torstai 6. joulukuuta 2012

Hyvää itsenäisyyspäivää - Suomi täyttää tänään 95 vuotta.  2 kynttilää loistavat pareina ikkunoissa ja televisiossa näytetään presidentinlinnan juhlavastaanottoa. Samaa suoraa lähetystä voi seurata  kahdelta eri kanavalta ja nauhoitettuna myöhemmin vielä kahdelta muulta. Sen lisäksi monen lehden internet-sivut päivittävät tietoa suoraan, online, sivuilleen. Suomen tapa viettää itsenäisyyspäivää on television ääressä julkisuuden ja politiikan johtotason päättäjiä katsoen!

Mutta niinhän tässä teen itsekin!! Lapsukainen on pelaamassa jääkiekkoa - meni jo viiden jälkeen ja pari, kolme tuntia siellä mennee.  Olen siis ihan omassa rauhassani kotosalla ja saan tehdä mitä lystää! Katson sis telkkaria, kirjoittelen tänne ja käyn ulkona pienellä kävelyllä.
Mielenkiintoinen  treeniaika lapsella muuten, ottaen huomioon että itsenäisyyspäivä tosiaan on juhlittavana. Mutta jääkiekko tietenkin on suomalaista urheilua jos jokin! Tähän aikaan on ollut varmasti helpompi saada treeniaika kuin joskus muulloin. Ehkä.

Menen huomenissa ajelemaan äidin luo - pari päivää ajattelin viipyä. Lapset selviävät keskenään koska eivät halua nyt mukaan tulla. Käyn vain aamusella keskustelemassa TE-toimiston yhteyshenkilön kanssa heti yhdeksältä ja sitten lähden ajelemaan läpi luvatun lumituiskun muihin maisemiin! Saa nähdä mitä työvoimatoimiston yhteyshenkilöni keksii puhua kanssani; jotenkin tuntuu, että tämä tapa käydä siellä, on lähinnä TE-toimiston henkilöstön työllistämisen takaamista. Tämä onkin viimeinen tapaaminen hänen kanssaan; TE-toimistojen uudistus karsii toimistojen määrää rajusti kustannus-syistä juuri kun työttömyys on kasvamassa uusiin huimiin lukuihin. Omassa kotikaupungissa ei ole työkkäriä kohta enää - saan luvan matkustaa heitä tapaamaan naapurikaupunkeihin.

Tästä lähtien saan käydä ihan missä TE-toimistossa vain haluan, vaikka Rovaniemellä, Helsingissä tai vaikka Maarianhaminassa. Kaikki toimistot auttavat meitä työttömiä sitten, on luvattu. No, totuuden nimessä on pakko sanoa, että ei sieltä oikeasti mitään varsinaista apua tule, kunhan taas jutellaan ja kerron mitä olen tehnyt. Virkailija sitten nyökyttelee ja antaa uuden ajan parin-kolmen kuukauden päähän. Joopa joo.
Leivoin neljä taatelikakkua aamutuimaan.
Kaksi menee myyjäisiin sunnuntaina.
Voi, Kirsti Paakkanen näyttää aika vanhalta kävellessään kättelemään presidenttiparia. Ryhti on jo aika kumara - mutta onhan hän jo iäkäs. Tyylikäs, ilman muuta! Ja sieltä tulikin heti perään Pekka Haavisto miehensä Antonio Floresin kanssa. Pariskunta frakeissaan! Jörn Donner, Virve Rosti, Osmo Soininvaara, Minerva Krohn siinä kulkevat. Aika tuhdissa kunnossa viimeksi mainittu, tosiaankin - punaisissa. Iso naisihminen! Aika monilla naisilla on huono ryhti, aika yllättävää sinänsä - monet puvut, kampaukset ja korut ovat upeita, toiset hyvinkin erikoisia.

Huonot ryhti ja ylipaino näyttävät vaivaavan myös maamme eliittiä...

Hmm - miksi tällaista on kiva seurata?

Lapsi tuli kotiin. Lopettelen tältä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti