tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappu, tuo opiskelijoiden, työläisten ja kevään juhla

Vuoden 2012 vappupallo - kävelevä possu
Missä on ylioppilaslakkini? Se katosi muuton tuiskeessa ja avioeron mullistuksissa eikä sitä ole sen koommin näkynyt. Vappuna sitä aina miettii - muulloin ei lakki tule mieleen. En tosin ole vappujuhlissakaan käynyt enää sittemmin - mutta olisihan lakki silti kiva joskus vielä päähän laittaa...

Vasta työttömäksi jääneenä voisi kuvitella, että kuuntelisin kädet nyrkissä ja silmät viiruina poliittisia palopuheita - mutta enpä sitä tehnyt. Olen kyynistynyt ja luulen poliitikkojen puhuvan vain seuraavia vaaleja miettien ja uusia äänestäjiä kalastellakseen. Tänä vuonna puheissa on kyllä vilahdellut asioita joiden esiinottamista kannatan erityisellä lämmöllä: jotkut polittiset puhujat ottivat esiin ahneuden ja epätasa-arvon, kylmän pelkkään rahaan tuleutuvan yhteiskunnan joka johtaa turmioon monien ihmisten ja perheiden kohdalla. Björn Wahlroos on tuonut keskusteluun jälleen kapitalismin ihanuuden, kirjoitettuaan uuden kirjan joka on saanut valtavasti palstatilaa mediassa. Kuinka maailmaa taas pitäkään kehittää ja kenen etua ajaa; mikä on oikein ja tarvitseeko köyhiä auttaa vai ovatko apua tarvitsevat oikeast he jotka ovat rikkaita ja "kustantavat köyhempien elämisen saamatta siitä mitään vastineeksi"...

Ajankohtaista asiaa - viikonlopun lehdet
Itseäni maailmassa huolestuttavat ympäristöasiat; Suomessa jossa olisi luullut - ainakin naivin sinisilmäinen ihminen - luonnon huolehtimisen olevan koko maalle ja viranomaisille, valtiovallalle ja kunnille - tärkeä asia josta huolehditaan. Mutta näin ei olekaan, ei ilmeisesti oikein minkään puolueen kannalta. Niin kauan kun voi sanoa, että jonkin asian ansioista niin ja niin moni saa työtä, ei millään muulla ole merkitystä. Nyt moni ihminen saa töitä ja suuret kansainväliset kaivosyhtiöt investointeja ja rahaa omistajilleen - ei yht'äkkiä luonnolla olekaan mit'än arvoa. Raha menee ihan kaiken ohi - kun rahat on jonkin vuoden päästä tienattu ja kuskattu muille maille, on jäljellä raiskattu ja tuhottu maa.

Tämä asia ei mene itselläni mitenkään, ei millään lailla ymmärrykseen: kuinka poliitikot - Keskustasta ja Kokoomuksesta vasemmalle laidalle saakka - voivat olla noin lyhytnäköisiä ja itsekkään tyhmiä. Yksi entinen puhtailla, vihreillä arvoillaan tunnetuksi tullut ministeri jo kiemurteli koukussa jokunen vuosi sitten kun suku oli investoinut suuria summia Talvivaaraan. Ei siinä hänen mielestään mitään vikaa ole - poliitikot eivät tunnu ylipäätään ymmärtävän asioiden symboliarvioa ja mikään menee yli normaalin juridisen oikeuden on heille asia josta ei tarvitse puhua, ei selittää - paitsi jos siitä on heille kampanjoinnissaan itselle hyötyä.

Onneksi kaksi Europarlamentin jäsentä - Hassi ja Pietikäinen - kiinnittivät tähän asiaan huomiota. En tiedä saavatko he asiaan mitään muutosta; toivotttavasti. Ympäristöministerikin on asiaan puuttunut - mutta yltääkö hänkään kansainvälisten yritysten lobbausvoimalle mitään? Suomi on maa jolla ei ole merkitystä muille kuin suomalaisille ja täälläkin on paljon ihmisiä joille ympäristöarvoilla ei tipankaan väliä. Nyt kuolee muuttolintuja sadoin saastuneisiin vesiin. Se on surullista surullisempaa.
----
Simaakin tehtiin
Iloisempaa asiaa: lapsi sai eilen toivomansa vappupallon: kävelevän possun! Tänä vuonna käveleviä palloja oli yhdellä myyjällä - olivat tosi hienoja! Pingviini oli jo myyty joten hän sai possun - ja on iloinen!

Kävimme vappuaattona kävelemässä ja katselemassa alkavaa vappujuhlintaa - porukkaa oli paljon liikkeellä. Kävimme jätskillä ja söimme toastit tavaratalon kuppilassa! Kotiin ostimme kummallekin tippaleivän jotka nautimme illalla siman kanssa - simaan ei ollut tullut paljoa kuplia vielä, harmi kyllä.

Kohti aurinkoa! Ihanaiset valkovuokot
Kotiin tulimme jo ajoissa - en halua lapsen näkevän muiden lasten ja nuorten kännäämistä ja kuulla rivoja juttuja - mutta emme tietenkään välttyneet niiltä tyystin. Yli kuusikymppinen mies tuli haisevana ja kännissä selittämään kuinka vappu on hyvä juhla - "saa olla vaan ja parasta on kun saa dokata ja nussia, naida ja paneskella niin paljon kun huvittaa. Ja viinaa on kaapit täynnä, ei heti lopu". Ruma haiseva mies voisi upota omaan ällötykseensä;  oli kai niin onnessaan, että se piti tulla kertomaan kaikelle kansalle...YÄK YÄK.

Sitten oli näitä kännisiä teinejä joiden sanavaraston kantavin sana on vittu. Kaksi "suloista" ylimeikattua siiderihumalassa ollutta noin 17-18-vuotiasta tyttöä istua rojahtivat istumaan kassit kilisten viereen penkille ja kailottivat kännisiä juttujaan kovaan ääneen. Toinen korjaili meikkejään samalla kun selitti ongelmaansa: "vittu mulla on niin saatanan kusihätä perkele et mä en vittu tiedä mitä mä teen..." Tätä likka toisti kerta toisensa jälkeen, kaveri säesti vieressä lähinnä samaa alapään mielisanaa toistellen, jätti sitten pissaliisan odottamaan ja meni etsimään vessaa; kohta molemmat hävisivät jonnekin - ehkä vessaan. Huh huh.

Hauskaa oli siis monilla. Kunnon ryyppääminen on siis tosi makeeta, "ihanaa kun saa olla ihan luonnollinen ja oma ittensä - ja humalassa.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti