torstai 4. marraskuuta 2010

Halloweenaten ja diskoillen

Halloween on osa alakoululaisten syksyä - se on tänne kauheine ja pelottavine asuineen ja viikatemiehineen Suomeen pesänsä tehnyt. kauppiaat siitä pitävät varmasti erityisesti; joka syksy kaupaksi käy isot määrät luurankopukuja, vankiasuja, muovisia hämähäkejä, viikatteita ja kasvoihin liimattavia verijälkiä... Mitä vaan, mikä saa pojat ja tytöt värisemään jännityksen sekaisesta kauhusta.

Tänän oli alakoululaisten Halloween-juhla lähikoululla. Vanhemmat olivat jälleen leiponeet mokkaruutuja ja pullaa peelillisiä toisensa perään, hankkineet popcorneja, pillimehuja.... mitä vain. Jännää oli. Rahaa sai käyttää ihan itse, hyöty meni luokan kassaan... tanssittiin ja kiljuttiin kauhukabinetissa. Ylipäätään kiljuttiin ja juostiin käytävillä ja rappusissa niin, että tärykalvot väreilivät vielä kotona - ainakin vanhemmilla. Mukana juhlimassa oli niin drakuloita kuin noitia, prinsessoita ja muumioita. Eniten taisi olla luurankoja ja haamuja. Oma lapsukaiseni oli sonnustautunut vangin mustavalkoraidalliseen asuun, vähän liian isoon - samanlaiseen kaverin kanssa. Hui!

Ai miksi halloweenia vietetään... tietääkö kukaan koululaisista noin höhlään kysymykseen vastausta? Siksi, että saa pukeutua, tietenkin! Ja pelätä!! Ja nähdä verta...

Onko tällä juhlalla mitään tekemistä pyhäinpäivän kanssa? No ei tietenkään. Halloween on amerikkalainen juhla, pýhäinpäivä suomalainen. Silloin käydään haudoilla. Vastaili pari noin kymmenenvuotiasta haastateltavaani koulun käytävällä.

Näin ne tavat ja juhlat muuttuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti