tiistai 23. marraskuuta 2010

Koreat kahakoivat

Lintuseni musta, mitä etsit lumesta?
Pohjois-Korea laittoi aseellisen uhon päälle. Kolme ainakin kuollut. Uusi rakas johtaja on ilmeisesti nousemassa valtaan ja se tapahtuu parhaiten näyttämällä hänen urhoollisuutensa taistelussa. Propaganda on hyvä ase monessa paikassa; totalitäärisen valtion propaganda tuntuu kornin utopistisen hölmöltä, kun sitä katsoo kaukaa - ja toki vain sivusta, tosiasioita sen kummemmin tuntematta. Ehkä jopa toisen propagandan suodattamna. Propagandaan totumme kaikki, missä ikinä olemmekin; sillä lailla saadaan ihmiset omalle puolelle. Pelottava asia. Se, kuinka tieto syötetään ihmisille, on todellista ja isoa vallankäyttöä.

Kaikenlasita taphtuu taas, isoja asioita pienten lomassa. Uutisa lukemalla on saanut tietää kuinka Tampereella kuoli kolme ihmistä tuhopoltossa jonka syytä ei vielä tiedetä. Poliittinen? Kosto muuten vain??? Laajasalossa Helsingissä sortui silta kun nosturi rikkoi sen - alle jäi mies autoonsa, kuoli saman tien. Irlanti pyytää apua rahaongelmiinsa. Ja EU-maat maksavat. Muuta ei voi, kuulemma.

Uskotaan, uskotaan. Kaikki uskotaan mitä valtiovalta kertoo. Hehän tietävät asiat ja kuinka ne hoidetaan. Eikö? Propagandaa? Ehei, ei kai nyt Suomessa, hyvänen aika nyt sentään!

Lumimyräkkä on tulossa yön tunteina meille, kuulemma. Aamulla on luultavasti liikenne sitten ihan sekaisin... Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa on jo tuiskunnut; työkavei Munchenistä kertoi, että lunta on sielläkin jo näkynyt! Katsotaan, kuinka aamulla päästään liikkeelle. Junat luultavasti eivät kulje kunnolla... Minulla on hammaslääkäri päivällä. Ja pari kokousta joihin olisi syytä päästä mukaan.... Hmmm??

Molemmat isot lapset seurustelevat... Saman nimiset kumppanit molemmilla, sentään eri ihmiset, kuitenkin!! Mutta aika koheltamista on nyt kaikki täällä kotikentällä... Menevät ja tulevat entistä enemmän niin kuin mieli kuljettaa... Ja täällä ei ole enää mistään suunnitelmista apua, kotona. Lapsella oli konsertti tänään, pari viikkoa on keskimmäisen vastaavasta. Kivasti soittavat molemmat, se on hienoa! Ja tuntuvat tykkäävän joka on tärkeää!

Haluaisin kuunnella Sibeliuksen viulukisaa - se alkoi eilen. Oliko se eilen? Vähän jos kuuntelisin, neuloisin lapasen samalla loppuun. Joo!

1 kommentti:

  1. Eksyin Kotilieden puurojen kautta blogiisi.Ja silmiini sattui jostain aiemmasta tekstistäsi konserttikäyttäytyminen.Lapsia ja nuoria syytellään huonosti käyttäytyviksi mutta usein olen ollut todella ärsyyntynyt aikuisten käytöksestä esim lasten joulujuhlissa tms. Ei jakseta olla hiljaa hetkeäkään ja kunnioittaa esiintyjiä.Vievät moiset nautinnon koko esityksestä.

    VastaaPoista