maanantai 13. kesäkuuta 2011

Hurja helle, ihana viikonloppu

Rhododendron elikkä alppiruusu. Äidin oma, kimalaistenkin rakastama
Helteestä varoitettiin - ja kyllähän se aika raju olikin! Nihkeän hikeviä päiviä oli perjantaista sunnuntaihin kolme oikein kunnollista ja oikein pistävän kuumaa! Kuumia päiviä oli jo aikaisemmin viikolla, mutta itse istuin silloin ilmastoidussa konttorissa palelemassa enkä lämmöstä päässyt ennen perjantaita nauttimaan. Luonto alkoi jo nuupottaa ja olo oli hikevä ,se täytyy sanoa! Sunnuntai-iltana tuli sitten rehellinen ukkonen joka räiskyi, paukkui ja pauhasi alkuvoivoimaisesti!

Viikko töiden osalta päättyi yleiseen koheltamiseen kun ylioppilaiden kuvaus oli vasta perjantaina - vanhin lapsista joka jo käy töissä, ei uskaltanut pyytää vapaata töistä ylioppilaskuvan takia koska oli jo saanut vapaata yliopiston pääsykokeisiin ja ylioppilasjuhliin - ja saanut siitä vinoilua työpaikalla! Joku kaverikin oli sanonut, "on ihme että saat pitää työåaikan kun olet ollut noin paljon poissa" Kuvioon kuuluu, että hän oli alussa myösmelkein  viikon kovassa kuumeessa heti sen jälkeen kun oli aloittanut töissä - joten nyt hän ei uskalla olla yhtään poissa ja tekee kaikki ylityöt mitä pyydetään!

No - hyvä että on työmoraalia; toivottavasti se jatkuu ja on molemminpuolista!

Poliisi vartio liikenteen lisäksi muutakin kansalaisten toimintaa taas ahkerasti
Menimme siis valokuvaukseen vasta puoli viideltä - ja sepäs sitten kestikin! Kummastakin oma kuvasarja ja sitten yhteisiä kuvia paljon. Kiva oli katsoa kuinka ammattilainen henkilökuvaaja tekee työtään varjojensa, lamppujensa ja taustojensa kanssa, mitä heijasteita käyttä ja miten niitä asettelee! Osaisinpa edes hiukan! Aikaa kuvaukseen kului puolitoista tuntia, ja hinnkaksi tulee piirua vaille kolmesataa eutos: sillä saa kolme kuvaa kummastakin ylioppilaasta, ei mitään muuta! Jos haluaa kiitoskortteja tai yhteiskuvia tai mitään muuta, niin hinta muodostuu hinnaston mukaisesti ja on parikymppiä ++ per kuva, ilman mitään raameja tai reunuksia. On kyllä aivan kamalan kallista, se on pakko sanoa vaikka kuinka onkin ammattikuvaaja kyseessä!Tai sitten en vain vähärahaisena osaa arvostaa ammttilaisen työtä. Anteeksi siitä. Ja harmi kun olen köyhä!

Mitään sähköisiä versioita kuvista ei saa ostaa millään rahalla! Huh huh.

Paras rinkeli on tässä - tarpeeksi tumma!
Mietinkin, että teettäsin kiitoskortit omista kuvistani vaikka Ifolorin kautta! Sitten haluaisin tietenkin niitä yhteiskuvia tilata sekä itselle että sukulaisille. Pahviraameja saattaa saada jostain muualta huomattavasti edullisemmin kuin kuvaajalta jolla tuntuu olevan hinnasto tehty niin, että parjää vaikka kuvaisi hiukan harvemminkin!

Ajelin sitten yksin kotiseudulle! Tie oli jo niin myöhään rauhaisampi vaikka kesämökkikausi on meneillään. Olin perillä puoli yhdentoista jälkeen illalla. Linnut lauloivat vielä, ilma ja koko maailma ihanan hehkeä - vaikka kuivuus tosiaan jo näkyykin tienvieruksilla ja kuivemmoissa maisemapaikoissa.

Lapsi oli saunonut mummin kanssa leirin loputtua ja oli pirteä ja iloinen - olipa ihana nähdä melkein viikon eron jälkeen!

Aamulla kävimme torilla kaksistaan lapsen kanssa. hän sai jätelötötterön - joka muutaman lipaisun jälkeen luiskahti torikiveykselle. Voi mikä harmin harmi! En ostanut uutta kolme euroa maksavaa palloa hänelle enää!

Ostettiin mummille orvokkeja istutettavaksi ulos ja viipurinrinkeli, nautittiin torin tunnelmasta - ja lähdettiin viettämän ihanaa päviää maalla!

Ihan uusi pallorilli vasta koottuna
- vielä odottamassa käyttöönottoa
Teinkin kunnolla erilaista puutarhan perkaustyötä ja kitkemistä - sellaista perustyötä jossa kaupunkilaistuneen ja toimistötyötä tekevän olion ruumis oikein joutuu koetukselle! Niinpä on nyt selkä ja moni muu kohta kehosta kuin tulessa! Ja on jalkaterät ja käsivarret itikoittten ja erilaisten oksein raatelun jälkeen kirjavat ja haavoilla. Hmph!

Nautimme grilliruuasta - sen jälkeen kun sisko oli ahkeroinut kasaan uuden grillin - hintaa pallogrillillä ei ole kahtakymppiä - mutta kun se pitää siten rakentaa itse ja aikaa moiseen kuluu tunti jollei ylikin, niin tuntuipa valmis grilliruoka sitten hänestäkin todella ansaisulta! hyvä se olikin, toden teolla! Ja sauna siihen päälle - ihana puulmmitteinen vanha melkein 90 vuotta vanha navetan vieressä oleva sauna on parasta mikä maa päällään kantaa! ikkunasta kuuluvat linnut, jopa käki kukkui vielä oikein intona vielä!
Ja tässä ihanainen kesäinen grilli-illallinen: NAM!

Mitä voi ihminen muuta toivoa - rauhaisa ihana lauantai-ilta, hyvä ruokaa ja sauna ja sää kuin linnunmaitoa!


Ilta-aurinko puoli yhdentoista aikoihin - piilossa hui säi!

Kesä on ihana - nautitaan, kun se on täällä. Itse aion vakaaasti nauttia niin hyvin kun osaan!

Lauantain lämpötilä oli kolmenlymmenen tietämillä iltaan saakka - ei tarvitnnut todellakaan palella missään! Sunnuntai alkoi yhtä lailla kuumana - yökin oli tosi kuuma. Heräsin jo kuudelta aurinkon säteisiin - aamun aurinko huoneessa jossa ei ole kaihtimia eikä ikkunan eteen vedettäviä verhoja oli aika hiostava kokemus! Luinpa sitten muutaman luvun Mika Waltarin Istanbulin matkakirjaa siinä aamuhelteessä vuodesohvalla lötkötellen!

Pilvet kerääntyivät taivallee ehkä kolmen tietämillä ja siitä tunnin päästä oli kunnon ukkonen päällä. Vettä ei tullut ihan hirveästi - mutta sen verran, että kyllä luonto ja viljelysmaat ihan kivasti suihkutusta saivat. Hyvä niin! Kotimatkalla illalla huomasin, että tiet olivat matkan toisen puoliskon ihan kuivat - sateet eivät vielä joka paikkaan sunnuntaina ehtineet.

Toivottavasti ei tule ihan kuiva kesä muutenkaan. Järvien vesi on jo nyt hurjan matalalla ja luonto huutaa kosteutta. Venäjän puolelle soisi myös sateita - siellä syttyy niin rankkoja tulipalpja muutenkin kesäisin, että jo senkin estämiseksi olisi hyvä vettä saada!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti