keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Uutisia laman alle matkaavasta maasta

Kukka työttömille ja uhan alla oleville
Aamun sanomalehdessä oli vasemmalla aukiolla kaksi presidenttiehdokasta suuren ihmislauman keskellä. Jälleen yksi vaaliväittely oli siinä alkamassa. Oikealla aukeaman puolella oli yhtälailla suuret kuvat ja uutinen suuresta yrityksestä joka irtisanoo tuhansia ihmisiä. YT-neuvotteluja käydään tässä maassa tälläkin hetkellä tuhansista ja taas tuhansista työpaikoista - eli ihmisten kohtaloista. Presidenttikandidaattien ei tarvitse vastailla kurjiin kysymyksiin irtasanovien yritysten poispotkittavien ihmisten kohtalosta; se on sisäpolitiikkaa ja jokaisen oma asia se hoitaa... Työvoimatoimiston sanotaan auttavan, samaten työterveys hoitaa.

Presidentin tehtäviin kuuluvat suhteen ulkovaltoihin ja sen asian selvittämiseen on kampanjassakin panostettu. Vaikka toki herroilta kysytään kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. En itse ole kuullut mitä mieltä he ovat suurten yritysten YT-neuvotteluista ja suuresta määrästä työttömiä joita nyt syntyy. Eipä heiltä asiaan voi lääkettä tullakaan, miten voisi. Kun itse kuuluu tähän suureen irtisanottavien suomalaisten ryhmään joka etsii kiihkeästi työtä, ei voi välttyä miettimästä yhtäläisyyksiä presidentin korkeaan ja arvostettuun virkaan pyrkivien ja meidän tavallisten ihmisten työnhauan välillä. Niinistöstä tulee presidentti, se on varmasti kaikille aika varma asi. Kumpi hyvänsä näistä kahdesta olisi toki ihan hyvä presidentti, se on niinikään tullut selväksi.

Haavisto jatkaa kansanedustajana hyväpalkkaista työtään jatkossa - maa palaa aika lailla normaaliin päiväjärjestykseen tämän asian osalta. Tätä aikaa alkaakin jo tässä odotella aika kovasti!

Auta meitä, autathan
Nyt pitäisi alkaa tehdä työtä maan hyväksi sen sijaan että puhutaan leppoisia ja annetaan katteettomia ja katteelisia lupauksia.

Maa ja Eurooppa ovat matkalla lamaan ja kaikki jotka sinne maahan repsahtavat, sen kyllä tavalla tai toisella tuntevat. Meitä on paljon! Tänään uutisoitiin siitä, kuinka kymmeniätuhansia nuoria on työelämän ja koulutuksen ulkopuolella. Työttömien määrä kasvaa. Euroopan kriisi on pahempi kuin suomalaiset ymmärtävät - pääsääntöisesti. Tämä kriisi on myös vaikea ja siinä on niin paljon poliittisia intohimoja puolin ja toisin, että asiaa on vaikea järkevästi hoitaa. Niinpä asia hoituu kompromiisimaisesti eli se kestää, kärjistyy - ja kaatuu syliin jollain lailla.

Koska maanosaa ja maita ei voi hävittää maan päältä niinkuin firmoja konkurssiin ja pala palalta myymällä pois, ollaan ison ongelman juurella. Ja se maksaa. Paljon. Kaikille.

Rikkaat selviävät rikkautensa turvin.Rikkaat kreikkalaiset ja portugallaiset ovat keränneet rahansa ja meenneet niiden kanssa muualle.

Elämä koettelee. Aina se niin tekee - milloin missäkin muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti