tehty sisään jo alkusyksyllä.  Omalta kohdalta vajaa viikko on tietenkin omituisesti sanottu; työtön on työtön koko ajan. No, menen kuitenkin TE-toimistoon tapaamiseen tiistaina ja aikeissa on hakea muutamaakin työtä, jo heti maanataina jollei jo tänään sunnuntaina. Nyt loitan avointen hakemusten raapustamisen mieleisiltä tuntuviin työpaikkohin - samaten ajattelin kirjoitella head huntereille, tarjota osaamistani ja työvoimaani.
  
Huomenna menen myös juttelemaan yhdestä F.E.C. työtilanteesta. Olen hakenut monelle tällaiselle "työvalmennukselle" eli töihin yrityksiin  ilman palkkaa, "harjoittelemaan töissä oloa". Mitään ei ole ehdotettu minulle - niinkuin ei yleensä tapahdu juuri kellekään. Olen nyt paljon ihmisten kanssa keskusteltuani kuullut, että jos töitä saa tätä kautta, pitävät yritykset työllistettyjä henkilöitä vain ilmaisena työreservinä joita kohtelevat huonosti - juuri kukaan ei ole koskaan saanut mitään ilmaisajan jälkeen yrityksissä. Tämän tyyppiset "työmarkkinatoimenpiteet" ovat ilmeisesti työnhakijan kannalta ihan höpöhöpöjuttuja; edes työnvälittäjät tai ne liittojen työ- ja urakonsultit joiden kanssa olen jutellut eivät usko näihin. "Ihan humpuukkia", sanotaan. "Hyvä vaan, että et ole saanut mitään sieltä, säästyt monelta harmilta ja itkulta".Varmaan nämäkin ohjelmat ovat sellainen poliittinen juttu joka on tehty, että voidaan sanoa, että valtiovalta tekee kaikkensa työllistääkseen ihmisiä. Ne, jotka näistä poliitikkojen ohella hyötyvät ovat tietenkin yritykset jotka saavat ilmaista työvoimaa ja kaikki ne välikädet jotka laskuttavat työn järjestämisestä.
 
Hoh hoijaa.... Politiikka sotkee usein selviä asioita harmillisen paljon, maksaa yhteiskunnalle paljon ja on kiusa monella tapaa. Mutta poliitikot tarvitsevat tällaista saadakseen huomiota ja pisteitä niiltä jotka eivät joudu asioihin syvemmin perehtymään. Työvoimapolitiikka on monella tapaa ihan älytön säännösten viidakko joka ei oikeasti työllistä ketään - mutta moni välikäsi tienaa siinä rahaa joten homma jatkuu. That's life!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti