sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Lunta taivaalta sakeana

Kauhakuormaaja
lumitöissä
Lunta on tullut taas taivaan täydeltä! Melkein koko viikonlopun on pyryttänyt ja satanut - maisema on postikorttimaisen kaunis ainakin silloin kun ei ihan sakeana tule lunta  niin, että mitään ei eteensä näe! Valkoista, valkoista maisemaa - sen lyhyen ajan joka iltahämärän ja pimeän välissä on! Aika mukavaa oikeastaan - on vuoden mustavalkoinen aika ja pakkasasteita sillä lailla sopivasti, että ulkona on kiva tehdä kävelyjä!

Viikonloppu meni joululeivonnaisia tehdessä. Taatelikakkujen lisäksi on nyt leivottu hedelmäkakkua ja luumutorttuja. Hedelmäkakku saa levätä muutaman ajan ennekuin se korkataan - jouluna sitten! Koekakku oli kyllä oikein hyvä! Pipareita täytyy tehdä lasten kanssa jossain vaiheessa myös. Eihän tässä kiire ole mutta mukava niitä on leipoa. Joskus vuosia sitten teimme isolla porukalla piparkakkumökkejä; se on jäänyt.

Suuri mänty lumikuormansa alla
Kynttilöitä poltellaan, rakennellaan kotoisia kohtia kotinurkkiin ja ikkunoille. Mukavaa vaihtelua päivän hommiin - työn haku ja kaikenlainen puuhailu tuntuu aika ajoin hyvin turhauttavalta. Yritän tehdä suunnitelmia päiviä ja viikkoja varten - tehdä joka päivä jotakin mielekkäältä tuntuvaa mutta jossain vaiheessa aina tulee mieleen, että mitä järkeä.... Olen jo hakenut puolta sataa työpaikkaa mutta tässä yhä olen, kotosalla. Maan taloustilanne jatkaa vaan synkkenemistään - ja juuri kuulin televisiosta, että maahan pitäisi hankkia työntekijöitä ulkomailta koska työntekijöitä ei moniin avoimiin paikkoihin saa millään.... Uskomatonta! Masentavaa!! Itse haen jopa täysin palkattomia töitä - olen valmis "harjoittelemaan työntekoa" vaikka olen ollut viimeistä noin neljää-viittä kuukautta lukuun ottamatta tauotta töissä yli 30 vuotta. Harjoittelemaan töissäoloa!!! Valmennukseen, että osaan olla töissä!

Mmm.. vähän ramasee!

Jotain mätää tässä on. Mutta mitäpä sille tehdä voisi?

Huomenna soittelen yhden valtion homman perään - tarjoan itseäni töihin vaikka tonnilla kuussa.

1 kommentti:

  1. Ahkerasti olet saanut leivottua!

    Näin tuon saman jutun TV:stä noista työntekijöistä ja kyllä ihmetyttää. Samoin se, että koko ajan toitotetaan eläkeiän nosto, kun nyt jo 50-60v eivät saa mistään töitä, jos irtisanominen osuu kohdalle;( Pieleen menee, koko ajan tulee lisää työttömiä, ja sitten kaikkien niiden perheet, niin saadaan melkoinne kerrannaisvaikutus. Huoh.

    VastaaPoista